„Auksinio balso“ savininku tapo dainininkas J.Milius

Per LRT televiziją vyko tiesioginė muzikinio konkurso „Auksinis balsas“ transliacija – didžioji televizijos sezono atomazga – superfinalas.

Muzikinio šou laimėtoju tapo dainininkas J.Milius.<br>D.Umbraso nuotr.
Muzikinio šou laimėtoju tapo dainininkas J.Milius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Dec 7, 2013, 8:46 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:34 PM

Šį vakarą tiesioginės transliacijos ir gyvo garso koncerto metu žiūrovai ir komisija nusprendė, kas labiausiai vertas „Auksinio balso“ titulo. Nugalėtoju tapo atlikėjas Jeronimas Milius. 

Dėl šios garbės iš viso kovojo penki iki finalo visas kliūtis įveikę atlikėjai, kurie įrodė, kad sugeba gyvai dainuoti su orkestru ir įtikinamai atskleisti visus muzikinius žanrus – nuo operos iki hiphopo.

Azartiškiausioje muzikinėje kovoje susikovė Šorena, Girmantė Vaitkutė, Jeronimas Milius, Liudas Mikalauskas ir Jokūbas Bareikis.

Superfinale visi penki konkurentai žengė į sceną turėdami vienodas galimybes nugalėti – visi iki šiol surinkti balai anuliuojami. Tad kova dėl komisijos ir žiūrovų simpatijų prasideda iš naujo.

Šį vakarą kiekvienas dalyvis atliko po dvi pasirinktas bet kokio žanro dainas, kurias vertino solidi komisija – muzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, operos solistė Sigutė Stonytė, dirigentas Vytautas Lukočius ir operos primadona Nomeda Kazlaus.

Pirmasis į sceną žengė operos solistas bosas Liudas Mikalauskas, kuriam per visą konkurso eigą iš komisijos teko išgirsti ir pagyrų, ir karčios kritikos. Atlikdamas Herkaus Manto raudą iš Giedriaus Kuprevičiaus operos „Prūsai“ solistas taip įsijautė, kad skruostu nuriedėjo ašara.

Operos solistė Nomeda Kazlaus neslėpė savo simpatijų šiam profesionaliam atlikėjui, ji palinkėjo jam scenoje labiau atsipalaiduoti ir paišdykauti.

„Be jokios abejonės šis kūrinys vertas finalo“, - sakė operos primadona.

Savo paprastumu ir natūralumu žiūrovų ir komisijos simpatijas pelniusi galingo balso savininkė Girmantė Vaitkutė pirmam pasirodymui pasirinko Jurgos Šeduikytės dainą. Komisijos narys Z.Levickis prisipažino, kad šiuo kūriniu atlikėja jį nustebino. „Neabejoju, kad šiame projekte Girmantė susirado dar daugiau gerbėjų“, - basą scenoje pasirodžiusią atlikėją gyrė V.Lukočius.

Gruzinė Šorena Džaniašvili, finalui pasirinkusi prancūzų dainininkės Edith Piaf dinamišką kūrinį „Milord“ privertė išsijudinti komisiją. Temperamentingoji Z.Kelmickaitė ir dalis žiūrovų su Šorena dainavo kartu.

Ekspresyviai dainą atlikusi Šorena sulaukė daugybę plojimų ir kone visų komisijos narių pagyrų. Komisija šį vakarą balais dainininkų nevertina, pasirodžius visiems atlikėjams jie reitinguos pasirodymus. Projektui prasidėjus už mėgstamiausius atlikėjus balsuoja žiūrovai.

Aktorius Jokūbas Bareikis, pasirinkęs britų grupės „Bee Gees“ kūrinį „Staing' Alive“ („Išlikti gyvam“) atskleidė platų balso diapazoną ir sulaukė audringų plojimų. „Man kolegos išūžė galvą, klausinėdami, kaip jis tai daro – tai aukštu balsu, tai žemu dainuoja“, - emocingai aiškino muzikologė Z.Kelmickaitė.

„Nesuprantu, kodėl jūs esate aktorius, o ne dainininkas?“ - susižavėjusi pasirodymu J.Bareikio retoriškai paklausė operos solistė S.Stonytė.

Paskutinis scenoje pasirodęs Jeronimas Milius liko ištikimas savo skoniui ir pasirinko Didžiosios Britanijos sunkiojo roko grupės „Deep Purple“ dainą, kurios pavadinimo skambesys projekto vedėjams Andriui Rožickui ir Beatai Tiškevič sukėlė juoką - „Mistreated“.

„Auksinio balso“ favoritu laikomo atlikėjo pasirodymas sukėlė audringas ovacijas. „Sveikinu brangųjį rokerį. Lietuvoje sunkiajam rokui išlikti nėra lengva, bet jūs esate nuostabus, talentingas jaunuolis“, - sakė S.Stonytė. Po pirmųjų pasirodymų komisijos nariai turėjo teisę reitinguoti visus dalyvius. Z.Kelmickaitė penkis balus skyrė „jaunystei ir roko muzikai“ - Jeronimui Miliui, keturis balus – Šorenai, trečią vietą Liudui Mikalauskui, du balus J.Barekiui ir vieną Girmantei.

Smuikininkas Z.Levickis penkis balus atidavė operos solistui L.Mikalauskui, S.Stonytė 5 balus skyrė J.Miliui, J.Bareikiui – keturis, L.Mikalauskui - 3, Šorenai - 2, Girmanatei - 1. Nomeda Kazlaus penkis balus atidavė J.Miliui, keturis Šorenai, tris – L.Mikalauskui, du – J.Bareikiui ir vieną – G.Vaitkutei. Dirigentas V.Lukočius didžiausią balų skaičių taip pat atidavė J.Miliui, keturis balus – Šorenai, tris – L.MIkalauskui, du – G.Vaitkutei ir vieną – J.Bareikiui. Žiūrovų lentelėje pirmauja Jeronimas Milius, surinkęs per 54 tūkstančius balsų, 10 tūkstančių balsų nuo jo atsilieka Liudas Mikalauskas, ir dar dešimčia tūkstančių balsų – Šorena.

Antruoju kūriniu solistas L.Mikalauskas pasirinko Vytauto Barakausko jaunesniojo kūrinį „Praeities balsas“. Rūstus ir rimtas kūrinys įtiko ne visiems projekto gerbėjams. „Esate užsispyręs žmogus, pasiryžęs niekam nenusileisti ir rinktis rimtus, sau patinkančius kūrinius. Bet už tai aš jus labai gerbiu ir vertinu“, - sakė smuikininkas Z.Levickis.

Girmantės Vaitkutės antroji pasirinkta daina – Adele kūrinys „Set Fire To The Rain“ buvo palydėta žiūrovų plojimais ir komisijos narių pagyromis.

„Manau, kad publika atrado jus puikiai dainuojančią skirtinguose žanruose, bet reikėtų dar padirbėti su vokalu“, - atlikėjai patarė operos primadona N.Kazlaus. „Nuoširdumas ir jos noras dainuoti bei kartu sklindantis milžiniškas pozityvas yra tai, dėl ko ji pelno visų simpatijas“, - apie dainininkę sakė Z.Kelmickaitė.

Antrąsyk superfinalo scenoje pasirodžiusi Šorena nusprendė nerizikuoti ir pasirinko kūrinį, kuris praėjusioje laidoje buvo labai gerai įvertintas - „La Boheme“. Ir neapsiriko – jausmingai atliktas kūrinys sulaukė ovacijų. Komisijos narys V.Lukočius gyrė Šorenos nuoširdumą ir grynumą: „Ji tyra tarsi Kaukazo deimantas“. „Mano nuomone, šiame projekte jūs padarėte didžiausią pažangą“, - sakė Z.Levickis ir pasibaigus projektui bei nurimus visoms aistroms patarė visiems dainininkams perklausyti savo pasirodymų įrašus.

Antruoju kūriniu aktorius Jokūbas Bareikis pasirinko kolegos Sauliaus Mykolaičio dainą „Nemiga“. „Žaviuosi šiuo jaunu žmogumi, jo jautrumu ir iš jo sklindančiu natūralumu, žmogiškumu, balso grožiu. Džiaugiuosi, kad galėjau jus išgirsti“, - aktoriui dėkojo S.Stonytė.

J.Milius, superfinalui pasirinkęs jausmingąją grupės „Queen“ dainą „To Much Love Will Kill You“ salėje nepaliko abejingų ir po šios dainos nulėmė projekto pabaigą.

„Nepamenu, kaip jūs dainavote, kai laimėjote atranką į „Eurovizijos“ konkursą, bet nepaisant to, manau, kad jūs smarkiai tobulėjate“, - kalbėjo Z.Levickis, įžvelgęs jame ne tik rokerį, bet ir dainininką „su švelniomis gaidelėmis“. „Gerbiu jį už tai, kad neleidžia sau palengvinti darbo ir įveikia visus sunkumus“, - atlikėją gyrė V.Lukočius.

Po antrojo pasirodymo reitinguodami atlikėjus komisijos nariai beveik visi buvo vienbalsiai, daugiausiai balų - 5 skyrę J.Miliui, po keturis balus jie atidavė Liudui Mikalauskui, trečiojoje vietoje su trimis balais atsidūrė Šorena, o po vieną ir po du balus iš komisijos narių gavo G.Vaitkutė ir J.Bareikis.

Susumavus komisijos balsus J.Milius surinko 47, L.Mikalauskas 37, Šorena – 33, J.Bareikis – 18, G.Vaitkutė – 15. Projekto „Auksinis balsas“ nugalėtoją balsuodami rinko ir žiūrovai. Juo tapo J.Milius, surinkęs net 97 506 balsus. Antroje vietoje liko L.Mikalauskas su 75 713 balsų, trečioje - Šorena surinkusi 62 728 balsus, ketvirtoje – J.Bareikis ir penktoje liko G.Vaitkutė.

Informacinio projekto partnerio portalo lrytas.lt skaitytojai taip pat rinko savo favoritą. Juo taip pat tapo J.Milius. Portalo vyriausiasis redaktorius Liudas Dapkus nugalėtojui įteikė „Lietuvos ryto“ metinę prenumeratą ir Antonio Meschino knygą „Dievų maistas“.

29 metų Jeronimas Milius yra sukūręs ne vieną vaidmenį miuzikluose, dalyvavęs projekte „Triumfo arka“, atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse, rengė netradicinį konkursą „Klasikinė kontrabanda“. „Pagrindinis mano tikslas – nesustoti, tobulėti ir kiekvienąsyk dar daugiau iš savęs reikalauti“, - viename iš interviu sakė „Auksinio balso“ savininkas, įrodęs, kad žodžiais veltui nesišvaisto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.