Balsavimas: kuris projekto „Šok!“ dalyvis nusipelnė dar vienos galimybės?

Nacionalinis šokių projektas „Šok!“ šįvakarą savo gerbėjus ir vėl pakvietė prie televizijos ekranų. Šiandien – antrasis pusfinalis.

Grupė "Demo Junior".<br>D.Umbraso nuotr.
Grupė "Demo Junior".<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:39 PM

Šokėjų pasirodymus stebėjusi komisija – choreografas Gytis Ivanauskas, šiuolaikinio šokio kolektyvo „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė, šokėjas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas ir balerina Jūratė Sodytė šį vakarą nusprendė, kurie du patys talentingiausi šokėjai pateks į finalą. Antrajame pusfinalyje pasirodė 9 šokėjai.

Apsispręsti griežtiesiems komisijos nariams padeda ir įvairių šokių stilių vilkai – profesionalūs choreografai, kurie tars svarų patariamąjį balsą teisėjams.

Tad mėginti ir eksperimentuoti šokėjams nebėra laiko – visų pasirodymų tikslas – sušokti geriausią savo gyvenimo šokį, kuris būtų vertas finalo scenos.

Pirmieji pusfinalyje pasirodė šokių grupė „7 MONKEYS”. Merginos turi tradiciją - kad lydėtų sėkmė, turi susipykti. Įdomu, ar šįkart jos susipyko tiek, kad patektų į didįjį finalą?

Šokio spektaklį šokėjos paruošė pagal lyrišką pasakojimą apie laimę ir šokį, šokiu bandė atsakyti į klausimą “kas aš esu?”.

„Pradžia nuostabi, idėja puiki, bet turiu priekaištų choreografui - piešiniai, šokio brėžiniai buvo tragiški”, - sakė B.Letukaitė.

„Nesuprantu, kodėl Birutė kabinėjasi. Jūs šiandien buvote tokios mielos. Jūs padarėte svarbiausią - paėmėte mano širdį”, - kolegei prieštaravo D.Žebrauskas.

Kristina ir Naglis - profesionalūs baleto šokėjai. Jų dramatišką pasirodymą lydėjo žiūrovų aplodismentai.

„Viskas buvo gerai pagal šou taisykles. Tačiau man buvo be galo nuobodu ir neįdomu” - rėžė Birutė.

„Nusišnekate, nuobodu yra tai, ką Birutė šneka”, - šokėjus gynė G.Ivanauskas.

Komplimentų ir pagyrų Kristinai ir Nagliui negailėjo ir D.Žebrauskas. Baleto šokėjai J.Sodytei šio dueto pasirodyme kažko pritrūko: „Žinutė iki manęs neatėjo”.

Kolektyvas iš Klaipėdos „Hatora” savo ugningą pasirodymą sušoko nėriniais užrištomis akimis.

B.Letukaitė merginas galėjo pagirti tik už kostiumus, kritikos negailejo ir J.Sodytė. D.Žebrauskui tokį pasirodymą patiktų stebėti naktiniame klube.

Grakščioji, lanksčioji šokėja, meninės gimnastikos čempionė Gintarė Pivoriūtė stengėsi neparodyti savo sveikatos problemų ir šokdama šypsojosi.

Kelių stilių šokius į vientisą kompoziciją scenoje sujungusi mergina ne itin patiko komisijos narei B.Letukaitei: “Nebuvo šokio, idėjos, choreografijos - tik meninės gimnastikos pratimai”.

Pasirodymu be gyvybės, šokiu apie nieką Gintarės pasirodymą vadino ir J.Sodytė.

“Galvą guldau, kad jei turėtumėte choreografą, pasirodytumėte kur kas puikiau. Šiandien žiūrėti į jus nuobodoka, bet patekusi į choreografo rankas, tikiu, dar parodysite”, - kalbėjo D.Žebrauskas.

Sportinių šokių pora - jaunieji projekto dalyviai Gabija ir Augustinas - į sceną lipo pasitikėdami savimi. Šiame pusfinalyje jie - vieninteliai sportinių šokių atstovai, tad, matyt, nėra prasti. 

Teisėjas G.Ivanauskas poros šokyje pasigedo šokio ne teisėjams, o vienas kitam. Mažąją Gabiją dėl kaukės, per daug taisyklingos veido išraiškos peikė ir J.Sodytė.

Kritikos strėles laidė ir D.Žebrauskas. “Aš piktas ant teisėjų, jie nieko nesupranta apie pramoginius šokius. Svarbiausia pramoginiuose šokiuose - estetika, kūno valdas ir technika. Augustino ir Gabijos, manau, laukia didžiulė ateitis”, - kalbėjo sportinių šokių žinovas Saulius Skambinas.

Šokėjas Julijus Nosovas neslepia planų vieną dieną užkariauti pasaulį. Išraiškingą šokio spektaklį scenoje pademonstravęs vaikinas nuvylė ir supykdė D.Žebrauską, kurį sužavėjo per atranką: „Atėjai, pasitūsinai ir tiek”. 

Dainiui pritarė likę trys projekto teisėjai.

„Nesiruošiau nei atrankoms, nei pusfinaliui. Improvizuoju, kuriu šokį. Neturėjau laiko ir manau, kad atėjau nuogas, pasirodžiau, koks esu”, - duobę sau toliau kasė J.Nosovas.

Komisija nusprendė, kad toks požiūris nesąžiningas, lyginant su kitais šokėjais, kurie į savo pasirodymus įdėjo daug darbo.

Šokėja Kamilė Narkutė į pusfinalį pateko vos per plauką, o šiandien žadėjo senoje susprogdinti bombą. Žiūrovus ji bandė sužavėti emocija ir dramatišku pasirodymu.

„Didelio „Bum” nebuvo, bet man buvo gera žiūrėti”, - kalbėjo Dainius.

Kad Kamilė pasirodė geriau nei per atranką, sutiko ir J.Sodytė. O B.Letukaitė merginai pasiūlė „storas” kojas nukreipti į Kauną - pakvietė ją šokti kolektyve „Aura”.

Mažoji šokėja Liepa Budnikaitė prieš pusfinalį beveik nemiegojo - vienuolikmetė mergaitė jaudinosi. Be to, ji į sceną lipo peršalusi. Komisijai Liepa pademonstravo kelių skirtingų šokių fragmentus, o paskutiniame sukosi su šokių partneriu.

„Šiandien vaizdas nebuvo pribloškiantis, nors tu ir išraiškinga ir talentinga aktorė. Trokštu tave pamatyti dar kartą”, - žodžius Liepai kruopščiai rinko baleto žinovė J.Sodytė.

Puikiu eskizu, prie kurio dar reikia padirbėti, jos pasirodymą vadino ir B.Letukaitė.

Merginų grupė iš Kauno „Demo Junior” savo ritmingu šokiu nesužavėjo teisėjų.

„Muzika pranoko jus, kostiumai nederėjo prie šokio, o jei pradedate sukti mišrainę, į kurią įkrenta vienas piruetas, jis turi būti atliktas tobulai. Apgailestauju, jūsų pasirodymas man nepaliko įspūdžio”, - sakė J.Sodytė.

Išvydę visus pasirodymus ir pasitarę su savo sričių šokių žinovais, teisėjai nutarė, kad į finalą keliauja Kristinos ir Naglio duetas bei atvirasis Julijus Nosovas.

Tik du patys talentingiausi laimėjo teisę šokti finale. Tačiau liko dar septyni dalyviai, kurių likimą projekte gali nulemti tik portalo lrytas.lt skaitytojai. Kam nusišypsos sėkmė? Savo simpatijas už mėgstamą atlikėją atiduokite balsuodami žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.