„Šok!” studiją įkaitino liaudies šokis ir įsimylėjėlių pora

Sekmadienio vakarą LRT didžiojoje studijoje įsišėlo juokas ir pokštai, kuriuos ant parketo skleidė dešimt nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!” finalistų.

Miglė Praniauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Miglė Praniauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:20 AM

Teisėjų tarybai: Dainiui Žebrauskui-Skruzdėliukui, Jūratei Sodytei, Jūratei Norvaišienei,  teisėjų Hamletu vadinamam Gyčiui Ivanauskui nelengva išrinkti geriausius dalyvius.

Teisėjams talkino įspūdinga choreografų taryba, kurioje buvo tokie šokėjai kaip Katerina Voropaj, Sandra Saikauskaitė, Kęstutis Baranauskas, Olegas Staniulėnas, Marijanas Staniulionis, Ineta Stasiulytė, Karina Krysko ir Saulius Skambinas.

Antrojo „Šok!“ finalo tema – komedija. Pagalvojus, su kokiais iššūkiais susidurs šokėjai, pirmiausia akys krypsta į išskirtinį kolektyvą – „Radžjašri Rameš akademiją“ – paslapties gaubiamus indiškus šokius šokančias moteris.

Ne veltui sakoma, jog indišką šokį atskleisti gali tik gyvenimišką patirtį sukaupusios moterys. Šios žavios šešios šokėjos dienomis tobulino ir statė naujus pasirodymus, o naktimis glaudė prie savęs vaikus.

„Indijoje sakoma, jei šeimoje yra šokėjas – visa šeima turi dirbti jam”, – atskleidė atramą ir pagalbą šeimoje turinčios moterys.

Šokėjos prisipažįsta pripratusios prie ištvermės ir didelės kantrybės reikalaujančių repeticijų šokant rytiečių šokius. Todėl šiam sekmadieniui ruošdamos modernaus stiliaus šokį jos plušėjo iš peties.

„Vartymasis ir voliojimasis ant žemės, ypač neturinčioms tokios patirties garantuoja mėlynėmis nusėtą kūną”, – prisipažino šokėjos.

„Kūno judesiai, šokio technika, gestų kalba ir veido išraiška – visas kūnas yra pajungtas”, – apie savo kolektyvo išskirtinumą sako „Radžjašri Rameš akademijos” vadovė Irina. Šie įvaldyti elementai – svarus šokėjų ginklas, kuriuo moterys pasinaudoja kaskart „įmestos” į dar nebandytą šokių stilių.

Kiekviename finale „Šok!” dalyviai demonstruoja jiems visiškai naują šokių stilių – jį įvaldyti jie turi… tik savaitę.

„Šokdamas indiškus šokius, negali nemėgti iššūkių. Visos mūsų šokėjos juos mėgsta! O ruošiant šio sekmadienio pasirodymą mes tikrai mėgavomės, mums labai buvo linksma!“, – juokėsi šokėjų šešetukas.

Šokėja Miglė Praniauskaitė galėtų būti nebloga aktorė – tokia Dainiaus Žebrausko-Skruzdėliuko nuomonė. Jis net neįsivaizduoja, ko Miglė negalėtų sušokti.Teisėja Jūratė Norvaišienė pastebėjo, kad šlubavo technika. Ji surinko 38 balus.

Dvylikametis Lukas Bernardas Remiševskis pasirinko klouno kostiumą. „Neturiu žodžių...“, - tarė Gytis Ivanauskas, prisipažinęs, kad vos neapsiverkė, nors vakaro tema – komedija. Teisėjas liko sujaudintas. J.Norvaišienės vertinimą publika palydėjo nepasitenkinimo šūksniais, nes jai pasirodė, kad šokio nebuvo. O štai J.Sodytė pasveikino berniuką – jos nuomone Lukas kalbėjo širdimi. Skruzdėliukas sakė, kad tai geriausias pasirodymas šiame projekte. Šiam projekto dalyviui skirti 38 balai.

„Radžjašri Rameš akademijos“ moterys nustebino pasirinkusios visai ne indiškus apdarus, o šešto praėjusio amžiaus dešimtmečiui būdingą aprangą – stilingų namų šeimininkių su pūstais sijonais ir juostomis papuoštomis plaukų šukuosenomis. „Jei yra grupinis šokis – galime pažvelgti į „Žuvėdrą“, - sakė J.Norvaišienė, kuriai šokyje pritrūko sinchroniškumo.

 Skruzdėliukas sakė, kad kas kartą bus griežtesnis, nes damos kelia kartelę – jam vis įdomiau stebėti jų pasirodymus.Moterys surinko 34 balus. Specialiai projektui susibūrę treneriai PROJECT virto pražilusiais, bet pašėlusiai šokančiais senukais. „Šioje žemėje yra vietos senukams“, - pajuokavo G.Ivanauskas. Praėjusį kartą nusivylęs Skruzdėliukas prisipažino buvęs maloniai nustebintas. Griežtoji J.Norvaišienė sakė pagaliau tikrai išvydusi smagų numerį, atitinkantį komedijos temą. Visi keturi teisėjai vieningai skyrė PROJECT po 10 balų.

„Low Air“ šokėjai priminė nostalgiškus nebyliojo kino laikus – ant parketo atpažįstama eisena vinguriavo Charlie Chaplinas. Visus teisėjus sužavėjo pasirodymas – jie skyrė tik dešimtukus.

Edvinas ir Eigilė teisėjos J.Norvaišienės nepralinksmino – muzikos ir šokėjų energetika neatitiko. Pora buvo pasirinkusi Brodvėjaus stiliaus muziką. Šį kartą net G.Ivanauskas su ja sutiko. „Eigile, tu man labai graži“, - visgi pakėlė ūpą šokėjai Gytis. Pagyrimų merginai negailėjo ir Skruzdėliukas – jis net pasakė, kad Eigilė lenkia Edviną, su kuo nesutiko J.Sodytė. Dainius replikavo, kad tai kalba moteriškas pavydas. Teisėjai juokdamiesi nusprendė išsiaiškinti per pertrauką. Pora surinko 36 balus.

GELMĖ atliko lietuvių liaudies šokį – J.Norvaišienė nuoširdžiai kolektyvą už tai pagyrė. „Va taip reikia šokti lietuvių liaudies šokius! Bravo!“ - entuziazmu tryško J.Sodytė. „Maldauju – nemeskit šokių niekada gyvenime“, - sakė G.Ivanauskas. Jo nuomone, sušokti liaudies šokį nenuobodžiai – didelis menas. Skruzdėliukas net nieko nepasakė – teisėjas atsistojo ir pradėjo ploti. GELMĖ vienbalsiai pelnė 40 balų. 

Naglis ir Kristina – pora susipažinusi prieš dešimt metų – sušoko rumbą. Dviejų neva bare apsvaigusių žmonių bandymas patirti romantišką pasimatymo nuotaiką Skruzdėliuką sužavėjo – jis sakė pamatęs geriausią komediją šokyje per savo karjerą. Poros choreografai Ineta Stasiulytė ir Deivydas Meškauskas dėl to buvo labai laimingi. „Tona šarmo ir tona talento“, - džiūgavo J.Sodytė. Porą pagyrė net griežtoji J.Norvaišienė. 40 – tiek balų surinko Naglis ir Kristina.

Irina Nazarenko – charakteringo šokio atlikėja - pelnė 32 balus.

Šešiolikametis Dovydas Strimaitis – nepaprastai talentingas vaikinas. Tokia J.Norvaišienės nuomonė. Teisėjai, nors ir išreiškę keletą pastabų, skyrė 37 balus.

Kad ir koks puikus pasirodė šokių vakaras teisėjams, su vienu dalyviu reikėjo atsisveikinti: tai – Irina Nazarenko.

Portalo lrytas.lt skaitytojai nuo primadienio turi galimybę balsuoti už savo savaitės mylimiausią šokėją ar grupę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.