„Auksiniame balse“ sužibėjęs G.Skoris: „Apsispręsti dėl šou man padėjo tėvas“

TV muzikiniai šou - proga žiūrovams iki šiol galbūt negirdėtus talentingus dainininkus. LRT televizijos „Auksiniame balse” rungiasi dueto „The Perfect Pill” vokalistas Germanas Skoris. G.Skoris nė neslepia – prieš priimdamas prodiuserių pasiūlymą, sau pateikė daug klausimų. Tačiau liko patenkintas – dalyvavimas projekte suteikia ir patirties, ir gerų emocijų.

„Jei nori populiarinti savo kūrybą, pats turi būti žinomas. Pas mus dabar svarbiausia – asmenybės”, – televizijos įtakos karjerai neneigia G.Skoris.<br>D.Umbraso nuotr.
„Jei nori populiarinti savo kūrybą, pats turi būti žinomas. Pas mus dabar svarbiausia – asmenybės”, – televizijos įtakos karjerai neneigia G.Skoris.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 12, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:46 AM

Nustebo, kad neiškrito

Po kelių pirmųjų kovų „Auksiniame balse” ant iškritimo ribos balansavusį G.Skorį iš lentelės dugno ištraukė daina „Tomorrow”, sukurta jo paties.

„Nujaučiau, kad roko muzikos vakarą reikia atlikti savo paties dainą. Matau, kad tai suveikė. Beveik neabejojau, kad iškrisiu, bet nutiko kitaip”, – džiaugėsi 31 metų dainininkas ir gitaristas.

Tiems, kurie lankosi gyvos muzikos klubuose, jo veidas ir balsas yra neblogai pažįstami. Beveik dešimt metų Germanas grojo roko grupėje IR, kuri išsiskirstė ir pernai kiek pasikeitusi atgimė „The Perfect Pill” pavadinimu.

Šiais metais grupė koncertavo M.A.M.A. ceremonijoje, kur buvo nominuota ne vienoje kategorijoje. Tačiau Germanas neslepia suvokęs, kad rimčiau prasimušti be televizijos Lietuvoje nėra taip jau lengva.

„Šių dienų muzikos pasaulis keistas. Dažnai net ne muzika svarbiausia. Jei nori populiarinti savo kūrybą, pats turi būti žinomas. Pas mus dabar svarbiausia – asmenybės.

Dešimt metų groju, per tą laiką pakilau iš rūsio į pirmą aukštą, o toliau kilti sudėtinga. Todėl privalau bandyti tai padaryti visais būdais.

Abejojau, bet bendražygis iš dueto „The Perfect Pill” Joshas McClungas tiesiog liepė eiti. Galiausiai apsispręsti padėjo tėvas – pasakė, kad nepabandęs visą gyvenimą spėliosiu, kaip būtų buvę”, – šypsojosi Germanas.

Žiūrovams nepataikauja

Į įvairius muzikinius TV šou dainininkas buvo kviečiamas ir anksčiau, bet visada atsisakydavo. „Auksinis balsas” papirko solidaus projekto aura ir gyvai skambančia muzika.

„Dar patiko, kad čia surinkti puikūs dainininkai, be to, turiu laisvę pats rinktis dainas.

Įdomu padainuoti ne tik roką. Retro, opera – kitomis aplinkybėmis to tikriausiai neišbandyčiau.

Mano senelis – operos dainininkas, nuo vaikystės girdėjau jį repetuojantį, tad jaučiuosi lyg sugrįžęs į vaikystę.

Nenoriu atrodyti tik rokeris su motociklu ir odine striuke, nes toks nesu. Man tiesiog pritrūko iššūkių. Gal po dešimties metų keiksiuosi, o gal džiaugsiuosi, bet dabar man įdomu pabandyti”, – atvirai kalbėjo G.Skoris.

Jis nepuoselėja iliuzijų, kad „The Perfect Pill” koncertus dėl „Auksinio balso” užplūs tūkstančiai žmonių, tačiau tikisi, kad dėmesio grupei padaugės.

Sakoma, kad atlikėjams laikas televizijoje yra auksinis vien dėl gaunamos reklamos, bet Germanas nėra tuo tvirtai įsitikinęs.

„Bet kuriuo atveju viską darau taip, kaip man atrodo. Yra dainininkų, kurie renkasi repertuarą taip, kad įtiktų publikai. Aš niekam nenoriu įtikti.

Kuo tikrai džiaugiuosi – kad šou jau padėjo susipažinti su būriu pilkųjų kardinolų, žmonių, kurie Lietuvoje sprendžia, kas patenka į TV, radijo eterį. Anksčiau jie apie mane gal ir buvo girdėję, bet tarp mūsų stovėjo siena. Dabar ji sugriauta. Tikiu, kad tos naujos pažintys pravers”, – svarstė atlikėjas.

Ar jis gali laimėti „Auksinį balsą”? Germanas šį klausimą nuleidžia juokais.

„Labai nenorėjau iškristi pirmasis. Tad minimalų planą jau įvykdžiau ir dėl to net esu kiek nustebęs.

O toliau tiesiog mėgausiuosi tuo, ką darau”, – pažadėjo dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.