Lietuvių filmas „Igruški“ pelnė pagrindinį prizą Gruzijos kino festivalyje

Lietuvių filmas „Igruški“ laimėjo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:57 PM

Linos Lužytės dokumentinė juosta „Igruški“ pasakoja apie Baltarusijos Žlobino miesto žmones, gyvenančius režime, kuriam nerūpi žmogus, tačiau kasdien kovojančius už teisę būti laimingais.

Spalio 15-20 dienomis Tbilisyje vykusio pirmojo tarptautinio dokumentinių filmų festivalio „CineDOC Tbilisi“ konkursinėje programoje varžėsi 10 filmų.

Savo simpatijas filmui „Igruški“ atidavusi komisija teigė, kad ši juosta pasakoja apie pasaulį, kuriame demokratija ir padorios gyvenimo sąlygos tebėra siekiamybė.

„Režisierė sugebėjo užfiksuoti šią keistą atmosferą ir sukurti savo originalumu stebinantį filmą, randantį kelią į kiekvieno žiūrovo širdį. Tai filmas apie vietą, kurioje laikas tarsi sustoja ir kuriame sukuriama unikali uždara visata. Žiuri sužavėjo išskirtinis kinematografinis stilius, jautrus režisierės žvilgsnis, įtaigus pasakojimas bei pagarba, o gal net ir meilė, su kuria pristatytas kiekvienas filmo herojus“, - nurodo komisija.

Pirmą kartą Lietuvoje dokumentinis L.Lužytės filmas parodytas 2012 metų lapkričio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.