Likus 100 dienų iki „Redirected“ premjeros paaiškėjo lietuviškas filmo pavadinimas

Likus 100 dienų iki naujausio režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ premjeros, komanda šią dieną nusprendė paminėti ypatingai ir kino gerbėjams atskleisti lietuviškąją filmo pavadinimo versiją. „Redirected“ kūrėjai neslepia, jog išsirinkti tinkamiausią pavadinimą buvo nelengva, tačiau patriotiškumas nugalėjo – Lietuvoje filmas vadinsis „Redirected / Už Lietuvą!“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:19 PM

„Šis pavadinimas atsirado ne atsitiktinai, tai – frazė iš filmo. Pavadinimas „Redirected / Už Lietuvą!“ mums pasirodė tinkamas ir dėl to, jog vienas iš šio filmo tikslų yra prisidėti prie Lietuvos įvaizdžio formavimo, šaržuotai pateikiant ir paneigiant užsieniečių nuolat kuriamus klaidingus mitus apie Lietuvą. Todėl nusprendėme šią mintį perkelti ir į filmo pavadinimą“, - pasakoja „Redirected / Už Lietuvą!“ režisierius Emilis Vėlyvis.

Filmo tikslą paneigti apie Lietuvą sukurtus mitus teigia vienareikšmiškai palaikantys ir jame suvaidinę lietuvių aktoriai - Andrius Žiurauskas, Mindaugas Papinigis, Karina Stungytė ir Monika Vaičiulytė.

„Mano akimis Lietuva yra šalis su paslaptimi, taip pat vieta kur nedrąsu, bet labai smalsu nuvažiuoti. Neabejoju, kad po šio filmo Lietuvą užplūs smalsuoliai, norintys susipažinti su šia nuostabia šalimi“, - sako Mindaugas Papinigis.

Likus 100 dienų iki filmo premjeros, filmo aktoriai teigia jai pradėję ruoštis itin atsakingai. „Kasdien medituoju ir meldžiuosi, prašydamas Dievo, kad saugotų „Redirected / Už Lietuvą!“ kūrėjus. Esu ant fizinio ir dvasinio išsekimo slenksčio. Užkniso laukt jau“, - sakė Andrius Žiurauskas.

Tuo tarpu Mindaugas Papinigis nusiteikęs kiek kovingiau – jis sakė kiekvieną rytą darantis vienu atsispaudimu daugiau, nes mano, jog po premjeros į Lietuvą „aiškintis“ turėtų atvažiuoti britai, nuo kurių teks gintis.

Moteriškoji „Redirected / Už Lietuvą!“ pusė ruošiasi taip, kaip ir dera moterims – galvoja apie tai, ką reikės rengtis. „Sėdžiu kas vakarą kaip Pelenė ir rankomis siuvu vakarinę suknelę iki žemės. Mano tikslas - kasdien prisiūti po vieną metrą medžiagos, kad premjeros dieną suknelės šleifas siektų 100 metrų“, - apie savo pasiruošimą pasakoja aktorė Monika Vaičiulytė.

Tuo tarpu aktorės Karinos Stungytės artimieji jau gali pratintis prie minties, jog Kalėdas teks sutikti be Karinos, nes ji sakė, jog filmo premjera jai ir bus tikrosios Kalėdos - ji jos laukianti labiau nei gražiausių metų švenčių.

Režisieriaus E. Vėlyvio filmo „Redirected / Už Lietuvą!“ premjera numatyta 2014 m. sausio 10 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.