Stigmos – atjauta Kristaus kančioms ar pigi apgaulė?

„Šia tema yra nemažai spekuliacijų. Fanatiškai religingi žmonės tai bando perdėtai įvardinti kaip atjautą Kristaus kančioms. Tačiau ne kiekvienam „pabažnam“ tai duota“, – jau šį, penktadienio, vakarą 20.50 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Pasaulis X“ teigs Kauno šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios vicerektorius kunigas Artūras Kazlaukas. Stigmos – atjauta Kristaus kančioms ar viso labo pigi apgaulė?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:31 PM

Kalbant apie neeilinius reiškinius norisi įrodymų, patvirtinančių tų reiškinių buvimą. Deja, kartais tokių įrodymų tiesiog nėra, todėl jie dažniausiai įvardijami stebuklais. Vienas tokių – stigmos.

Nemažai šio reiškinio skeptikų tvirtina, kad kraujuojančios stigmatikų žaizdos – tai apgaulė, klaidinanti patiklius žmones – specialiai žalojamo kūno isterijos ir epilepsijos rezultatas. Antra vertus yra tikrų įrodymų, kad daugelis stigmatikų nesirgo epilepsija, jų nekamavo isterijos priepuoliai ir jie negalėjo tų žaizdų pasidaryti patys. Pasak A.Kazlausko, bažnyčia tokius atvejus vertina labai atsargiai, nes oficialiai stigmos nėra registruojamos ir tiriamos.

Antra „Lietuvos ryto“ televizijos laidos tema – globalinis atšilimas. Mokslininkai ginčijasi ar klimato kaitai įtaką daro šiltnamio efektas, kuris yra žmogaus veiklos žemėje padarinys, ar didelis saulės aktyvumas. Liūdnos prognozės: vandenyno lygis kyla ir ateityje dar tikrai kils. Jau dabar vis dažniau potvyniai kelia sumaištį kai kuriose valstybėse, o tų vietų gyventojai kaskart patiria milžinišką žalą. Mokslininkai spėja, kad vandens lygis ateityje gali pakilti iki 80 metrų. Tuomet Lietuva taps tik menkas pusiasalis.

„Tikėtina, kad Aukštaitijos krantus skalautų Baltijos jūra, o kai kurie šalies miestai atsidurtų po vandeniu“, – jau šį vakarą 20.50 val. laidoje „Pasaulis X“ per „Lietuvos ryto“ televiziją ištars fizikas Jonas Vaiškūnas. Ar įmanoma iš vengti pražūties?

Laida apie visuomenę dominančius reiškinius „Pasaulis X“ – šį, penktadienio, vakarą 20.50 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.