Džiaugsmo ir nusivylimo ašaros „X Faktoriuje“: daugeliui dalyvių jau parodytos durys

Per šimtą talentingiausių „X Faktoriaus“ dalyvių su viltimi atvyko į projekto "X Faktorius" stovyklą Druskininkuose, tačiau daugelis jų iš jos išvyko nusiminę. Pirmąjį atrankų etapą išgyvenę dalyviai turėjo per valandą pasiruošti užduočiai - rezultatai nulėmė, ar jie toliau tęs kovą projekte. Nemažai artistų išgirdo "ačiū, viso gero". Teisėjų nuotaika - puiki. „Šių metų „X Faktorius“ bus geresnis už praėjusių metų“, - prie vakarienės stalo Druskininkuose sutarė Marijus Mikutavičius ir Saulius Urbonavičius. Tai įrodyti pasiryžę ir kovoje išlikę „X Faktoriaus“ dalyviai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2013, 7:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:33 AM

„Laimėsiu šį projektą, nes esu geriausias“, - taip save drąsino ne vienas projekto dalyvis.

„Šiandien būsime pakankamai griežti. Viskas priklauso nuo jūsų. Jei norite ką nors įrodyti, mums dvigubai įdomiau jūsų klausyti“, - susirinkusiai miniai pranešė M.Mikutavičius.

Teisėjai dalyviams skyrė užduotis, kuriai paruošti jie turėjo valandą. Vaikinai turėjo atlikti Džordanos Butkutės dainą „Man patinka taip gyventi“, merginos – Gintarės Karaliūnaitės „Be tavęs“, atlikėjai, kuriems per 25 metus, - Laurio Reinikio „Aš bėgu“, o atlikėjų grupės – Kastyčio Kerbedžio hitą „Pienių vynas“.

Merginoms ruoštis padėjo grupės „Studija“ dainininkas Stepas Januška.

„Būkite savimi, nebandykite atkartoti Karaliūnaitės“, - merginoms patarė scenos veteranas.

Vaikinams ruoštis padėjo grupės "Empti" dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, vyresniems nei 25-erių artistams - vokalo pedagogė Nijolė Švagždienė, o grupėms - Povilas Meškėla.

Pirmosios sceną išbandė merginos - keldamos teisėjams ir susižavėjimą, ir kreivą šypseną. Jaudulys - klastingas priešas. Pavyzdžiui, atrankos etape daug ką sužavėjusi Kristina Morauskaitė vos sudainvo kūrinį, pamiršo tekstą ir prisipažino: "Aš tuoj apsivemsiu. Man tiesiog nepakako valandos".

Kur kas daugiau šypsenų sukėlė vaikinai, su užsidegimu plėšę Džordanos hitą. Vyresni atlikėjai pateigė staigmenų - pavyzdžiui, šou dalyvis Edenas nusprendė L.Reinikio hitą ne dainuoti, o repuoti. Įmonės direktorius Egidijus Žižiūnas šią linksmą dainą plėšė dramatišku stiliumi.

Iš grupių pasirodymų išsiskyrė vaikinų trijulė "Boyband", K.Kerbedžio "Pienių vyną" paįvairinusi savo "firminiais" judesiais - o štai publikos jau pamėgtam "žemaitukų" duetui sekėsi kiek sunkiau.

Po pasirodymų "X Faktoriaus" teisėjai išdėliojo dalyvių nuotraukas ir pradėjo tartis.

"Ši mergina spinduliuoja šiluma", - apie vieną dalyvę sakė M.Mikutavičius.

"Čia dėl to, kad tu ieškai žmonos", - visų teisėjų juoką sukėlė S.Urbonavičius.

"Nieko įdomaus, nieko įdomaus, šitas nieko neparodė, - versdama nuotraukas, šaltai vardijo R.Ščiogolevaitė. - "Ką šiame projekte daryti su vidutinybėmis?".

"Išvesti ir nušauti", - patarė M.Mikutavičius, vieną atlikėją pavadinęs "storašikniuku meškiuku".

Atėjus metui paskelbti sprendimus, dalis atlikėjų išgirdo blogą, o dalis - gerą žinią. Grupėmis į sceną iškviesti artistai išgirdo, kas jų laukia - toliau vyksianti kova ar kelionė namo.

Ne vienas iškritęs atlikėjas apsiverkė, tačiau užkulisiuose liejosi ir džiaugsmo ašaros.

Sunki diena baigėsi projekto dalyvių vakariene. "Noriu priminti, kad ši dalyvių saujelė dar mažės", - dainininkams atsipalaiduoti neleido Saulius Prūsaitis.

Vakarienės metu dalyviai netikėtai išgirdo dar vieną užduotį.

Penki žodžiai - lietus, ruduo, džiaugsmas, sausainis, lempa. Visi jie turi būti dainoje, kurią "X Faktoriaus" dalyviams liepta sukurti per valandą.

Į grupes susibūrusių dalyvių muzikiniai pasirodymai, kaip ir buvo galima tikėtis, sulaukė skirtingų įvertinimu. Viena dalyvių grupė padainavo rokenrolą, kurio priedainyje raginama "dainuoti ir kramsnoti", ir sulaukė komplimentų. O kitų penkių merginų pasirodymas buvo įvertintas griežtai. "Tragedija. Turite atiduoti viską, ką turite. Jei jus dirbate taip, tai kokį mes turėsime pasirodymą prieš finalo auditoriją", - rėžė S.Urbonavičius, pažadėjęs merginų ir kitų atlikėjų likimą spręsti kitos savaitės laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.