R.Naujanytės - Bjelle ir T.Juodsnukio laukia lemiamas išbandymas

„Tokio roko operos pastatymo Lietuvoje dar nebuvo”, – vieningai tvirtina Raminta Naujanytė-Bjelle ir Tadas Juodsnukis, besirengiantys garsiausių pasaulyje įsimylėjėlių vaidmenims.

R.Naujanytė-Bjelle ir T.Juodsnukis per TV3 šou iškovojo teisę atlikti pagrindinius vaidmenis roko operoje „Romeo ir Džiuljeta”.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Naujanytė-Bjelle ir T.Juodsnukis per TV3 šou iškovojo teisę atlikti pagrindinius vaidmenis roko operoje „Romeo ir Džiuljeta”.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-12-07 13:07, atnaujinta 2018-02-19 22:44

Atlikėjų, nugalėjusių TV3 šou „Romeo ir Džiuljeta”, jau kitą savaitę laukia svarbiausias išbandymas. Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Siemens” arenose jie atliks pagrindinius vaidmenis naujame šiuolaikiškame roko operos „Romeo ir Džiuljeta” pastatyme.

Tadui ir Ramintai – 22-eji. Abu jie atstovauja muzikos stiliams, kurių niekaip nepriskirsi komercinei popmuzikai. Be to, iki šiol nė vienas jų nėra savo akimis matę Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje”, kurios naujoje versijoje vaidins, nė vieno pastatymo. Bet čia jų panašumai, regis, ir baigiasi.

Tadas – iš Prienų, Raminta – iš Ukmergės. Tadas dainuoja sunkiojo metalo grupėje „Wulture”, o rytais geros nuotaikos pasisemia klausydamasis dar iki jam gimstant išgarsėjusios amerikiečių grupės „Journey”.

Raminta prieš keletą metų išgarsėjo patriotine daina „Brolužis”, atlikta su grupe „Bjelle ir PeRu”, o šiuo metu bendradarbiauja su alternatyviosios muzikos atlikėju „Z on A”.

Tačiau TV šou „Romeo ir Džiuljeta” prodiuseriai įžiūrėjo šį tą, kas pasitvirtino šio projekto finale. Raminta ir Tadas buvo suporuoti ir lemiamoje kovoje įtikinamai nurungė konkurentus.

Išgaravus ta proga iššauto šampano purslams prasidėjo kasdienis darbas. Gruodžio 10-ąją Kauno „Žalgirio”, o gruodžio 15-ąją – Vilniaus „Siemens” arenoje įvyks roko operos „Romeo ir Džiuljeta” premjera, kurioje su Tadu ir Raminta pasirodys daugybė žinomų aktorių ir dainininkų.

Jau dabar ambicingiausiu metų muzikiniu spektakliu vadinamą šou, žada projekto prodiuseris Rolandas Skaisgirys, pamatys tik atėję į šiuos pasirodymus – jis nebus filmuojamas: „Norime sukurti du tikrai išskirtinius vakarus.”

„Jau dabar, pamatęs repeticijas, žinau, kad tokio roko operos pastatymo Lietuvoje tikrai nebuvo. Galbūt tam gali prilygti nebent „Velnio nuotakos” pastatymas Vingio parke prieš daug metų – ten irgi buvo daug įspūdingų efektų, scenos sprendimų.

Į šį spektaklį verta eiti ir dėl muzikos, ir dėl to, ką pamatysite”, – žada T.Juodsnukis.

Du jauni dainininkai jau vos tramdo džiugų jaudulį – po fotosesijos „TV antenos” viršeliui jie gerai nusiteikę pasakojo apie kitą savaitę muzikos mėgėjų laukiančią šventę.

– Dvi savaites nuo ryto iki vakaro gyvenate „Romeo ir Džiuljetos” repeticijomis. Kaip jaučiatės prieš premjerą?

Tadas: Tai ne pirmas miuziklas, kuriame dainuoju, todėl tą virtuvę jau šiek tiek pažįstu. Didžiulė garbė ir atsakomybė dirbti su tokia profesionalų komanda, visi labai geranoriškai pataria.

Kaip ir tikėjausi, sunkiausia man – ne vokalas, o aktoriniai dalykai. Juk čia reikės ne tik padainuoti.

Raminta: Išryškėjo visos problemos. Bet komanda puikiai surinkta, mums labai padeda ir aktoriai, ir režisierius Kęstutis Jakštas. Per šias dvi savaites gavau daug žinių.

Aktorinė pusė – tikrai sudėtinga. Čia daug ką reikės suvaidinti, įsijausti į įvairias būsenas – ir balsu, ir kūno kalba, ir išraiška. O aš nesu šių dalykų specialistė. Man tai išbandymas.

– Kokie didžiausiose Lietuvos arenose bus Romeo ir Džiuljeta?

Tadas: Romeo bus rokinis „pacanas” su savo principais, įsitikinimais. Erelis, bet kartu ir baikštus. Isteriškas, labai dramatiškas, aštriai į viską reaguojantis. Choleriškas.

Aš gyvenime – kiek kitoks, todėl reikia lipti per save, ieškoti būdų, kaip perteikti personažą. Kita vertus, tai normalu. Žiūrovai turi pamatyti Romeo ir Džiuljetą, o ne Tadą ir Ramintą.

Raminta: Man tai labai patogus vaidmuo, nes Džiuljetos tipažas panašus į mane gyvenime. Šio pastatymo Džiuljeta – švelni, šiek tiek užsispyrusi. Kartais išlenda jos kaprizai, įžūlumas, noras kovoti. Ji drąsi tada, kai iš tiesų jaučia, kad myli. Tai tikrai panašu į mane.

– Per šias dvi savaites kartu praleidote daugiau laiko nei per visus tris TV šou mėnesius. Atradote vienas kitame naujų dalykų?

Raminta: Taip, ir mums puikiai sekasi. Neatsibodome vienas kitam, nepavargome.

Tadas net ir labai įtemptą akimirką moka visus nuraminti ir prajuokinti. Elgiasi vyriškai, išlaiko stabilumą. Puiku turėti tokį scenos partnerį. Man atrodo, mes gerai derame kurdami Romeo ir Džiuljetos vaidmenis.

Tadas: Pastebėjau, kad Raminta – labai darbštus ir atsakingas žmogus. Prisimenu ją iš „Lietuvos talentų”. Tada ji man atrodė tokia miela, besišypsanti, kukli patriotiška mergaitė, ir tiek.

O dabar ji – moteris, kuri turi principų, kaprizų, gali būti susiraukusi. Laimė, tuos kaprizus lengva nugalėti ir įžiebti jos veide šypseną.

Manau, dar nesame draugai, bet jau ir ne kolegos. Tikėtina, kad ir po projekto kartais drauge gersime kavą, alų ar sultis.

– Koncertai vyks didžiausiose Lietuvos arenose. Baisu?

Tadas: Ne, nors dainuoti ten man dar neteko. Sugebu atsiriboti, juolab kad tai ne šiaip koncertas, o teatras. Turi įsijausti į personažą ir viską aplink pamiršti. Nesvarbu, kiek žmonių žiūri – tūkstantis, penki ar dešimt.

Man norisi ne šiaip sukurti produktą, o į šį kūrinį įnešti ką nors nauja. Tai mano pagrindinis tikslas.

Raminta: „Žalgirio” arenoje teko dainuoti keletą kartų – įvairiuose televizijos renginiuose ir ne tik. „Siemens” arenoje dar nesu dainavusi. Tačiau aš apskritai nebijau scenos.

– Pergalė TV šou „Romeo ir Džiuljeta” – bene labiausiai jus abu Lietuvoje išgarsinęs dalykas. Kas po to pasikeitė?

Tadas: Kai su Raminta po repeticijos nueiname pavalgyti, žmonės šnabždasi – o, čia tie iš televizoriaus, žiūrėk. Bet aš ne to siekiu. Man tas žinomumas nėra svarbus. Nesvajoju tapti žvaigžde. Geras gydytojas man – didesnė žvaigždė nei dainininkas. Nes gydytojas gelbsti gyvybes, o dainininkas – na, galbūt kartais suteikia daugiau noro gyventi.

Raminta: Gavau daug sveikinimo žinučių, feisbuko paskyra lūžo nuo sveikinimų. Tai įkvepia, tik dėl jų norisi dirbti.

Bet mes nė neturėjome laiko to tinkamai atšvęsti. Manau, iš tiesų tai, kas įvyko, suprasime tik po premjeros.

– Kaip šie vaidmenys paveiks jūsų karjerą?

Raminta: Manau, įtaką padarys. Atsiveria durys į dar vieną muzikos žanrą – seniai norėjau jas atverti, dainuoti miuzikluose buvo viena svajonių. Kaip ir juos kurti.

Dabar gavau didelę galimybę. Tikiuosi, kad tai ne paskutinis mano miuziklas. Noriu būti ne tik kompozitorė, bet ir puiki atlikėja.

Tadas: Nemąsčiau apie tai. Esu susitelkęs į šią roko operą, nėra kada dar apie ką nors galvoti. Repeticijos, valgis, tekstų kalimas, miegas – daugiau nieko.

Grupės „Wulture”, kurioje dainuoju, nariai mane palaiko. Mes nesame tipiški metalistai, kurie tik geria alų ir purto riebaluotus plaukus. Esame išsimokslinę, kultūringi žmonės, kurie gali ir prie arbatos ar mišrainės pakalbėti apie meilę. (Kvatojasi.)

– Kaip uždirbate duonai ir sviestui už šios roko operos ribų?

Tadas: Esu baigęs pramoginio scenos meno studijas Vilniaus kolegijoje. Pamenu, kaip prieš keletą metų sutikau Povilą Meškėlą. Jis patarė – gal tu nedainuok, ieškok kito darbo.

Esu jam dėkingas, nes iš tiesų teko daug dirbti, kad išmokčiau dainuoti. Įrodžiau jam tai. Užsimezgė geras ryšys, be Povilo manęs scenoje nebūtų. Jis manimi patikėjo ir daug padėjo.

Dainavimas – mano pagrindinis užsiėmimas. Yra koncertų, nesiskundžiu. Dainuoju ir su P.Meškėla, Jeronimu Miliumi, Vladu Kovaliovu, teko pasirodyti su grupe „Thundertale”.

Nebuvau linkęs eiti į popmuzikos pusę, bet Povilas sakė, kad jau laikas ko nors imtis, žengti kitą žingsnį. Čia kaip tyčia pasitaikė projektas „Romeo ir Džiuljeta”.

Raminta: Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoju kompoziciją ir vaikų darželyje mokau vaikus muzikos.

Tai labai sudėtingas ir įdomus darbas. Darželinukai – tikri filosofai ir vunderkindai. Jie, beje, stebėjo TV projektą „Romeo ir Džiuljeta”, labai mane palaikė. Sakė, kad Tadas turi būti mano vyras. (Juokiasi.)

Tadas: Kaip ir sakiau iškart po TV šou finalo, pagyvensime, pamatysime. Palaukime, kas bus po roko operos premjeros.

Raminta: Dar ne vakaras. (Kvatojasi.)

– Kankina baimė, susijusi su premjera? Pabundate išpilti šalto prakaito, nes susapnavote, kad scenoje pamiršote tekstą?

Tadas: Man labiausiai baimę kelia kaskadiniai triukai. Ten juk bus scenų, kai atlikėjai bus pakibę ant diržų, automobiliai trankysis. Yra scena, kur žmogus degs. Tai pavojinga.

Man irgi teks daryti triukų, bet padės profesionalai. Viskas turės būti atlikta sekundžių tikslumu.

O kad žodžius pamiršiu, nebijau. Manau, kad nepamiršiu. Be to, tai žmogiška.

Raminta: Miegu neramiai. Vis dėlto šis vaidmuo – didelė atsakomybė. Norisi viską atlikti kuo geriau, tiksliau. Stengiuosi neperdegti, tikiu, kad viskas bus gerai.

Bus dalykų, kuriems reikia daug drąsos. Reikės lipti per save ir nebijoti daryti to, kas labai asmeniška.

– Roko operos arijas jau mokate atmintinai. Ar jos gali likti jūsų repertuare ir po šios premjeros?

Tadas: Negalvojau apie tai, bet kai pradėjau nagrinėti tekstus, muziką, radau daugybę gražių vietų. Ten juk skamba bliuzas, rokas, yra net metalo užuomazgų. Su malonumu koncertuose traukčiau visus šios roko operos kūrinius. Gal išskyrus Auklės partijas. (Juokiasi.)

Raminta: Mane žavi tai, kad šie kūriniai parašyti prieš daug metų, bet ir dabar „Veža”. Įsimylėjau šią muziką.

Šioje roko operoje yra ką padainuoti, bet ji labai patogiai parašyta vokalistams. Kai akademijoje mokiausi klasikinio vokalo, teko patirti daug išbandymų, statyti balsą taip, kaip man nebuvo įprasta. Šios roko operos muzika man artimesnė.

Personažai – spalvingi

Roko operoje „Romeo ir Džiuljeta” pasirodys ne vienas garsus Lietuvos atlikėjas ir aktorius. Prieš didžiąją premjerą „TV antena” pristato pagrindinius veikėjus, kuriuos žiūrovai pamatys įvilktus į šiuolaikišką drabužį.

Džiuljetos tėvas Kapuletis (Aleksandras Ivanauskas-Fara) – žinomas verslininkas, mėgstantis geros vilnos kostiumus, solidžius automobilius ir siekiantis didžiausios įtakos šiukšlių perdirbimo versle. Nelaimėjęs gamyklos statybos konkurso grasina paduoti į teismą Klaną.

Kunigaikštis (Viktoras Malinauskas) – miesto galva. Senatvė jį paguldė ant menčių, bet tai nėra blogai, nes šalia prigulė ir ilgakojės asistentės. Kartais Kunigaikštis vis dar padaužo kumščiu per stalą, nors sunkiai pastovi ant kojų. Savo dienas jis leidžia paauksuotame elektriniame vežimėlyje.

Tebaldas (Darius Petkevičius) – ūmaus būdo puošeiva verslininkas, nepakenčiantis „subkultūrų”. Su pagarsėjusia kompanija privačiu sraigtasparniu nelegaliai kirtęs šalies sieną jis sukelia tarptautinį skandalą. Bet Tebaldas mėgsta aštriai, tad žiniasklaidos pipirai jo nejaudina.

Lorensas (Irmantas Jankaitis) – šventikas. Turi laboratoriją, kurioje teigia auginantis žoleles smilkalams. Šventiką už bažnyčios mūrų lydi mergina trumpu sijonu, vargiai primenanti šių dienų davatką. Nors kas jas žino.

Paris (Ramūnas Rudokas) – vakarėlių liūtas. Be jo neįsivaizduojamos premjeros, blizgioji periodika, senyvų ponių arbatėlės ir kitoks „bomondas” ant raudonojo kilimo. Pariui gyvenimas yra gražus, nes jis – stiliaus dievas.

Auklė (Karina Krysko-Skambinė) – Džiuljetos šeimos pilkasis kardinolas, rūpinasi ne tik vaikais, bet ir tėvais. Ji – našlė, bet vyrų dėmesiu nesiskundžia, durų jiems neuždaro. Vilki nėriniuotus apatinius. Mėgsta madą, ypač dievina blizgius akmenėlius. Ji visuomet bus Džiuljetos pusėje.

Merkucijus (Jeronimas Milius) – teisingas, atsiribojęs nuo Kapulečių ir Montekių konfliktų, kaip katinas vaikšto vienas, pasirodo nežinia iš kur ir taip pat dingsta. Keistuolis, net šiek tiek lunatikas. Turi mirties nuojautą, vaikšto stogo kraštais. Tarsi nori užaštrinti, pasitikrinti lemtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.