Per LNK - „Keista Bendžamino Batono istorija“

Pagal F.Scotto Fitzgeraldo fantastikos romaną 2008 metais sukurtas filmas „Keista Bendžamino Batono istorija“ pasakoja apie vyrą, kuris gimė būdamas aštuoniasdešimtmetis ir kasmet vis jaunėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:37 PM

„Mano vardas Bendžaminas Batonas ir aš gimiau neįprastomis aplinkybėmis“, – taip prasideda 1920 metais F.Scotto Fitzgeraldo parašyta istorija.

Taip prasideda ir režisieriaus Davido Fincherio filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Holivudo žvaigždė Bradas Pittas (už šį darbą jis buvo nominuotas „Oskarui“).

Filme seksime keistojo herojaus gyvenimo istoriją, prasidėjusią Naujajame Orleane Pirmojo pasaulinio karo pabaigoje 1918-aisiais, ir atlydėsime iki XXI amžiaus. Istoriją, kuri keista, neįprasta ir jaudinanti. Istoriją, einančią per visą vieno žmogaus gyvenimą, kuris neprimena nė vieno iš mūsų gyvenimo.

Būdamas 50-ies Bendžaminas Batonas sutinka ir pamilsta žavią 30-metę Deizę (Cate Blanchett).

Du žmonės susieja savo gyvenimus, bet laimingai pabaigai nėra jokios galimybės.

Jis jaunėja, ji – sensta. Ir visai nesvarbu, kad jie vienas kitam jaučia tokius pat jausmus.

Trimis „Oskarais“ apdovanota „Keista Bendžamino Batono istorija“ – tai didingas pasakojimas apie neįprastą asmenybę ir jos sutiktus žmones, aplankytas vietas, apie jo meilę ir išgyvenimus, apie gyvenimo džiaugsmus ir apie mirties liūdesį. Ir apie tai, kas nepavaldu laikui.

„Tai tamsus, bet kartu ir romantiškas filmas, kuris nepaprastu būdu paliečia mirties temą“, – sakė režisierius D.Fincheris.

LNK, 21.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.