Balsavimas: išrinkite labiausiai patikusį projekto „Šok!“ dalyvį

Nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ teisėjams – Dainiui Žebrauskui-Skruzdėliukui, Jūratei Sodytei, Birutei Letukaitei, choreografui Gyčiui Ivanauskui ir vėl teko sukti galvas ir ginčytis, kurie du paskutiniojo pusfinalio dalyviai šį vakarą išsikovos talentingiausiųjų vardus ir gaus galimybę pasirodyti projekto finale.

„Low Air“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Low Air“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Nov 17, 2013, 6:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:55 AM

Televizijos žiūrovai balsuoti galės jau nuo kito sekmadienio - nuo finalo. Finalai sekmadieniais vyks tiesiogiai.

Grupė „Basse“ pasirodė pirmoji. Pirmo ryškumo žvaigždėmis svajojančios tapti merginos prieš pasirodymą neslėpė jaudulio.

Šokį pagal Ladu Gagos muziką parengusios šokėjos sulaukė teisėjo G.Ivanausko kritikos: „Ar nebuvau prašęs jūsų nustoti kopijuoti Lady Gagą?“ Merginų pasiteisinimai Gyčio neįtikino.

„Kiekviena kopija yra prastesnė už originalą, linkiu jums būti savitoms“, – kolegai pritarė ir B.Letukaitė.

Šokių duetas „Low Air“ sau nenuolaidžiauja. Profesionalūs šokėjai kartu – ir scenoje, ir gyvenime. Laurynas ir Airida siekia tikslo – tapti geriausiais. Scenoje jųdviejų pademonstruota nuotaikinga ir šypsenų pilna meilės istorija nuvylė G.Ivanauską.

Jis pažėrė kritikos, kad šį pasirodymą jau matė per atranką. Šis poros pasirinkimas suglumino ir D.Žebrauską.

„Kai yra patys geriausi, norėtųsi iš jų geriau. Velnias, kodėl parodėte tą patį“, – pyko Dainius.

„Laisvės gūsis, norėjosi dar ir dar kartą jus pamatyti“, – kalbėjo J.Sodytė.

Vilnietė Aida Maksvytytė pristatė liturginį - Dievui skirtą šokį. Tikinti, maldomis atsiribojanti nuo nepakančių aplinkinių moteris šoko įprasmindama prieš ketverius metus Anapus iškeliavusios savo mamos atminimą.

„Atrankoje žiūrėdama į jus jaučiausi keistai – mačiau atviro, intymaus išraišką. Norėjosi net nusisukti, lyg gėdinausi. Dabar tai dingo...“ – sakė J.Sodytė.

Moters širdies kalba pasiekė teisėją Gytį. Jis pastebėjo iš Aidos sklindančią šviesą.

„Jūsų nuoširdumas pakeri. Ačiū, kad čia atėjote tokia atvira“, – sakė Dainius.

Tautinio šokio puoselėtojai Martynas ir Orinta choreagrafiją pusfinaliui paruošė tik paskutinėmis dienomis. Tai pastebėjo teisėjas G.Ivanauskas: „Man atrodo, kad per mažai dirbote“.

„Pagirtini kostiumai, įvaizdis – miela akiai. Atsiprašau, bet nieko naujo ir įdomaus nepamačiau“, – kalbėjo teisėja Jūratė.

Dirbtiniai nusaldinti judesiai, netikra šypsena ir netikros emocijos nepatiko ir komisijos narei B.Letukaitei. Dainiui buvo gera žiūrėti – jam tautinis šokis su moderniais motyvais patiko: „Jūs esate medžiaga, apie kurią galima pagalvoti“.

Šokėjas Dovydas Strimaitis šokdamas jaučiasi laisvas ir atsipalaidavęs. Modernų šokį sušokęs vaikinas teisėjų buvo sutiktas aplodismentais. Komisija Dovydui plojo atsistojusi.

„Labiau esu pratęs, kai man atsistoję ploja. Nedažnai tai darau. Dabar mano širdis verkė, džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra tokių šokėjų“, – kalbėjo Gytis.

Vienu gražiausiu šokiu Dovydo kompoziciją vadino ir D.Žebrauskas. Jis pažadėjo dantimis kabintis į galimybė šiam šokėjui pasirodyti finale.

„Visas užduotis išpildei labai gerai. Truputį prislopink žvilgsnį – mano vienintelis patarimas“, – sakė Birutė.

Šokėja Viltė Mikalkėnaitė – naujo šokio stiliaus pradininkė. Didžiausia jos viltis – kad būtų pastebėta ne tik ji, bet ir naujasis šokio stilius.

„Man šis disko stiliukas labai prie širdies, bet tu paskendai didelėje aikštelėje. Man trūko spalvų, drąsos“, – sakė G.Ivanauskas.

„Šiandien nepamačiau to, ko iš tavęs laukiau“, – kalbėjo Dainius.

Pagyrų ir susižavėjimo šūksnių Viltei negailėjo J.Sodytė.

Šokių grupė iš Vilniaus „G Crew” save vadina savikritiška ir nepasitikinčia savo jėgomis komanda. Vaikų grupė teisėjams pademonstravo ryškiaspalvį hauso stiliaus pasirodymą.

„Matosi, kad bijojote. Jūs puikiai šokate, tačiau šiandien už jūsų pasirodymą buvo stipresnė muzika”, - kalbėjo D.Žebrauskas.

„O man buvo labai gražu į jus žiūrėti”, - nukirto G.Ivanauskas.

Aštuntokas šokėjas Dovydas Girdauskas  komisijos dėmesį tikisi užkariauti nuoširdumu. Scenoje jis surengė šokio minispektaklį pagal įvairią muziką.

"Atrankoje tave mačiau tokį patį. Tu charizmatiškas, matosi, kad gyveni tuo, ką darai. Tačiau to neužtenka, nenustebinai”, - kalbėjo Dainius. Vaikino pažadas nustebinti kitą kartą komisijos neužliūliavo.

Paskutinės konkurse šį vakarą pasirodė „Radžjašri Rameš” akademijos moterys. Šeimas sukūrusios indiško šokio žinovės praėjusią savaitę daugiau dėmėsio skyrė šokiui, o ne buičiai. Tai įvertino ir teisėjai.

„Jūs beprotės, visiškai nerealu. Esate užtaisas, damos, jūs beprotiškai žavingos. Stebuklas”, - pagyrų moterims negailėjo D.Žebrauskas.

„Štai kur kūrybiškas sprendimas, tai, ką jūs parodėte mums - tikra dovana”, - pritarė ir Jūratė.

Teisėjų ir jiems patarusių garsių šokėjų sprendimu teisę šokti finale iš devynių pasirodžiusiųjų gavo tik du dalyviai. Kelialapiu į finalą džiaugėsi Dovydas Strimaitis ir ...

Čia konkurso vedėjas Audrius Giržadas pateikė staigmeną. Kol Dovydas džiaugiasi, šokių kolektyvas „Radžjašri Rameš” ir šeimyninis duetas “Low Air” visą savaitę miegos neramiai. Tik kitą sekmadienį vieni jų sužinos, ar pateko į finalą.

Dar vieną, trečią, finalo dalyvį balsuodami galės išrinkti lrytas.lt skaitytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?