Roko operos „Romeo ir Džiuljeta“ premjera: garsenybės ir scenoje, ir tribūnose

Kauno „Žalgirio“ arenoje antradienio vakarą atgimė Romeo ir Džiuljetos meilę aukštinanti kultinė lietuvių roko opera „Meilė ir mirtis Veronoje“.

Kaunas išvydo įspūdingą reginį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunas išvydo įspūdingą reginį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 10, 2013, 11:22 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:32 PM

Šįkart ji itin emocionali, ekspresyvi, dinamiška, labai šiuolaikiška ir pavadinta „Romeo ir Džiuljeta“.

Nuo pat pirmų akimirkų žiūrovus sužavi efektingas režisieriaus Kęstučio Jakšto sumanymai, modernūs ekranai, ryškios šviesos, unikali scena, patraukliai aranžuotos nuostabios arijos ir labai graži muzika.

Herojai scenoje vilki ne Williamo Shakespeare'o laikų drabužius, bet kostiumų dailininko Kęstučio Rimdžiaus sukurtas odines striukes ir kelnes, blizgius aptemptus kostiumus, dėvi ryškias kepures.

Po sceną aktoriai važinėja riedžiais, elektriniais vežimėliais ir automobiliais, į muštynes veliasi su beisbolo lazdomis rankose, net bėgioja degančiais drabužiais. Herojai vaikšto automobilių stogais, šoka ant fortepijono, kyla į septynių metrų aukštį ant sūpynių.

Roko operoje „Romeo ir Džiuljeta“ pasirodo daugybė scenos profesionalų ir garsenybių: Karina Krysko—Skambinė, Viktoras Malinauskas, Jeronimas Milius, Ramūnas Rudokas, Aleksandras Ivanauskas—Fara, Marius Jampolskis, Larisa Kalpokaitė, Irmantas Jankaitis, Jokūbas Bareikis, Aistis Mickevičius, Juozas Gaižauskas, Darius Petkevičius, Andrius Žiurauskas, Vaidotas Martinaitis.

Jiems pritaria Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos trečio kurso studentai.

Nors pagrindinius Romeo ir Džiuljetos vaidmenis sukūrė jauni ir dainininkai Raminta Naujanytė—Bjele ir Tadas Juodsnukis, scenoje jie pasirodė lyg tikri profesionalai ir nuo pirmo išėjimo į sceną pavergė žiūrovų širdis.

Įsimylėjėlius įkūniję atlikėjai ne tik puikiai atliko savo arijas, bet ir gerai vaidino.

Tie, kurie už juos balsavo televizijos projekte „Romeo ir Džiuljeta“ gali džiaugtis tokiu vykusiu pasirinkimu.

Į premjerą į „Žalgirio“ arenoje susirinko daugybė žinomų pramogų ir verslo atstovų. Tarp žiūrovų buvo dainininkai Petras ir Liveta Kazlauskai, aktorė Daiva Rudokaitė su vyru Vytautu Blaževičiumi, dainininkė Neringa Šiaudikytė su draugu šokėju Tomu Uroška, fotomenininkas Rolandas Vilkauskas su drauge Birute Vaišekyte, verslininkas ir televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika su žmona Jurgita ir sūnumi Jonu, aktorė Sandra Daukšaitė Petrulėnė su vyru Aurimu ir dukrele Elze, advokatė Aušra Ručienė.

Sekmadienį, gruodžio 15 d. „Romeo ir Džiuljeta“ bus rodoma Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.