TV projekto teisėju tapęs G.Drukteinis: „Būti greta K.Smorigino - didelė garbė“

Jau šį šeštadienį TV3 projekto „Romeo ir Džiuljeta“ komisijos gretos pasipildys vienu nauju nariu. Prie teisėjų stalelio įsitaisys žurnalistas, intelektualas, rašytojas Giedrius Drukteinis. Nuo pat pirmosios laidos prisiekusiu projekto žiūrovu tapęs G.Drukteinis, pakviestas būti komisijos nariu, savo užimtoje dienotvarkėje surado daugiau nei kelias valandas – jis nuo pat ryto atvyko į generalinę projekto repeticiją ir susidomėjęs stebėjo dalyvių pasirodymus.

"Ši meilės istorija mane jaudino nuo pat vaikystės", - apie "Romeo ir Džiuljetą" sako G.Drukteinis.
"Ši meilės istorija mane jaudino nuo pat vaikystės", - apie "Romeo ir Džiuljetą" sako G.Drukteinis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:59 AM

„Dėl tokio projekto verta pasistengti ir dalyviams, ir komisijai, – įsitikinęs G.Drukteinis. – Žiūriu kiekvieną laidą, su šeima turime savo favoritus ir tuos, kurių nelabai mėgstame, bet dabar, kai tapau komisijos nariu, būtų neetiška minėti, kas jie“.

TV3 projektas „Romeo ir Džiuljeta“ veda į didžiausias šalies arenas Kaune ir Vilniuje, kur gruodžio 10 ir 15 dienomis atgims legendinė kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio roko opera „Meilė ir mirtis Veronoje“, sukurta pagal Viljamo Šekspyro pjesę „Romeo ir Džiuljeta“.

„Ta meilės istorija jaudino nuo pat vaikystės. O jos pagrindu pastatytą lietuviškąją roko operą pirmą kartą pamačiau bemaž 1984-aisiais. Tai mane pakerėjo. Romeo vaidinęs Kostas Smoriginas lig šiol man – didžiulis autoritetas, todėl būti šalia jo komisijoje – didelė garbė. Jeigu tada man kas nors būtų pasakęs, kad praeis keli dešimtmečiai ir aš šalia tokio žmogaus sėdėsiu komisijoje, būčiau palaikęs bepročiu“, – sako G.Drukteinis.

Pačią roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“ jis vertina kaip itin svarbų lietuvių kultūros postūmį į Vakarus: „Tai dar okupacijos metais atsiradęs kūrinys. Mane stebino, kaip tokią roko operą su gražia vakarietiška ir lietuviška estetika praleido. Ji nebaejotinai žadino nacionalinius, patriotinius jausmus.“

Pati „Romeo ir Džiuljetos“ istorija G.Drukteinį įkvepia gėrėtis meilės jausmo galia. „Kaip ir Michaelas Jacksonas dainavo – meilė priverčia suktis pasaulį, ir tai yra pats geriausias, mieliausias jausmas, kokį mums davęs Dievas. Meilė įveikia klasikinius barjerus, amžiaus skirtumus, demografines, socialines ir ekonomines problemas, atstumus ir net mirtį. Nors man tikrai būtų buvę maloniau, jeigu Romeo ir Džiuljeta būtų likę gyvi, ilgai ir laimingai gyvenę ir padarę daug daugiau, nei spėjo iki savo mirties“, – kalba G.Drukteinis.

Kaip Romeo ir Džiuljetos meilę ir mirtį naujai interpretuos režisierius Kęstutis Jakštas, paaiškės jau gruodžio mėnesį atgimsiančios roko operos premjerose. Viena ištrauka bus parodyta artimiausioje TV3 muzikinio šou „Romeo ir Džiuljeta“ laidoje. Aktorius Ramūnas Rudokas originaliai pristatys savo personažą – Parį. Be to, režisierius K. Jakštas žada pateikti projekto dalyviams netikėtų staigmenų. Kokios jos – TV3 žiūrovai pamatys šį šeštadienį 19.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.