„Šok!“ finale liaudies šokis tapo iššūkiu profesionalams

Profesionalumas dar nereiškia universalumo. Šokis yra be galo plati sritis ir jame net vieni didžiausių šokio profesionalų randa stilių, kurie jiems tampa tikru iššūkiu. Tai įrodė nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ profesionalių šokėjų, šokių trenerių grupė „Project“.

Šį sekmadienį ketvirtasis „Šok!“ finalas mes iššūkį visiems finalininkams.<br>LRT nuotr.
Šį sekmadienį ketvirtasis „Šok!“ finalas mes iššūkį visiems finalininkams.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:13 PM

Šį sekmadienį ketvirtasis „Šok!“ finalas mes iššūkį visiems finalininkams, tikriems šokio talentams – parengti pasirodymus tema „Iššūkis“, skambant lietuviškai muzikai. Profesionalių šokėjų grupei „Project“ iššūkiu tapo lietuvių liaudies šokis. Šio stiliaus nėra įvaldęs nė vienas narys.

„Sušokti visiems gerai žinomą lietuvių liaudies šokį – sunki užduotis. Jį labai sėkmingai atliko „Gelmė“. Todėl mes eisime visai kitu keliu. Liaudies šokį perteiksime kitokį, dar nematytą“, – intriguoja „Project“ narys Rytis Survila, kartu su visa grupe ir choreografu Kęstučiu Baranausku kuriantys pasirodymą.

Pirmąjį iššūkį grupė jaučiasi įveikusi sėkmingai – susiburti dešimčiai individualistų, savo šokių srities profesionalų buvo nelengva. „Daug asmenybių, visi su savo požiūriu, šokio matymu. Ginčų būna daug, tačiau bendrą sprendimą visada randame“, – juokiasi vietoje nenustygstantys profesionalai.

Tiesa, dienomis savo šokių studijose dirbantys šokių treneriai kiekvieną vakarą renkasi grupės „Project“ pasirodymų treniruotėms. „Susirenkame visi vėliais vakarais, po darbų. Repeticijos baigiasi tik vidurnaktį“, – atskleidžia juodo darbo užkulisius šokėjai. Net ir šokių treneriams, kad parengtų pasirodymus, priverčiančius „Šok!“ teisėjus ir žiūrovus ploti atsistojus, reikia originalių idėjų ir kasdienio įtempto darbo.

Ar pavyks „Project“ šokėjams šį pilną iššūkių ir lietuvybės persmelktą vakarą sujaudinti „Šok!“ teisėjų – Dainiaus Žebrausko-Skruzdėliuko, Jūratės Sodytės, Birutės Letukaitės ir Gyčio Ivanausko – širdis? Kaip seksis likusiam aštuonetui įveikti iššūkį rengiant charakterinius šokius? Juolab, kad šį sekmadienį žiūrovų balsai bus sumuojami su praėjusio sekmadienio rezultatais.

Kam bus lemta toliau žiūrovus džiuginti įstabiais pasirodymais, o su kuo bus atsisveikinta – pamatysime jau visai netrukus. Ketvirtasis „Šok!“ finalas jau gruodžio 15 d., sekmadienį, 18.40 val. tiesiogiai per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.