TV3 transliuos paramos zoologijos sodui koncertą „Pirk dramblį“

TV3 televizija, sėkmingai įgyvendinanti tokius jau tradicija tapusius projektus kaip „Išsipildymo akcija“, „Lietuvos garbė“, „Žemės valanda“, „Pyragų diena“ ir kiti, į savo eterį priima dar vieną socialinės atsakomybės projektą. Šį kartą savo žiūrovus TV3 kvies padėti Lietuvos zoologijos sodo gyventojams paramos akcijoje „Pirk dramblį“.

"Pirk dramblį" žiūrovai bus raginami paaukoti lėšų sunkumus patiriančiam Kauno zoologijos sodui.
"Pirk dramblį" žiūrovai bus raginami paaukoti lėšų sunkumus patiriančiam Kauno zoologijos sodui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-04 12:54, atnaujinta 2018-03-01 13:56

Lietuvos zoologijos sodas, įsikūręs Kaune, šiemet švenčia garbingą 75-erių metų jubiliejų. Tiesa, jubiliejus neapsaugojo zoologijos sodo nuo blogų žinių – vos prieš kelis mėnesius dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) panaikino jo, kaip visateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato statusą.

Pasak specialistų, per keletą artimiausių metų atnaujinus ir rekonstravus zoologijos sodą pagal jau parengtą sodo teritorijos galimybių studiją ir detalųjį planą, jis galėtų tapti vienu moderniausių zoologijos sodų Baltijos regione, tačiau tam reikalingos milijoninės Europos Sąjungos lėšos.

„Kol šių lėšų neturime, negalime pradėti darbų, o gyvūnams pagalbos reikia jau šiandien. Gyvūnų poreikiai patys įvairiausi – nuo geresnių pašarų iki medicininės pagalbos zoologijos sodo senjorams, nuo būtinųjų buitinių sąlygų gerinimo iki specialių pagalbos priemonių išsaugant nykstančias rūšis, – vardija naujasis Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas. – Nuoširdžiai kviečiame visus Lietuvos žmones prisijungti prie šios akcijos ir padėti mūsų visų zoologijos sodui, čia gyvenantiems gyvūnams.“

Paramos akcija „Pirk dramblį“ organizuojama bendradarbiaujant tokioms garsioms prodiuserių kompanijoms kaip „Videometra“ ir „TymDrym“, taip pat Lietuvoje ir užsienyje verslo socialinės atsakomybės projektus plėtojančiai VšĮ „Atsakingas verslas“.

„Šis paramos projektas yra tarsi „Išsipildymo akcija“, tik ne vaikams, o gyvūnams – tai tęstinis projektas, skirtas padėti tiems, kurie patys pagalbos paprašyti negali. Ir tikslai šių projektų panašūs – gerinti buitines sąlygas, sveikatinti gyvūnus, praturtinti jų aplinką būtinosiomis priemonėmis“, – sako paramos projekto „Pirk dramblį“ koordinatorė, VšĮ „Atsakingas verslas“ projektų vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Iš zoologijos sodo komandos sulaukėme būtiniausių poreikių sąrašo – tų būtiniausių net 22, preliminari reikalinga suma − 683 700 litų.“

Aukojimo kampanija prasidės rugsėjo 11 dieną. Aukoti bus galima skambinant arba siunčiant trumpąsias žinutes specialiais akcijos numeriais, portale aukok.lt, taip pat įsigyjant bilietą į grandiozinį visų žvaigždžių paramos koncertą gyvūnams, kuris vyks spalio 4-ąją, Pasaulinę gyvūnų dieną, Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.