Filmo „Vardas tamsoje“ pažibos - katės

Holivude yra trys nerašyti režisierių tabu: jei gali, niekada nedirbk su vaikais, gyvūnais ir ant vandens.

Liūta puikiai sutarė ir su kitais aktoriais, leidosi glostoma Gedimino Storpirščio.
Liūta puikiai sutarė ir su kitais aktoriais, leidosi glostoma Gedimino Storpirščio.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:18 AM

Kurdama filmą „Vardas tamsoje” režisierė Agnė Marcinkevičiūtė išdrįso rizikuoti – juostoje „vaidina” net dvi simpatingos katės.

„Viena jų pati atėjo į atranką”, – pasakojo režisierė. Vieną gūdų žiemos vakarą, spiginant kone 30 laipsnių šalčiui, A.Marcinkevičiūtės vaikai už namų durų išgirdo gailų kniaukimą – ten tupėjo sustiręs kačiukas.

Vaikai pradėjo motinos prašyti, kad ši leistų jį pasilikti. Tačiau sprendimas buvo negailestingas – namie yra šuo, ir vieno gyvūno pakanka.

Gyvūnėlio būta atkaklaus. Kitą dieną jis ir vėl braižėsi aplink režisierės namų duris. Tuomet moters širdis suminkštėjo.

„Leidau vaikams katytę pasilikti, liepiau išmaudyti, bet tuomet paaiškėjo, kad gyvūnas serga plaučių uždegimu. Teko vežti pas veterinarą, gydyti”, – pasakojo režisierė.

Katė, pavadinta Liūta, o filme gavusi filosofinį rytietišką In Jang vardą, savo globėjos nenuvylė. Ji puikiai jautėsi filmavimo aikštelėje. O su savo šeimininke filme – aktore Neringa Varnelyte, kuri įkūnijo vienišą su kate gyvenančią provincijos tardytoją, sutarė kuo puikiausiai.

Katė meiliai glaustėsi aplink aktorę, o kai reikėdavo, net kartu nusnūsdavo jai prie kojų. „Kai filmavome tardytojos bute, ten išties buvo šalta, tad man su ja dirbti buvo labai gera – katė prisiglausdavo ir mane šildydavo”, – apie savo keturkoję partnerę meiliai pasakojo N.Varnelytė.

It tikra profesionalė Liūta puikiai sutarė ir su kitais aktoriais, leidosi glostoma Gedimino Storpirščio.

O kitos keturkojės aktorės – britų trumpaplaukės Tinos, kuri filme „vaidino” prokuroro (Gintaras Liutkevičius) katiną Omarą, bijojo visa filmavimo grupė. Kilmingoji aktorė vaikščiojo pasipūtusi, o ant ko nors supykusi paleisdavo į darbą nagus. Kai viename epizode Tinai reikėjo nusifilmuoti prokuroro nešiojamai krepšyje, vietoj G.Liutkevičiaus teko filmuotis jos tikrajam šeimininkui, kuris yra režisierės šeimos bičiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.