„Auksinis balsas“: žiūrovai operos karaliumi karūnavo J.Milių, komisija – L.Mikalauską

Šį šeštadienio vakarą LRT eteryje karaliavo klasika – projekto „Auksinis balsas“ dalyviai pristatė operos žanro kūrinius. Ta proga įprastą komisiją, kurią sudaro Zita Kelmickaitė, Zbignevas Levickis, Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus ir Vytautas Lukočius, papildė operos solistas, dabar – Seimo narys Vytautas Juozapaitis.

Jeronimo Miliaus pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Jeronimo Miliaus pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-12 23:13, atnaujinta 2018-02-21 05:33

Tačiau jau pirmojo pasirodymo nebeliko intrigos – pirmasis pasirodęs dalyvis nuo scenos nulipo su karūna. Liudui Mikalauskui, atlikusiam Herkaus Manto raudą iš G.Kuprevičiaus operos „Prūsai“, visi komisijos nariai skyrė po dešimtuką, tad L.Mikalauskas surinko 50 balų. Ar pavyko kitiems dalyviams jį pavyti?

Štai Evelina Sašenko, atlikusi Dalilos ariją iš Camille'o Saint-Saenso operos „Samsonas ir Dalila“ , iš komisijos gavo 44 balus. O jos pasirodymą konkurso vedėja Beata Tiškevič pakomentavo: „Labai gražu, kad Evelina dainuoja ne tik balsu ir rankomis, bet ir antakiais“.

Užtat Germanas Skoris dainavo „surakintomis žiaunomis, kaip ką tik iš dantų gydytojo“ - bent jau taip pasirodė Z.Kelmickaitei. Toreadoro ariją iš Georges Bizet operos „Karmen“ atlikusio dainininko pasirodymą komisija stebėjo juokdamasi. „Tobula parodija“, - komentavo V.Juozapaitis. G.Skoris iš komisijos gavo 35 balus.

Daug pagyrų ir gero įvertinimo – 46 balų – sulaukė aktorius Jokūbas Bareikis. „Lietuva prarado operos dainininką“, – apgailestavo V.Juozapaitis. Kiti komisijos nariai taip pat gyrė puikų J.Bareikio balso tembrą.

Šorena Džaniašvili, atlikusi Barbarinos ariją iš W.A.Mozarto „Figaro vedybos“, surinko 43 komisijos balus. Vienintelis Z.Levickis nepagailėjo jai dešimtuko. „Mozartas jo „Facebook“ draugas“, – pajuokavo projekto vedėjas A.Rožickas.

Publika ovacijomis sutiko Nemorino romansą iš Gaetano Donizetti  operos „Meiles eliksyras“ – kūrinį atliko Jeronimas Milius. Tačiau komisija nebuvo tokia sužavėta – ji skyrė 46 balus.

Įvaizdžių įvairove nuolat stebinanti Girmantė Vaitkutė neslėpė, kad opera – jai visiškai kitas pasaulis. Gražinos arija iš J.Karnavičiaus operos „Gažina“ jai pelnė 44 komisijos balus.

„Supratau, kad mokyklose reikia įvesti privalomą operos dėstymą – tuomet žmonės suprastų, kas yra sunkus gyvenimas, – juokavo Seimo narys V.Juozapaitis. – Dabar jauni žmonės veržiasi į dainavimo specialybes net nesuvokdami, kas jų laukia, koks sunkus dainininko darbas“.

Komisija operos karaliaus karūną atidavė L.Mikalauskui, tačiau žiūrovai daugiau balsų atidavė už J.Milių.

Kitą šeštadienį „Auksinio balso“ dalyviai varžysis pop muzikos srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.