Projekto „Pirk dramblį“ herojus beždžioniukas tiki žmonių gerumu

Jis – mažas, vikrus ir nepaprastai gabus. Ateityje svajoja palikti Kauną ir karjeros siekti tarptautiniuose vandenyse. Rodos, kai ką primena, nors dabar jau kalbame apie juodagalvį kapuciną, vardu Muntis. Kaip tik tokia istorija atskleidžiama viename iš TV3 projekto „Pirk dramblį“ vaizdo klipų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:05 PM

„Kai pamatėme šios beždžionėlės galimybes, negalėjome patikėti. Tokia judri, miela būtybė, priverčianti nusišypsoti dėl vis besikeičiančių grimasų ir, žinoma, krečiamų pokštų. Zoologijos sodo darbuotojai teigia, kad juodagalvių kapucinų lauko voljeras visuomet apsuptas lankytojų, tačiau taip būna šiltuoju metų laiku, o žiemą šiems gyvūnams reikalingos kitos patalpos“, – pasakoja projekto „Pirk dramblį“ koordinatorė Rima Olberkytė-Stankus.

Munčiui, taip pat kaip ir kitiems kartu gyvenantiems juodagalviams kapucinams, būtina įrengti specialų voljerą su šildomomis patalpomis. Nauji beždžionėlių namai Kauno zoologijos sodo specialistų skaičiavimais atsietų apie 30 000 litų. Tokią sumą realu gauti iš Europos Sąjungos lėšų, tačiau laukti tektų kelerius artimiausius metus. Tai šmaikščiosioms ir itin žmones mylinčioms beždžionėlėms reikštų kelias šaltas žiemas, keliančias pavojų jų gyvybei.

TV3 paramos projektas „Pirk dramblį“, kurio globėju tapo prezidentas Rolandas Paksas, yra organizuojamas bendradarbiaujant tokioms prodiuserių kompanijoms kaip „Videometra“ ir „TymDrym“, Lietuvoje ir užsienyje verslo socialinės atsakomybės projektus plėtojančia VšĮ „Atsakingas verslas“. Organizatorių teigimu, per dvi savaites nuo projekto starto suaukota apie 20 000 litų bendriesiems zoologijos sodo gyvūnų poreikiams patenkinti, taip pat gauta 19 tūkst. litų begemoto patinui pargabenti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.