Verslininkų Matijošaičių šeima Broškę puošia gintariniais karoliais

Šorena, Merūnas, Veronika Povilionienė, Jeronimas Milius, Erika Jennings, Jurgis Didžiulis, Rūta Ščiogolevaitė, Karina Skambinė, Ilja Aksionovas ir dar daug kitų prestižinių atlikėjų jau rytoj, antradienį, 19.00 val. tiesiogiai per „Lietuvos ryto“ televiziją susivienys vienam tikslui. Tiesiogiai iš Lietuvos nacionalinės filharmonijos bus iškilmingai paskelbtas pasaulinio turistinio maršruto „Gintaro kelias“ atidarymas.

Broškė turi ir gintarinių karolių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Broškė turi ir gintarinių karolių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:30 PM

Į Lietuvą atvykę turizmo vystytojai iš viso pasaulio ir „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai taps ypatingo istorinio įvykio liudininkais – bus atvertas „Gintaro kelias“, kurio kūrimo užuomazgos prasidėjo Lietuvoje prieš trejus metus.

Koncerto metu bus apdovanoti gintaro kultūrą Lietuvoje puoselėjantys ir plėtojantys žmonės.

Nors gintaras randamas visame pasaulyje, R.Balnienės įsitikinimu jau nuo seno lietuvių vadintas „Lietuvos auksu“ gintaras yra puikus būdas jį pateikti kaip mūsų šalies išskirtinumą. „Gintaras – mūsų tautos dalis, jo turi kiekviena šeima. „Gintaro kelio“ atidarymo koncerto metu bus pristatyta daugiau nei 70 gintaro paslaugų ir kūrinių, kuriuos siūlo ir parduoda lietuviai. Pavyzdžiui: gintaro pirtis, gydymas gintaru Druskininkuose, gintaro terapija. O ar žinojote, kad Karklėje gintarą galima žvejoti? Tik ten, vienintelėje vietoje Lietuvoje, po audrų, gintarą galima traukti tinklais. Ši pramoga į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams labai patinka. Dar jiems siūlome specialias pažintines gintaro ekskursijas, kviečiame aplankyti restoranus, kuriuose galima paragauti gintaro patiekalų“, – apie gintaro svarbą Lietuvos turizmo plėtrai pabrėžia R. Balnienė.

Lietuvos juvelyrai pasaulyje jau seniai garsėja gintaro dirbiniais – ko gero visa Europa žino, kad į „Gineso rekordų knygą“ pretenduoja būti įrašyta 5 kilogramus sverianti gintaro suknelė būtent iš Lietuvos.

Gydomosiomis gintaro savybėmis tiki ir žymūs žmonės Lietuvoje. Štai verslininkų Matijošaičių šeima savo numylėtinę kalytę Broškę taip pat puošia gintariniais karoliais – juk tai ne tik gražu, bet naudinga. Gintaras keturkojus gali apsaugoti nuo erkių ir kitų kenkėjų.

Rytoj, gruodžio 17-ąją, antradienį, 19.00 val. tiesiogiai iš Lietuvos nacionalinės filharmonijos bus atvertas pasaulinis turistinis maršrutas „Gintaro kelias“.

„Pamatysite, kokie lietuviai darbštūs ir išradingi. Keliauti „Gintaro keliu“ kviesime ne tik užsieniečius, bet ir pačius lietuvius. Pasiūlysime daug gintarinių idėjų, kaip leisti turiningą laisvalaikį į Lietuvą atėjus žiemai“, – įsijungti koncertą kviečia R.Balnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.