K.Brazauskienė: „Kartais atrodo, kad esu pinigų maišas“

Ketvirtadienio vakarą BTV laidoje „Yra kaip yra“ bus kalbama apie tikrąsias skurdo priežastys. Kodėl Lietuva - viena iš skurdžiausių valstybių Europos sąjungoje? Ar yra būdų padėti skurstantiems? Kaip juos turėtų remti valstybė?

„Kai aš buvau tarybos narė, man skirdavo po šešis tūkstančius, kuriuos aš išdalindavau“, – pasakos moteris.<br>BTV nuotr.
„Kai aš buvau tarybos narė, man skirdavo po šešis tūkstančius, kuriuos aš išdalindavau“, – pasakos moteris.<br>BTV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:33 PM

Vienas iš laidos svečių, buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas prisipažino, kad jam dėl pinigų trūkumo tekdavo eiti valgyti nemokamos sriubos. „Na, matot, kai buvau prie lovio, buvau pernelyg sąžiningas, todėl dabar nieko neturiu. O jei būčiau ėmęs, gulėčiau dabar kur nors Los Andžele po saule“, – dėl savo sąžiningumo apgailestaus V.Šustauskas.

Taip pat vyras išreikš didžiulį dėkingumą kitai laidos viešniai – K.Brazauskienei, kuri, anot vyro, jam labai padėjo. „Ji parėmė mane, kai sunkiai susirgau“, – prisipažins ubagų karaliumi vadinamas buvęs Kauno meras V.Šustauskas.

O velionio Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė prisipažins, kad ji sulaukia be galo daug skambučių „Aš daug kam padedu. Manau, kad Lietuvoje yra per daug žmonių, kuriems trūksta paramos. Jiems trūksta ir pinigų vaistams, ir pinigų naujiems dantims, ir duonai – todėl kartais atrodo, kad esu vaikščiojantis pinigų maišas“, – pasakos K.Brazauskienė.

Ji pridurs, kad daugelį pinigų prašančiųjų siunčia pas išsirinktą valdžią, kad jie labiau padėtų, tiems, kuriems trūksta. „Išsirinkote savo Seimo narius, eikite pas juos ir paprašykite pagalbos. Juk jūs jiems atlyginimą mokat. Kai aš buvau tarybos narė, man skirdavo po šešis tūkstančius, kuriuos aš išdalindavau“, – pasakos moteris.

Taip pat K.Brazauskienė pridurs, kad ji pati daug ko atsisako. „Daug pinigų aš išdalinu. Buvau net kurį laiką atjungus karštą vandenį, po šaltu maudydavausi taupydama. Paskui kažkas nusistebėjo, ar aš visai kvaila, kad taip elgiuosi. Tu taupai ir visiems dalini. Tačiau, iš tikrųjų, gerą darbą padarius – labai gerai jaučiuosi“, – pasakos K.Brazauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.