Šventa Kūčių naktis, virtusi pragaru

Vienas kito nekenčianti šeima tyliausią metų naktį nusimeta visas kaukes, ir šventė, kuri turėjo suteikti ramybę, tampa nesibaigiančiu košmaru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-23 05:00, atnaujinta 2018-02-19 17:35

Nuo masturbavimosi scenos vonios kambaryje iki ateities būrimo iš spermos – tokie kadrai įrėmina režisieriaus Mario Martinsono filmą „Tyli naktis“.

Ana (Valda Bičkutė) su Tomu (Leonardas Pobedonoscevas) ir vaikais išsiruošia pas Tomo tėvus Kūčių vakarienės.

Kol tėvas Ričardas (Kostas Smoriginas) lenkia taurę po taurės, kabinėjasi dėl kiekvienos smulkmenos, reiškia savo nuomonę apie gėjus, žydus ir Europos Sąjungą, motina Nijolė (Dalia Storyk) ir Tomas bando vaidinti gražią šeimos šventę.

Tačiau bandymai apsimetinėti baigiasi, kai netyčia atrandama slapta Ričardo ir Anos sekso vaizdajuostė. Kūčių naktis virsta pragaru, kai paaiškėja, kad šioje šeimoje visi vieni kitus apgaudinėja, vieni su kitais sanguliauja, neišskiriant ir dviejų vakarienės svečių – Elvyros (Viktorija Kuodytė) ir Tomo meilužio Karolio (Gytis Ivanauskas).

Švenčiausia metų naktis baigiasi infarktu, venų pjovimusi baro tualete ir ateities būrimu iš spermos.

„Iš žmonių dažnai girdėdavau atvirų prisipažinimų, kad Kūčių tradicijos yra kaip bandymas užglaistyti sielos tuštumą. Prie šventinio stalo jie dažnai veidmainiauja, šypsosi.

Todėl man norėjosi pasakoti šią istoriją, kad žmonės pamatytų, kas slypi po gražiu fasadu, ir suprastų, jog žmogus gali pasitaisyti ir susitvarkyti gyvenimą“, – sakė M.Martinsonas.

„Tyli naktis“ – trečias M.Martinsono vaidybinis filmas. Po „Nereikalingų žmonių“ ir „Amayos“ šis filmas – netikėtas režisieriaus karjeros posūkis, sujungiantis dramos, komedijos ir erotinio trilerio elementus.

TV3, 23.10 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.