„Gintaro kelio“ atidaryme – prestižiniai dainininkai ir Lietuvą garsinantys žmonės

Gruodžio 17 dieną, antradienį, 19.00 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje bus iškilmingai paskelbtas pasaulinio turistinio maršruto „Gintaro kelias“ atidarymas. Į Lietuvą atvykę turizmo vystytojai iš viso pasaulio ir „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai taps ypatingo istorinio įvykio liudininkais – bus atvertas „Gintaro kelias“, kurio kūrimo užuomazgos prasidėjo prieš trejus metus. Laidoje „Viskas bus gerai“ jau šiandien, pirmadienį, 18.50 val. apie tai pasakos Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Pasak Valstybinio turizmo departamento direktorės R. Balnienės, tapti pasaulinio turistinio maršruto atkarpos pradžia – didelis pasiekimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak Valstybinio turizmo departamento direktorės R. Balnienės, tapti pasaulinio turistinio maršruto atkarpos pradžia – didelis pasiekimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:27 PM

Idėja sukurti „Gintaro kelią“ kilo Lietuvoje vykusios tarptautinės konferencijos metu, kurią inicijavo Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija. Jos metu 7 dalyvavusios šalys iš 12 susitarė dėl šios turizmą skatinančios iniciatyvos.

Ypatingus pasirodymus ruošia koncertui susijungsiantis Šorenos ir Merūno duetas, Veronika Poviionienė, Jeronimas Milius, Erika Jennings ir Jurgis Didžiulis, Rūta Ščiogolevaitė, Karina Skambinė, Ilja Aksionovas, ir kt. O "gyvos" gintaro iliustracijos tik sustiprins renginio įspūdį. Koncerto metu bus apdovanoti gintaro kultūrą Lietuvoje puoselėjantys ir plėtojantys žmonės.

Pasak Valstybinio turizmo departamento direktorės R. Balnienės, tapti pasaulinio turistinio maršruto atkarpos pradžia – didelis pasiekimas, kurio Lietuva siekė kone trejus metus.„Brandindami mintį, kaip Lietuvai – mažai valstybėlei, apsuptai kur kas didingesnių ir turtingesnių, išsiskirti, sugalvojome, kad gintaras yra tai, kuo galime didžiuotis. „Gintaro kelio“ idėją pristatėme Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos vadovams. Jie ją kaip mat palaikė“, – idėjos užuomazgas prisimena R. Balnienė.

Nors gintaras randamas visame pasaulyje, R. Balnienės įsitikinimu jau nuo seno lietuvių vadintas „Lietuvos auksu“ gintaras yra puikus būdas jį pateikti kaip mūsų šalies išskirtinumą. „Gintaras – mūsų tautos dalis, jo turi kiekviena šeima. „Gintaro kelio“ atidarymo koncerto metu bus pristatyta daugiau nei 70 gintaro paslaugų ir kūrinių, kuriuos siūlo ir parduoda lietuviai. Pavyzdžiui: gintaro pirtis, gydymas gintaru Druskininkuose, gintaro terapija. O ar žinojote, kad Karklėje gintarą galima žvejoti? Tik ten, vienintelėje vietoje Lietuvoje, po audrų, gintarą galima traukti tinklais. Ši pramoga į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams labai patinka. Dar jiems siūlome specialias pažintines gintaro ekskursijas, kviečiame aplankyti restoranus, kuriuose galima paragauti gintaro patiekalų“, – apie gintaro svarbą Lietuvos turizmo plėtrai pabrėžia R. Balnienė.

Lietuvos juvelyrai pasaulyje jau seniai garsėja gintaro dirbiniais – ko gero visa Europa žino, kad į „Gineso rekordų knygą“ įrašyta (berod neirasyta dar) 5 kilogramus sverianti gintaro suknelė būtent iš Lietuvos.

Gruodžio 17-ąją, antradienį, 19.00 val. tiesioginio koncerto per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrovai taps ypatingo – pasaulinio turistinio maršruto „Gintaro kelias“ – vartų atidarymo liudininkais. R. Balnienė žada, kad ne tik į Lietuvą atvykę svečiai iš viso pasaulio, bet ir tiesioginio koncerto žiūrovai liks nustebinti.

„Pamatysite, kokie lietuviai darbštūs ir išradingi. Keliauti „Gintaro keliu“ kviesime ne tik užsieniečius, bet ir pačius lietuvius. Pasiūlysime daug „gintarinių“ idėjų, kaip leisti turiningą laisvalaikį į Lietuvą atėjus žiemai“, – įsijungti koncertą kviečia R. Balnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.