Pirmajame „Šok!“ finale – neįprasti šokėjų vaidmenys ir atsisveikinimas su trimis dalyviais

Sekmadienio vakaras šokio mylėtojams žada daug staigmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:36 AM

Pirmajame nacionalinio šokio talentų konkurso „Šok!“ finale šokėjams tenka pasirodyti neįprastu amplua – kiekvienas turi parodyti, kaip pavyko įvaldyti dar niekuomet nebandytą šokio stilių.

Šokio meistrų pasirodymą tiesioginiame LRT eteryje vertina ne tik teisėjai – klasikinio šokio primadona Jūratė Sodytė, modernaus šokio žinovė Birutė Letukaitė, hiphopo karalius Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas, aktorius, šokėjas, choreografas Gytis Ivanauskas, bet ir žiūrovai.

Dešimt finalininkų buvo žinomi iš anksto, o laidai prasidėjus jos vedėjas Audrius Giržadas paskelbė, kad šiandien finale šoks dar trys trupės – „Radžjašri Rameš“ , „Low Air“ ir „Ami“. Pastarąją balsuodami išrinko lrytas.lt skaitytojai.

Pirmieji pasirodę gatvės šokių šokėjai „Project“. „Labai gerai“, – įvertino Dainius.Pajutau šiurpą. Esu lengvame šoke“.

G.Ivanauskui pasirodė, kad trupei trūko repeticijų – nebuvo sinchroniškumo.

Šiuolaikinio šokio šokėjai Naglis Bierancas ir Kristina Taraškevičiūtė pasirinko gruzinų liaudies šokį.  „Puikus numeris. Nuo pirmųjų taktų pajutau energijos pliūpsnį. O Naglis – tikras kalnų erelis“, - komentavo J.Sodytė. Tuo tarpu B.Letukaitė tiktai Naglį ir tematė: „Jis atskleidė tikrą gruzinišką charakterį. Kristinos nemačiau“.

Salsą, kurią atliko Dovydas Strimaitis, paprastai šokantis šiuolaikinius šokius, televizijos studijoje esantys žiūrovai  pasitiko ovacijomis. Šį šokį Dovydas atliko su keturiomis šokėjomis. Pasirodymą puikiai įvertino teisėjai.  „Tu – tikras stebuklas, - komentavo G.Ivanauskas. - Turiu tik vieną priekaištą. Jeigu šoki su keturiomis merginomis, turi šokti ne Birutei (Letukaitei – red. ), o kiekvienai iš tų keturių“.

Žiūrovus dar labiau įkaitino temperamentingas „Gelmės“ šokis.  Šiuolaikinio šokio kolektyvas  paruošė gatvės stiliaus šokį. „Šaunuoliai. Puikus kolektyvinis darbas. Jūs išraiškingi, muzikalūs, drąsus“, - gyrė J.Sodytė.

„Neatlikote daug šokių gatvės tiliaus judesių – man pritrūko technikos. Labai gražu, bet nenustebinote taip, kaip tikėjausi“, – „Gelmės“ šokėjus nuliūdino Skruzdėliukas. Bet paaugliai kaipmat nušvito išgirdę iš G.Ivanausko: „Tobula!“

Aktorius ir choreografas emocingai reagavo ir į pramoginį šokį ča ča ča, kurį atliko gatvės šokių šokėjas Julius Nosovas. „Ar čia galima vartoti tokį žodį kaip „orgazmas“? Numeris puikus, gaila, kad ča ča ča buvo tik minimalios nuotrupos.“ „Aš taip pat patyriau tą patį – puikus pasirodymas“, – atviravo šokio sužavėta B.Letukaitė.

Gatvės šokio pasaulyje puikiai žinomas duetas „Low Air“ -  Airida Gudaitė-Žakevičienė ir Laurynas Žakevičius – ant parketo sukūrė šokį knygnešių tema. „Šypsojausi nuo pradžių iki pabaigos ir norėjau, kad šoktumėte nesustodami. Žiauriai gerai – muzika, emocijos, dekoracijos – viskas puikiai išnaudota“, - šokėjų porą gyrė Skruzdėliukas.

Indų šokių puoselėtojoms „Radžjašri Rameš“ teko pademonstruoti gatvės stiliaus šokį. Gangsterių šokį puikiai įvertino teisėjai, visi skyrę dešimtukus. „Nerealios emocijos, derėjo muzika, charakteris, atlikimas. Labai gerai“, - konstatavo Skruzdėliukas. „Nuo pradžių iki pabaigos buvo labai įdomu stebėti“, - jam antrino Gytis. „Žiūrėjau kaip filmą“, - pripažino Jūratė.

Laidai įpusėjus paskelbti žiūrovų balsavimų rezultatai. Kol kas daugiausia balsų jie atidavė „Gelmei“. Pasirodymo dar laukia šeši atlikėjai.

Vyriausios projekto dalyvės  Angelytės Paulaitienės, šiuolaikinių šokių šokėjos, atliktas Brodvėjaus stiliaus šokis nesužavėjo teisėjų. „Jūsų nuoširdumas paperka, bet konkurentų yra daug, ir scenoje nepakanka pasivaikščioti“, - įvertino G.Ivanauskas.

„Girdėjau muziką, bet jūs ėjote iš paskos“, - šokis nepatiko ir B.Letukaitei.

Šiuolaikinis šokis, kurį atliko gatvės šokių šokėjai Eigilė ir Edvinas, teisėjams patiko kur kas labiau. „Šokyje visuomet vertinu švarą – muzikos, technikos, judesių, stiliaus – dermę. Su užduotimi jūs šį vakarą susitvarkėte švariausiai“, - savo favoritus gyrė D.Žebrauskas.

„Buvo labai malonu į jus žiūrėti“, - porą gyrė ir J.Sodytė. Aistringas pasadoblis, kurį parengė charakterinių šokių šokėja Irina Nazarenko, teisėjus privertė dar kartą prabilti apie orgazmą.

„Esate nuostabi – emocionali, nepakartojama. Kai iškėlėte rankas aukštyn, maniau, nuneš stogą. Man esate bomba. Patyriau didžiulį malonumą – net nesakysiu, kaip tai vadinasi“, - baltarusės šokėjos darbą įvertino J.Sodytė. „Beprotiškai gražu. Tai idealus pavyzdys, kaip reikia šokti“, - pritarė D.Žebrauskas.

Šiuolaikinių šokių atlikėja Miglė Praniauskaitė atliko gatvės stiliaus šokį. „Kuo toliau, tuo labiau manau, kad tu gali šokti viską. Tai, kaip save atidavei, kaip pasirodei, - viskas labai gerai“, - komentavo D.Žebrauskas. „Man į tave visada įdomu žiūrėti, nesvarbu, ką šoktum, nes esi asmenybė, nes tu augi“, - gyrė ir J.Sodytė.

Paskutinieji – šokėjų ketveriukė „Ami“, kuriuos į finalą išrinko portalo lrytas.lt skaitytojai. „Gavosi mišrainė, kurioje per daug komponentų – daug įvairių stilių. Nebuvo vieningo stiliaus“, - komentavo B.Letukaitė.

Su ja sutiko G.Ivanauskas: „Palinkėčiau vientisumo. Matau, kad galite daugiau, bet neišnaudojate tos galimybės“. Mišraine pasirodymą pavadino ir D.Žebrauskas, pripažinęs, kad grupei, kuri į finalą pateko paskutinė, pritrūko laiko pasiruošti.

Susumavus teisėjų ir žiūrovų balsus su projektu atsisveikino Julijus Nosovas, Angelytė Paulaitienė ir „Ami“. Daugiausia balsų surinko Miglė Praniauskaitė.

„Šok!“ balsavimo rezultatai:

Miglė Praniauskaitė  - 12 balų.

„Radžjašri Rameš akademija“  - 11 balų.

Lukas Bernardas Remiševskis – 10 balų.

„Gelmė“ - 9 balai.

„Low Air“ - 8 balai.

Dovydas Strimaitis – 7 balai.

„Project“ - 6 balai.

Irina Nazarenko – 6 balai.

Naglis ir Kristina – 4 balai.

Edvinas ir Eigilė – 4 balai.

„Ami“ - 2 balai.

Julijus Nosovas – 1 balas.

Angelytė Paulaitienė – 0 balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.