Naują „Lietuvos ryto“ TV laidą „Patriotai“ ves R.Janutienė ir T.Čyvas

„Sakoma, darbais, o ne žodžiais, Tėvynę mylime. Mes ir patikrinsime, ar dažnai žmonių veiksmai sutampa su jų deklaracijomis, ar visgi jie tik dedasi susirūpinę valstybe ir žmonių gerove“, – tikina „Lietuvos ryto“ televizijos publicistinės laidos „Nuoga tiesa“ vedėja Rūta Janutienė. Naujajame televizijos sezone, kurio startas – spalį, žurnalistei patikėtas ir dar vienos žurnalistinių tyrimų laidos – „Patriotai“ – vairas.

„Surasim Neringą Venckienę, atskleisime, kas daro didžiausią įtaką Prezidentei", - tai tik dalis naujosios TV laidos vedėjų planų.<br>"Lietuvos ryto" TV nuotr.
„Surasim Neringą Venckienę, atskleisime, kas daro didžiausią įtaką Prezidentei", - tai tik dalis naujosios TV laidos vedėjų planų.<br>"Lietuvos ryto" TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:03 PM

Tiesa, R.Janutienei analizuoti svarbiausius įvykius Lietuvoje padės ilgametis žurnalistas, politikos apžvalgininkas Tomas Čyvas. „Surasim Neringą Venckienę, atskleisime, kas daro didžiausią įtaką Prezidentei, demaskuosime tuos, kurie pelnosi iš masinės lietuvių emigracijos“, – sutartinai žada naujasis „Lietuvos ryto“ televizijos premjeros „Patriotai“ vedėjų duetas.

Paklausta, kodėl į komandą pasikvietė bene vieną ryškiausių savo oponentų, žurnalistė R.Janutienė akcentuoja: „Mano ir Tomo nuomonės išsiskiria beveik visais viešo ir neviešo gyvenimo klausimais. Dirbdami kartu ir ieškodami informacijos skirtinguose kanaluose neišvengiamai turėsime prisikasti prie vienos tiesos.“

Žurnalistė kritiškai vertina judviejų darbo skirtumus. „Man patinka ilgai klausyti, kas kalbama savo noru, kol galiausiai prisikalbama iki tiesos. T.Čyvas nepasitiki niekuo, ką sako žmonės, turintys valdžią, jis renka informaciją ten, kur niekas kitas nė nesugalvotų“, – akcentuoja R.Janutienė.

Vedėjai pasakoja, kad laidos pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. „Patriotas yra tas, kuris nebijo savo valdžios ir garsiai klausia: „O kodėl tu taip padarei?“ Patriotas yra tas, kuris kiša koją į tarpdurį, kai kažkas ruošiasi svarbius sprendimus priimti slaptai. Žurnalistas, kuris imasi sunkiausio darbo – tyrimo – ir yra patriotas“, – tikina R.Janutienė, drauge su naujuoju kolega T. Čyvu premjerinei „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Patriotai“ jau paruošę intriguojančių žurnalistinių tyrimų.

Naujojo „Lietuvos ryto“ televizijos sezono premjera – jau spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.