Ką veiks tie, kurių naują sezoną nematysime eteryje?

Nebereikalingas. Kokie jausmai apima laidų vedėją, kai jis išgirsta tokį prodiuserio ar kanalo vadovų sprendimą?

Kai kurie be eterio likę TV veidai slopina apmaudą ir tikina, jog patys seniai ketino mesti televiziją. Kiti viliasi anksčiau ar vėliau grįžti į ekranus. Treti nepraleidžia progos įgelti savo buvusiems darbdaviams ir kolegoms.<br>LR archyvo nuotr.
Kai kurie be eterio likę TV veidai slopina apmaudą ir tikina, jog patys seniai ketino mesti televiziją. Kiti viliasi anksčiau ar vėliau grįžti į ekranus. Treti nepraleidžia progos įgelti savo buvusiems darbdaviams ir kolegoms.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkienė, Erika Zabulėnienė

2013-09-08 00:59, atnaujinta 2018-03-01 12:27

Kai kurie be eterio likę TV veidai slopina apmaudą ir tikina, jog patys seniai ketino mesti televiziją. Kiti viliasi anksčiau ar vėliau grįžti į ekranus. Treti nepraleidžia progos įgelti savo buvusiems darbdaviams ir kolegoms.

Ištikimas, bet nereikalingas?

Kai TV3 nusprendė atsisakyti šokių konkurso ir laidos „Stebuklų šalis”, aštrialiežuviui choreografui Jurijui Smoriginui (58 m.) vietos eteryje nebeliko.

Tačiau jis tikina jaučiąs savo vertę ir viliasi pasirodyti kitose šio kanalo laidose.

„Esu neatsiejama TV3 kanalo dalis. Tokiais kaip aš nesimėtoma, – kuklintis nebuvo linkęs J.Smoriginas. – Esu pasirašęs sutartį ir esu šiam kanalui ištikimas. Man patinka būti monogamiškam. Manęs tai nė kiek nevaržo, priešingai – tai suteikia ramybės, supranti, jog esi ne durų rankena, o durys.”

Galbūt vis dėlto pamatysime Jurijų vieninteliame šį sezoną šokių projekte „Šok!” per LRT televiziją?

„Kvietė mane LRT, bet aš kelio dėl takelio nemetu. TV3 aš neišduosiu. Esu ten reikalingas ne tik dėl šokių, bet ir dėl kur kas įdomesnių projektų”, – išdidžiai kalbėjo J.Smoriginas.

Žiūrovams reikia pailsėti

Natalijos Bunkės (30 m.) sūnus Kristupas (2 m.) nuo vienų metų atpažįsta motiną ekrane.

„Kai Kristupas žiūrėdavo „Žvaigždžių duetus”, pamatęs mane šaukdavo: „O, mama!” Po to durdavo pirštu į Marių Jampolskį ir sakydavo: „O, tete!” – juokėsi Natalija.

Tačiau artimiausiu metu Kristupas ekrane motinos neišvys – praėjusį sezoną net kelis TV šou („Radžis ieško žmonos”, „Žvaigždžių duetai”, „Mano vyras gali”) vedusi dainininkė liko be eterio.

Viena garsiausių Lietuvos blondinių juokėsi, kad žiūrovai turi nuo jos pailsėti.

„Pastaruoju metu manęs TV ekrane buvo per daug. Dalyvaudavau visokiuose projektuose, koncertuose, renginiuose. O kvietimų į pokalbių laidas dažnai atsisakydavau – dalyvaudavau vos trečdalyje laidų, į kurias būdavau kviečiama. Nenorėjau, kad žiūrovai manimi persisotintų.

Dabar galbūt galėčiau leisti sau daugiau. Bet įgyju vis daugiau patirties ir atsirenku, kur dalyvauti”, – sakė dainininkė, prasitarusi, kad šį sezoną turėtume ją išvysti dar viename TV projekte.

Net ir nesifilmuodama naujojo sezono laidose N.Bunkė neturėjo laisvos vasaros. „Labai daug koncertavome. Per dieną kartais būdavo po tris koncertus. Buvo tikrai atominė vasara”, – pasakojo grupės „Pop Ladies” lyderė.

Trūksta šešių rankų

Menininkė Nomeda Marčėnaitė (48 m.) „Lietuvos ryto” televizijoje šį sezoną nesėdės raudoname fotelyje ir nekalbins jaukiai ant sofos įsitaisiusių pašnekovų. Ją pakeis buvusi „TV pagalbos” (TV3) vedėja Aušra Kilkuvienė.

Tačiau Nomeda prisipažįsta, jog laisvo laiko dėl to jai nė kiek nepadaugėjo.

„Dviejų kojų man pakanka, bet šešių rankų tikrai neatsisakyčiau”, – juokėsi menininkė, pasakodama apie savo parduotą vasarą, kurią praleido kūrybinėse keramikos dirbtuvėse Vilniuje ir Panevėžyje.

Lapkričio mėnesį N.Marčėnaitė kartu su 30 lietuvių menininkų ketina dalyvauti Filadelfijoje (JAV) vyksiančioje menininkų mugėje.

Ten ji pristatys naujausius savo darbus. Po renginio menininkė svajoja pakeliauti po Ameriką.

N.Marčėnaitė daug keliauja pristatinėdama savo knygą vaikams „Lėlė”. „Visai pamiršau, kad rytoj turiu skristi į Bergeną, į knygų mugę”, – kikeno ji ir jau dėstė planus apie kitą savo knygą.

Regis, televizijos jai netrūksta? „Kai išsiskiria vyras ir moteris, yra sakančių: „Man jo (jos) visai netrūksta.” Nesu iš tų. Jeigu kas nors pakviestų vesti įdomios laidos, neatsisakyčiau”, – sakė Nomeda.

Temų turi dvejiems metams

„Žinau, jog bus sakančių, kad mane išmetė už borto. Tokia situacija man pažįstama. Kai prieš porą metų mečiau darbą BBC ir grįžau į Lietuvą, man buvo sakoma – jei tavęs nėra televizijoje, tavęs nėra visai arba tu nieko neveiki”, – sakė buvęs BTV laidos „Užkalnio 5” vedėjas Andrius Užkalnis (42 m.).

Jo laida dingo pasikeitus kanalo savininkams. Šmaikščiais komentarais išgarsėjęs žurnalistas prisipažino – jei tik vėl atsirastų galimybė, jis imtųsi vesti panašią laidą.

„Temų ir pašnekovų tokiai laidai turėčiau dar bent dviem sezonams, – tikino A.Užkalnis. – Laida būtų apie žmonių tarpusavio santykius, aktualijas, minios psichologiją.”

A.Užkalnio manymu, žiūrovai pernelyg idealizuoja darbą televizijoje – įsivaizduoja, jog ten lyja pinigais.

„Jei taip būtų, TV žvaigždėms nereikėtų vesti renginių, o tai daro beveik visi. Nenoriu girtis, bet už savo rašinius gaunu tiek, kad galėčiau pragyventi, todėl nesiveržiu į televiziją bet kokia kaina, – tikino „Lietuvos ryto” žurnale „Stilius” ir portale lrytas.lt apžvalgas rašantis žurnalistas. – Esu gavęs kelis televizijos pasiūlymus, bet jie neatrodė solidūs.”

Žurnalistas sakė, kad nemažai laiko suryja ir sparčiai besiplečiantis jo kulinarijos apžvalgų tinklaraštis „Laukinės žąsys”.

Bandė įgelti televizijai

Aštuonerius metus televizijoje praleidęs – vienus žavėjęs, o kitiems šypseną kėlęs stilistas Mantas Petruškevičius (29 m.) taip pat lieka už borto. Nebeišvysime nei „Mados reido” (rodė TV3 ir TV6), nei laidos „Patys pačiausi” (TV3), kurią jis vedė kartu su kolege Asta Valentaite.

„Negaliu sakyti, kad esu visiškai ištrūkęs iš televizijos irštvos, nes vis dar esu žinomas. Džiaugiuosi, kad toje irštvoje nebedalyvauju, – buvusiai darbovietei bandė įgelti M.Petruškevičius. – Daug kas lygina televiziją su narkotikais, kuriems neįmanoma atsispirti. Aš šios priklausomybės tikrai neturiu.”

Stilistas tikino, jog veiklos jam netrūksta – organizuoja renginius, dekoruoja sales ir menes. Jo kurtos gėlių kompozicijos papuošė ne vieną renginį.

Vėl ėmė režisuoti

„Nei per daug kas nors siūlė, nei per daug atsisakinėjau, – apie savo dingimą iš ekrano sakė režisierius Vytenis Pauliukaitis (64 m.). – Buvo visokių planų ir sumanymų, bet sprendimai keitėsi, ir iki naujųjų metų televizijoje aš nedirbsiu.”

Praėjusį sezoną LNK vedęs pasimatymų laidą „Būk mano meile”, buvęs įvairių komisijų nariu bei pokalbių šou vedėju V.Pauliukaitis įsitikinęs, kad jam reikia pailsėti nuo televizijos.

Nuo balandžio mėnesio TV projektuose nesifilmuojantis režisierius prisipažino, jog atostogų jis taip ir neturėjo, mat gavo nemažai pasiūlymų režisuoti įvairius renginius.

„Parengėme teatralizuotą vaidinimą dainų ir šokių ansambliui „Lietuva”, kurio premjera numatyta spalio 10 dieną. Kuriu didelį projektą Kalbos vakarui, kuris vyks gruodį. Tikrai turiu ką veikti”, – savo darbus vardijo režisierius ir prisipažino, kad dėl televizijos buvo pamiršęs kitokią mėgstamą veiklą.

Televizija pastatė ant kojų

„Televizija jau seniai nebėra pagrindinis mano pragyvenimo šaltinis, – tikino buvęs LNK laidų „Abipus sienos” ir „Pasaulis X” vedėjas Giedrius Leškevičius (32 m.). – Užsiimu oreivyste: organizuoju skrydžius oro balionais ir pats daug laiko praleidžiu ore. Šis pomėgis tapo mano profesija.

Dar vedu renginius ir dirbu didžėjumi. Sakoma, jog darbo niekada nebūna per daug, bet šiuo metu aš jo turiu užtektinai.”

Tad pasibaigus suplanuotoms LNK laidos „Pasaulis X” serijoms jis kelių į televiziją specialiai neieškojo.

Apie 10 metų buvęs vienos seniausių publicistinių laidų „Abipus sienos” kūrėju ir vedėju Giedrius prisipažįsta, kad publicistika jam įaugusi į kraują. O štai naujo projekto apie paralelinius pasaulius taip ir nepavyko prisijaukinti.

„Būdamas laidos „Pasaulis X” vedėju stengiausi gerai atlikti savo darbą, bet nespėjau su šiuo projektu susigyventi. Be to, tai nebuvo sritis, į kurią norėčiau gilintis. Aš į televiziją niekada nespjoviau ir nespjausiu, nes ji mane pastatė ant kojų, padarė tokį, koks esu”, – atviravo G.Leškevičius.

Šilčiausi prisiminimai Giedriui likę ir iš „Žvaigždžių duetų”, kur jis dalyvavo kartu su dainininke Mia.

Muzika iš G.Leškevičiaus gyvenimo taip pat niekur nedingo – šiuo metu jis su grupe „Joke” įrašinėja albumą.

„Dėl skraidymo vis tenka nustumti įrašus į antrą planą. Kai manęs klausia, kaip aš viską spėju, sakau, jog nespėju. O kai bičiuliai domisi, ar mano žmona Gina dar neišmetė manęs iš namų, atsakau, kad neįmanoma išmesti to, ko namuose nėra”, – aiškino Giedrius.

Oreivis, muzikantas ir buvęs laidų vedėjas tikisi sulaukti atokvėpio nebent lapkritį, kai baigsis oreivystės sezonas, vasaros renginių maratonas, bet dar nebus prasidėję gruodžio mėnesio renginiai.

„Gal pagaliau išvažiuosime su žmona į povestuvinę kelionę, kurią planuojame nuo 2004 metų”, – vylėsi G.Leškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.