D.Elzbergienė–Petrauskė po pirmo vyro netekties pardavinėjo automobilius

Modelių studijos „Mažoji mis“ vadovė Danutė Elzbergienė nuolat trykšta optimizmu. Tačiau nedaugelis žino, kad prieš 22 metus po tragiškos avarijos, nusinešusios jos vyro gyvybę, ji liko su dviem mažamečiais vaikais. Nors širdį spaudė netekties skausmas, reikėjo gyventi toliau ir rūpintis atžalomis.

„Aš išvažiavau, nusipirkau mašiną – grįžau į Lietuvą, ją pardaviau, uždirbau tūkstantį dolerių – o tada tai buvo nemaži pinigai“, - pasakos Danutė.<br>TV3 nuotr.
„Aš išvažiavau, nusipirkau mašiną – grįžau į Lietuvą, ją pardaviau, uždirbau tūkstantį dolerių – o tada tai buvo nemaži pinigai“, - pasakos Danutė.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 3:31 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:22 AM

„Po vyro mirties aš iš Vokietijos mašinas varinėjau. Pirmą kartą, atsimenu, nuvykau praėjus metams po netekties: verkdama visa, galvodama, kaip man išgyvent – juk 1991 metai, viskas pasikeitė, vyro nėra. O ką man daryt, kaip du vaikus išlaikyt? Ir verkiu kiekvieną dieną, ir mirt noriu“, - skaudžiausiomis gyvenimo akimirkomis pasidalins Danutė su BTV „Sekmadienio ryto“ žiūrovais.

„Aš išvažiavau, nusipirkau mašiną – grįžau į Lietuvą, ją pardaviau, uždirbau tūkstantį dolerių – o tada tai buvo nemaži pinigai“, - pasakos Danutė. Laidos vedėjai Astai Stašaitytei-Masalskienei pasiteiravus, ar moteris nebijojo - juk galėjo kas nors nutikti - pagaliau pinigus iš jos galėjo atimti, Danutė atsakė: „Pirmiausia, turėjo mane pasivyti – labai greitai važinėjau. Per Lenkiją 200 – 220 km per valandą greičiu. Taip, tai beprotiška, bet galvojau, jei lemta mirti, tai mirsiu“, - toliau savo ryžtu stebino laidos viešnia.

Sutikite, lengviausia būtų laiko dulkėms nusėdus ant skausmingos prisiminimų knygos, vėl susirasti antrąją pusę, ir gyvenimo džiaugsmais bei rūpesčiais dalintis per pusę, tačiau Danutės lengvi keliai neviliojo. Ir tik dabar, sulaukusi brandaus amžiaus, ji, po metų pažinties ištekėjo už išeivio iš Lietuvos, milijonieriaus verslininko Raimundo Petrausko. Dabar Danutė gyvena lyg tarp dangaus ir žemės: ne tik emocijų prasme, bet ir ta tiesiogine: nuolat skraido į Ameriką pas sutuoktinį ir atgal.

Geriausiai jos dabartinę būseną apibūdina spaudoje nuskambėjusi Danutės frazė: „Mano gyvenimas verčiasi aukštyn kojomis. Bet gal aš visą laiką kabėjau žemyn galva ir tik dabar atsistoju ant kojų?”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.