„Šok!“ finalas - be Edvino, Eigilės ir Dovydo

Čia neieškoma talentų – čia renkami geriausi iš talentingųjų. Toks nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ moto. Šį sekmadienį LRT studijoje pasirodę septyni dalyviai kovojo kaip niekada – juk priešpaskutinė finalo kova.

"Low Air" pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
"Low Air" pasirodymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2013, 7:09 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:37 PM

Teisėjų tarybai: Dainiui Žebrauskui-Skruzdėliukui, Jūratei Sodytei, Birutei Letukaitei, teisėjų Hamletu vadinamam Gyčiui Ivanauskui nebuvo lengva išrinkti geriausius dalyvius.

Teisėjams talkino įspūdinga choreografų taryba, kurioje buvo tokie šokėjai kaip Katerina Voropaj, Sandra Saikauskaitė, Kęstutis Baranauskas,  Olegas Staniulėnas, Marijanas Staniulionis, Ineta Stasiulytė, Karina Krysko ir Saulius Skambinas.

Laidos vedėjas Audrius Giržadas.

Pasakų herojai – tokia sekmadienio vakaro tema. Kitą sekmadienį šoks 5 dalyviai.

Teisėjų A.Giržadas paklausė, kokia jų mylimiausia pasaka. Gytis atsakė, kad kartais gyvenimas atrodo kaip pasaka.

Pirmasis ant parketo pasirodė dvylikametis Lukas Bernardas Remiševskis. Narsuolis, kuris Lietuvai prisipažino, kad laikas yra didžiausias jo turtas. Vaikinas negeria ir nerūko. Jis visur bando įkišti savo nosį – vienus žavi, kitus išveda iš kantrybės. Jei turėtų, jis aukotų pinigus gyvūnų prieglaudai. „Nieko nebijau! Užtenka bijot – šokt reikės“, - yra sakęs paauglys.

Lukas įkūnijo rusų pasakos personažą tinginį Jemelią. „Lydekai paliepus – man panorėjus“ - šiuos pasakos žodžius šokėjas palydėjo breiko judesiais.

„Net nemoku pasakyti, kaip gerai“, - tarė Skruzdėliukas, kuriam iki tobulumo šiek tiek pritrūko.

J.Sodytei pritrūko charakterio, B.Letukaitei patiko gatvės ir rusų šokio derinys – net suabejojo, ar teisėjai ne per daug iš jo reikalauja. Lukas pelnė 34 balus.

Edvinas ir Eigilė padarė įspūdį J.Sodytei, pasak jos ir choreografija buvo sudėtinga. B.Letukaitė nesuprato pasakos herojų santykio. Skruzdėliukas pagyrė porą, nes choreografas Marijanas jiems kuria itin sunkią choreografiją. Šokėjų įvaizdį jį pavadino tobulu.  

Edvinas su Eigile pelnė 35 balus.

PROJECT salę užpylė ugnim nuo pat pirmos akimirkos – toks energingas jų šokis, įkūnyjęs šakalus. J.Sodytei patiko toks smūgis nuo pat pradžių. B.Letukaitė pastebėjo, kad, jei jau pasirinko laukiniškos laisvės stilių, reikėjo ne taip tvarkingai šokti. Tam paprieštaravo Skruzdėliukas. Jį pradžiugino tai, kad grupė atidavė visą save. „Padarėt žiauriai gerą numerį“, - pagyrė Skruzdėliukas. Kajus ir Gerda – tokiais personažais virto Dovydas Strimaitis su partnere. B.Letukaitei nepatiko tiesioginis pasakos perteikimas. Skruzdėliuko nuomone, Dovydo šokyje pritrūko energijos. „Bet turi beprotiškas galimybes“, - pasakė teisėjas. Dovydas pelnė 36 balus.

Dvylika brolių juodvarniais lakstančių – štai ką įkūnijo GELMĖ. Publika šėlo. Gytis pagyrė jų pasadoblį. Ir jis visada pyksta, kai šokėjai į sceną eina su džinsais – štai toks buvo išreikštas priekaištas. Skruzdėliukas, ne kartą patyręs euforiją nuo GELMĖS pasirodymų, šį kartą nusivylė ir mano, kad tai prasčiausias grupės pasirodymas. O štai B.Letukaitę labai „kabino“ pasirodymas. Šokio idėją padėjo sugalvoti aktorius Eimutis Kvoščiauskas. GELMĖ pelnė 36 balus.

Šokėja Miglė Praniauskaitė savo šokiu nukėlė į senąjį džiazo Brodvėjų.Teisėjoms J.Sodytei ir B.Letukaitei pritrūko paties šokio, nors muzika, vaidyba buvo nuostabi. Šokis nesuskambėjo ir G.Ivanauskui. Skruzdėliukas teigė, kad greičiausiai šokėja neišnaudojo savo galimybių: „Norėčiau už tave kautis, bet numeris silpnas“. Šokėja sunkiai tramdė ašaras. Miglė pelnė 34 balus.

LOW AIR šokėjai stilistė Kristina Mališauskienė kūrė Miegančiosios gražuolės kostiumą. „Laukiau šios laidos, tikėjausi...Ačiū jums – sulaukiau“, - sakė G.Ivanauskas. „Žiauriai gerai. Pirmą kartą nieko neužsirašiau – jokių pastabų. Tiesiog mėgaujiesi ir žiūri“, - tarė Skruzdėliukas. Teisėjų nuomonė buvo vieninga. Pora pelnė maksimalų 40 balų skaičių.

Superfinale šoks LOW AIR, Miglė Praniauskaitė, Lukas Bernardas Remiševskis, PROJECT, GELMĖ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.