„Pasivaikščiojimuose“ - lietuviškai kalbantis estų intelektualas

„Lietuviai mėgsta savo problemas, nes jie mėgsta apie jas šnekėt. Geriau, kad turėčiau savo brangiąją, seną problemą. Nes jeigu ją išspręsiu, gali atsirasti nauja problema, kurios nepažįstu, tai gal jos ir nenoriu”. TV1 laidos „Pasivaikščiojimai“ pašnekovas nevynioja žodžių į vatą, kalba tiesiai ir aiškiai kaip ir dera tikram estui.

R.Raudas - literatūrologas, kultūrologas ir net filosofinės televizijos laidos vedėjas.
R.Raudas - literatūrologas, kultūrologas ir net filosofinės televizijos laidos vedėjas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 3:07 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:56 AM

Jam būdingas pasitikėjimas savimi, tikras žinojimas ir... puiki lietuvių kalba. Jis – Reinas Raudas. Buvęs Talino universiteto rektorius, vienas žymiausių šiuolaikinių Estijos, o ir Rytų Europos intelektualų. Literatūrologas, kultūrologas. Ir net filosofinės televizijos laidos vedėjas.

R.Raudas yra ir prozininkas. Jis parašė vesterno manieros romaną, paskui siaubo, paskui detektyvinį romaną, o dabar rašo knygą vaikams. Visa tai šalia intensyvios mokslinės veiklos, paskaitų pasaulio universitetuose ir vadovavimo Europinei Japonijos studijų asociacijai. Reinas laisvai kalba angliškai, rusiškai, vokiškai, japoniškai, neblogai prancūziškai, švediškai, suomiškai, itališkai, daniškai, na ir dar gera dešimčia kalbų.

„Pasivaikščiojimas su Reinu Raudu” bus lietuviškai. Gražia, literatūrine kalba su lengvu estišku akcentu. Nebus aplenktos ir politinės temos: „Jeigu politikas nori mus kontroliuoti, tai jam laikas eiti lauk” arba: „Aš į politiką leisčiau tik tuos, kurie ten nenori”.

Intelektualus, bet kartu labai smagus ir vasariškas pokalbis su R.Raudu - per TV1 šeštadienį 15.30val. Na, galima įtarti, kad lietuviškai jis taip gerai kalba dėl to, kad jo žmona lietuvė. Bet laidoje Reinas to neprisipažins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.