Į ekraną grįžtantis L.Pobedonoscevas: „Didžiausia mano pergalė - žmona ir dukra“

Praėjusią savaitę LNK eteryje pasirodžiusi situacijų komedija „Baisiausia mano gyvenimo savaitė” turėtų priversti kvatotis net ir didžiausius paniurėlius. Leonardo Pobedonoscevo, Eglės Driukaitės, Astos Baukutės, Larisos Kalpokaitės, Arūno Storpirščio ir kitų aktorių personažai patenka į tokias komiškas situacijas, kad iš juoko rieda ašaros.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Dec 15, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:58 PM

Seriale pagrindinį vaidmenį kuriantis L.Pobedonoscevas (34 m.) po ilgesnės pertraukos vėl pasirodo TV, rašo "TV antena".

„Jei nepatiktų vaidmuo, nebūčiau sutikęs vaidinti”, – sako aktorius ir prisipažįsta, kad su šeima žiūrėdamas pirmą seriją nuoširdžiai kvatojo ir pats.

– Jūsų herojus Mikas seriale iki vestuvių išgyvena baisiausią savo gyvenime savaitę. Kokie baisumai jo laukia? – paklausiau aktoriaus.

– Mikas sugebės du kartus pamesti relikvinį žiedą, numarinti uošvės šunį, nuo laiptų nuridenti sužadėtinės senelę ir nuveikti dar daugybę neįtikėtinų dalykų. Mikas balansuoja ties išgyvenimo riba. Seriale daug juodojo humoro. Svarbu, kad visa tai kaip nors nepersimestų į tikrą gyvenimą.

– Kyla tokia grėsmė? Ar esate iš tų žmonių, kuriems nuolat kas nors nutinka?

– Nuotykių nutinka net ir ne per filmavimą. Matyt, pasąmonė niekaip neišsijungia.

– Taip smarkiai įsijaučiate į vaidmenį?

– Visada mąstau apie tai, ką darau, bet Mikas nekaltas dėl to, ką daro. Aplinka kalta.

– Ar jūsų herojus tų vestuvių laukia, ar bijo?

– Vestuvių jis labai nuoširdžiai laukia. Iš jo sklinda didžiulis noras įtikti uošviams, o dėl tų milžiniškų pastangų ir nutinka viskas atvirkščiai.

– Jis nori, kad būtų kuo geriau, o išeina kaip visada?

– Taip, tai mano būsimos žmonos seriale frazė.

– Ar vedybos vyrus išties taip baugina?

– Gyvenime turbūt moterys labiausiai vestuvių laukia, o vyrai labiausiai bijo.

– Ar bijojote savo vestuvių?

– Mūsų vestuvės nebuvo pompastiškos, priešingai – labai kuklios. Tačiau perspektyva būti vedusiu vyru kėlė abejonių. Svarsčiau ilgai. Tai atrodė rimtas gyvenimo žingsnis. Kaip čia taip? Kartą ir visiems laikams? Žinoma, kad bijojau.

– Regis, svarstėte tikrai ilgai – iš pradžių kelerius metus draugavote, susilaukėte dukters ir tik tuomet vedėte.

– Taip, septynerius metus buvo matuojama ir tik aštuntais kirpta.

– Ar iki šiol nesigailite to taip gerai pamatuoto žingsnio?

– Tikrai ne.

– Kokio amžiaus dabar jūsų dukra?

– Emilijai suėjo aštuoneri.

– Ar ji yra jūsų, kaip aktoriaus, gerbėja?

– Jai patinka tai, ką darau. Dažniausiai ji manimi didžiuojasi, bet būna ir išimčių. Aštuoneri metai – daug. Ji viską supranta ir dažnai išsako savo nuomonę. Pasako, kad ten atrodau per daug kvailas, kitur per vaikiškai verkiu...

– Turite rimtą kritikę?

– Dvi kritikes – ir žmona tokia pati.

– Seriale turite vieną gerbėją maniakę, kuri visomis išgalėmis stengiasi sutrukdyti jūsų herojaus vestuvėms. Ar gyvenime teko susidurti su tokiomis įkyruolėmis?

– Buvo toks košmaras – truko kelerius metus. Mane persekiojo labai įkyri gerbėja iš vieno Lietuvos miesto, siųsdavo laiškus, dovanas. Vėliau garbinimas vos nevirto grasinimais. Nebuvo labai malonu, net nesinori to prisiminti.

– Ar turite kokių nors baimių? Aukščio, vorų, uošvių?

– Porą metų užsiėmiau baimių naikinimu. Visi nuo jaunystės esame apsikarstę bobučių prietarais, taigi pradėjau nuo jų. Nesu aukščio gerbėjas, bet šokau iš lėktuvo parašiutu su instruktoriumi. Vis dėlto dangoraižio atbraila vaikščioti nesiryžčiau.

Stengiuosi bendrauti su žmonėmis, kurie neskleidžia panikos.

O uošvių nebijau – turiu fantastiškus uošvius.

– Koks humoras jums priimtinas?

– Nemėgstu pervaidintų situacijų ir tokio humoro, kuris juokingas tik tiems, kurie juokauja. Nemėgstu jaustis nepatogiai žiūrėdamas humoro laidas, kurios turi linksminti, bet linksmina tik siaurą ratą žmonių.

O žiūrėdamas serialą „Baisiausia mano gyvenimo savaitė” netikėtai kartu su šeima juokiausi ir pats. Man buvo svarbu, kaip naująjį darbą įvertins žmona. Kvatojome kartu.

– Kas jus seriale labiausiai pralinksmino?

– Nesitikėjau, kad bus tiek daug veiksmo, įvykių ir juokingų scenų. Daug gerų dalykų dėl laiko stokos nepateko į serialą, kolegos dėl to gailėjosi.

Manau, kad serialo kūrėjai visas tas linksmas į serialą nepatekusias scenas kur nors sudės ir kada nors parodys.

Labiausiai prisižvengėme filmuodamiesi scenose su Asta Baukute. Ji yra beprotiškai pasiilgusi vaidybos ir nesustabdoma. Savo idėjomis, pasiūlymais ir entuziazmu ji užkrečia visus.

– Vienas iš šaunių aktorių – šuo. Kaip pavyko jį prisijaukinti?

– Tai labai mielas dresuotas mitelšnauceris Gojus, seriale tapęs Gučiu, kuris filmavimuose būna su savo šeimininku. Tik pagal scenarijų jis turėjo būti perpus mažesnis.

– Kalbama, kad tas dresuotas šuo jums krimstelėjo ranką.

– Pats jį erzinau kelis dublius kišau pirštus į nasrus, vėliau grūdau į skrynią, tai ir įkando. Juk net katinas, tampomas už ūsų, dreskia. Iš tiesų tas šunelis yra dieviško charakterio.

– Labiau mylite šunis ar kates?

– Pusę gyvenimo auginau katę, o dabar turime aštuonerių metų Jorkšyro terjerų veislės kalytę Gabytę, kurią vadiname dukros Emilijos seserimi. Abi tokio paties amžiaus, kartu augo. Kito tokio draugiško, mielo ir ištikimo šuns turbūt pasaulyje nerasi.

Su gyvūnais elgtis moku ir juos myliu.

– Daug metų dirbate teatro scenoje. Kur geriau jaučiatės – kine ar teatre?

– Kine vaidini taip, tarsi tai būtų tikras gyvenimas. Teatre yra daugiau laisvės, gali sukurti ryškesnių charakterių. Vis dėlto esu ištikimas ir kinui, ir teatrui.

– Esate dalyvavęs ir televizijos projektuose. Ar ji sugebėjo jus įtraukti į savo verpetą?

– Kadaise buvo įtraukusi, bet prieš trejus metus pasprukau. Šio serialo nevadinu sugrįžimu į televiziją. Esu aktorius, todėl vaidyba kine ar seriale yra mano profesijos dalis, darbas ir malonumas.

– Ar turite laiko kitiems malonumams?

– Vos tik randame kelias laisvas dienas, išsyk mauname kur nors atokiau, dažnai į Druskininkus. Tai mūsų mėgstamas miestas. Ten spėjame pasinaudoti visomis pramogomis – ir vandens, ir slidinėjimo. Nors esu nenustygstantis vietoje, bet ten net ir tinginiauti malonu.

– Jūsų pavardė reiškia „nešantis pergalę”. Iš ko ją paveldėjote?

– Pavardę paveldėjau iš senelio, kuris iki Lietuvos atsibastė iš Ukrainos. Gilesnės istorijos nežinau, dar neprisikapsčiau iki genealoginio medžio šaknų.

– Kokia didžiausia jūsų gyvenimo pergalė?

– Tai, su kuo gyvenu jau dešimt metų – mano žmona, ir tai, ką auginame jau aštuonerius metus – mūsų dukra Emilija.

Serialą rodė BBC

„Baisiausios gyvenimo savaitės” formatą LNK įsigijo iš „Hat Trick”, o serialą kuria „VRS WPI Vilnius”. Režisierius Mantas Verbiejus.

Serialą rodė BBC. Nacionalinis britų transliuotojas rodė 17 serijų, kuriose vaizduojamos nelengvos septynios jaunikio dienos iki vestuvių, savaitė iki vaiko gimimo ir nuotykiai su šeima per Kalėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.