Kinijoje - „Lietuvos ryto“ televizijos ir Utenos triumfas

20 kelionių iš Vilniaus į Uteną ir tiek pat grįžimų atgal į sostinę – tiek laiko „Lietuvos ryto“ televizijos komandai prireikė nufilmuoti trumpametražį 8 minučių trukmės filmą apie Uteną. Bendruomenių konkursui „The LivCom Awards“, kuris lapkričio 28–gruodžio 2 dienomis vyko Kinijoje, Xiamen mieste, kurtas filmas padėjo Utenos miestui iškovoti aukso medalį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-04 14:06, atnaujinta 2018-02-19 23:56

Juostoje pasakojamas Utenos miesto gyvenimas 10 metų mergaitės Aušros ir vyresnio amžiaus Utenos miesto gyventojos Loretos akimis. Filme savo mintimis apie Uteną – miestą, kuriame gera gyventi, taip pat dalinasi ir daugiau gyventojų, o plėtros planus atskleidžia Utenos miesto meras Alvydas Katinas.

Utenai tarptautiniame konkurse teko susidurti su rimtais konkurentais: Austrija, Čekija, Graikija, JAV, Kinija, Korėja, Malaizija, Prancūzija ir Vengrija.

„Labai geras pristatymas. Jame pateikti visų sričių geriausi pavyzdžiai“, – gražių žodžių komandai iš Lietuvos negailėjo konkurso „The LivCom Awards“ komisijos narys Steve'as Palframanas. Jis akcentavo, kad Utenos rajono savivaldybės atstovai puikiai suprato konkurso rengėjų suformuotas užduotis. Per miesto pristatymui skirtas 45 minutes jie parodė šiltą ir kokybišką filmą, pristatė miestą žodžiu ir rodant skaidres, kompetentingai atsakė į komisijos klausimus.

„Dirbome tam, kad laimėtume. Kitos minties net nebuvo. Šį kartą siekėme aukso, todėl ir samdėme profesionalus – „Lietuvos ryto“ televizijos komandą. Konkurse jau esame apdovanoti dukart – sidabru ir bronza, tad juokavome, kad iki pilnos kolekcijos tetrūksta tik aukso. Ir mums pavyko“, – džiaugsmo neslėpė Utenos rajono savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Lolita Kaminskienė.

„Filmas skirtas tarptautiniam konkursui, tad didžiausias iššūkis buvo rasti dešimtmetį, kuris laisvai kalbėtų angliškai ir nebijotų kamerų. Atrankoje sudalyvavo dešimtys vaikų. Džiaugiuosi, kad dešimtmetė Aušra puikiai susitvarkė su užduotimis“, – apie juostos kūrimo procesą pasakoja filmo prodiuserė ir „Lietuvos ryto“ televizijos kūrybos direktorė Jolita Seredaitė.

Filmą Utenos rajono savivaldybės užsakymu kūrė „Lietuvos ryto“ televizijos komanda: Rokas Šydeikis, reporterė Monika Petkevičiūtė, Aivaras Žydelis ir J. Seredaitė.

Filmas buvo kuriamas 3 mėnesius. Komanda filmo kūrimui pasitelkė ir skraidančią kamerą. Filmas bendruomenių konkursui „The LivCom Awards“ pristatytas anglų kalba.

Filmą galima pamatyti čia.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.