Bendru sutarimu po pirmosios tiesioginės transliacijos „X Faktorių“ paliko Dovydas

Pirmoji žiemos diena šį sekmadienį „X Faktoriuje“ tapo kitokia – nuo gruodžio 1-osios TV3 muzikiniame projekte prasideda tiesioginės transliacijos. Į įspūdingą šou sceną žengė 12 talentingų atlikėjų: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Audrius Petrauskas, Žygimantas Gečas ir Dovydas Buršteinas, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ruošiamos muzikinės grupės, Sauliaus Prūsaičio mokomos Vaiva Kalinauskaitė, Neringa Gailiušaitė ir Ieva Ščerbinskaitė bei Marijaus Mikutavičiaus auklėtiniai Anžela Adamovič, Skaistė Karnuševičiūtė ir Egidijus Žižiūnas.

Kadras iš projekto "X Faktorius".<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kadras iš projekto "X Faktorius".<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 1, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:20 AM

Po šio vakaro paaiškėjo, kurie 11 dalyvių ir toliau tęs kovą, o kuriam teks atsisveikinti ir palikti muzikinį projektą.

Talentingasis „X Faktoriaus“ finalininkų 12-ukas žiūrovams padovanojo įspūdingus savo pasirodymus.

„Labai džiaugiuosi, kad mano mergaitė Vaiva, atidarys antrą „X Faktoriaus“ sezoną“, – savo auklėtinę žiūrovams pristatė S.Prūsaitis. Lyriškai atlikusi Beyonce dainą „If I Were A Boy“ mergina buvo giriama už jausmingą numerį. „Pamačiau visai kitą, švelniąją, savo pusę. Buvo labai gražu“, – atlikėją gyrė R.Ščiogolevaitė. Jai paantrino ir M.Mikutavičius, kurį itin sužavėjo Vaivos pasirodymas.

Antrasis teisėjų teismui atsidavė R.Ščiogolevaitės mokinys Dovydas. Po jo dainos komisijos nariai S.Urbonavičius-Samas ir M.Mikutavičius palinkėjo atlikėjui ateityje labiau atkreipti dėmesį į vyriškumą ir stengtis jaustis scenoje drąsiau. „Gal jie ir teisūs, tačiau galiu tave labai pagirti, puikiai pasirodei“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Rihannos dainą „We Found Love“ sudainavusi Skaistė scenoje jau nebe naujokė. Muzikiniame projekte iš M.Mikutavičiaus pavyzdį imanti dainininkė sužavėjo ne vieną teisėją. „Tai buvo paprasta, jautru, gražu ir maksimaliai išpildyta“, – merginą gyrė S.Urbonavičius-Samas. R.Ščiogolevaitė net užsiminė, kad ši dainos versija puikiai tiktų „Eurovizijai“. „Tu patikai publikai“, – sakė M.Mikutavčius.

Nuotaikingą numerį surengę „Žemaitukai“ sulaukė itin didelio publikos salėje palaikymo. Gausiais plojimai palydėtas jų šou tapo vienu iš vakaro lyderių. „Samai, ką tu rūkai? Tavo pasirodymas toks, tarsi Lietuva paskelbė karą Amerikai“, – juokėsi S.Prūsaitis. Humorą supratusi R.Ščiogolevaitė prasitarė: „Kad ir kaip kaimietiškai jūs padainavote, buvo labai smagu.“ Pasak M.Mikutavčiaus, S.Urbonavičius-Samas visada sugalvoja ką nors originalaus.

Scenoje pasirodžiusi Ieva taip pat nepaliko abejingų. „Atrodei kaip dyva, valdanti angelų pasaulį. Tai buvo labai gražu ir labai... subrendę“, - merginą gyrė S.Urbonavičius-Samas.

R.Ščiogolevaitės mokinys Audrius nepaliko abejingų. Komisijos nariai gyrė vaikiną už jautriai atliktą profesionalų numerį. Visi jie liko sužavėti.

Projekte išsiskiria vyriausias jo dalyvis Egidijus „Įsivaizduoju, kad visos moterys prie TV ekranų dabar žliumbia. Dar negirdėjau tokio gero atlikimo“, – susižavėjimo dalyviu neslėpė S.Urbonavičius-Samas. R.Ščiogolevaitė paantrino, kad pasirodymas buvo paprastas, bet tikrai neprastas. „Jūs turite teisę grįžti namo, atsigulti ant sofos ir paprašyti žmonos, kad atneštų alaus“, – juokėsi M.Mikutavičius.

Energijos į sceną įnešė vaikinai pasivadinę „Benjamin“ vardu. Kostiumus, kuriais jie vilkėjo galiausiai pakeitė tigrais puošti marškinėliais ir blizgančios trumpikės. „Jūs turėtumėte būti vitaminai, o ne bendžaminai“, – juokėsi S.Prūsaitis. R.Ščiogolevatė spėliojo, kad už šiuo jaunuolius greičiausiai balsuoja visos Lietuvos merginos.

Raudonu kostiumu pasipuošęs R.Ščigolevaitės mokinys Žygis teisėjų dėmesį atkreipė labiau dėl ryškaus įvaizdžio, o ne dėl savo dainavimo. S.Prūsaitis Žygiui davė pastabą dėl ritmo.

Kitą savo pusę parodė ir sunkiai repetavusi Neringa. „Labai geras pasirodymas ir puiki nuotaika. Tikra diskoteka“, – apie 90-ųjų laikų Coronos kūrinį „Rhythm Of The Night“ atlikusią merginą kalbėjo S.Urbonavičius-Samas. Energinga daina užvedė visus.

M.Mikutavičiaus auklėtinė Andžela virtusi lietuviškąja Miley Cyrus nušluostė visiems nosis. Apsvaigę nuo profesionalaus merginos numerio projekto teisėjai vos rinko žodžius. Pasak S.Prūsaičio, šis Andželos pasirodymas buvo vertas finalo, todėl rengiantis kitoms laidoms norint nustebinti jau teks itin pasistengti.

M.Mikutavičiaus mokiniai, kaip sakė laidos vedėjas Martynas Starkus – „liko saugūs“. Neliečiamybę gavo ir grupės, kurioms vadovauja S.Urbonavičius-Samas. Galiausiai paaiškėjo, kurie du dalyviai sulaukė mažiausiai palaikymo, tai - Vaiva ir Dovydas. Komisijos nariai šįkart labiau palaikė Vaivą, todėl su Dovydu teko atsisveikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.