Aktorius G.Rushas: „Vieną rytą pabudau su „Oskaru“ rankose“

Australų kilmės aktorius Geoffrey Rushas daugybę metų buvo ištikimas teatro žmogus, tačiau nepakartojama kino magija galiausiai paviliojo ir šį užsispyrėlį. Šiandien 62-erių aktorius yra viena populiariausių australų kino žvaigždžių, o pernai jis net buvo paskelbtas Metų australu. Ryžęsis žengti į kino pasaulį, G.Rushas susidūrė su vienintele problema – pasirinkimo pertekliumi ir laiko stoka, nes režisieriai jį tiesiog užvertė šimtais viliojančių pasiūlymų ir naujų vaidmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:34 PM

Lietuviams G.Rush puikiai pažįstamas iš filmų „Karibų jūros piratai“, kur jis įkūnijo seną Džeko Sparow pažįstamą ir priešą – kapitoną Barbosą, „Juodojo perlo“ vadeivą. Filme „Knygų vagilė“ (orig. „The Book Thief“) G.Rush tampa sunkiai atpažįstama kapitono Barbosos priešingybe – geru ir švelniu mergaitės globėju. Pranašaujama, kad „Knygų vagilė“ taip pat turėtų sulaukti sėkmės kitų metų „Oskarų“ apdovanojimuose.

Sykį G.Rushas jau buvo nominuotas ir apdovanotas „Oskaru“, todėl saldus pergalės skonis kino festivaliuose jam pažįstamas. Tiesa, pats aktorius tuo nesipuikuoja ir tikina nesitikėjęs, kad vieną dieną jo vardą žinos viso pasaulio kinomanai: „Vaidinau teatre daugybę metų ir tikrai nesitikėjau, kad vieną dieną būsiu toks populiarus. Ilgai vengiau kino, tačiau sykį priėmiau pasiūlymą atlikti mažą vaidmenuką viename filme. Netrukus sekė dar vienas pasiūlymas, po to kitas... Ir viskas taip įsisuko, kad vieną rytą pabudau su „Oskaru“ rankose!“

Ar G.Rusho lentynoje atsiras dar daugiau kino apdovanojimų pamatysime jau netrukus. Naujausio jo filmo „Knygų vagilė“ premjera numatoma kitų metų pradžioje. Šis filmas buvo sukurtas pagal australų rašytojo Markus Zusak to paties pavadinimo romaną, kuris jau guli ir Lietuvos knygynų lentynose išverstas į lietuvių kalbą.

Kaip ir knygoje, filme „Knygų vagilė“ pasakojama jaunos mergaitės Lizelės istorija Antrojo pasaulinio karo fone. Nacistinė Vokietija negailestingai draskiusi milijonų žmonių gyvenimus palietė ir Lizelės šeimą. Jos tėvai buvo išvežti į koncentracijos stovyklą, tad vieną likusią mergaitę priglaudžia Hansas ir Rosa – naujieji jos įtėviai.

Nerimą dėl tikrųjų tėvų ir savo pačios likimo, vienišumo jausmą ir baimes mergaitė veja skaitydama knygas, o paguodą randa jas vogdama ir dalindamasi su kitais. Pavyzdžiui, su po įtėvių namų laiptais įkurtos žydų slaptavietės gyventojais... „Knygų vagilė“ – tai jaudinanti istorija apie viltį, nuoširdžią draugystę, žmogišką šilumą ir sistemos atšiaurumą, apie gyvenimą ir mirtį mažoje gatvelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.