Apdovanojimų „Veidrodis 2013” vedėjas Timūras save apdovanotų už naivumą

„Lietuvos ryto” TV laidos „Žinių naujienos” vedėjas Timūras Augucevičius, surengęs unikalius apdovanojimus „Veidrodis 2013”, ragina būti aktyviais piliečiais ir nelikti visuomeninio gyvenimo užribyje.

Balsavimo, kuriame galėjo dalyvauti visi T.Augucevičiaus humoro gerbėjai, rezultatai bus iškilmingai paskelbti paskutinę metų dieną, likus valandai iki vidurnakčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Balsavimo, kuriame galėjo dalyvauti visi T.Augucevičiaus humoro gerbėjai, rezultatai bus iškilmingai paskelbti paskutinę metų dieną, likus valandai iki vidurnakčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Dec 28, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:25 PM

Balsavimo, kuriame galėjo dalyvauti visi T.Augucevičiaus humoro gerbėjai, rezultatai bus iškilmingai paskelbti paskutinę metų dieną, likus valandai iki vidurnakčio.

Septyniose nominacijose – „Įvykis 2013”, „Politikas 2013”, „Mokslas 2013”, „Kultūra 2013”, „Kriminalas 2013”, „Sportas 2013” ir „Gėda 2013” – varžėsi po keturis kandidatus.

„Labiausiai norėčiau, kad nugalėtojai ateitų pasiimti apdovanojimo – veidrodžio, kuriame bus išgraviruota nominacija ir nugalėtojo vardas, – sakė renginio sumanytojas. – Kitaip sakant, kas per metus prisidirbo, tegul dabar ir srebia.”

– Kodėl apdovanojimus pavadinote „Veidrodžiu”? – paklausiau idėjos autoriaus.

– Humoras, kuriamas mano laidoje, yra tarsi veidrodis, kuris atspindi ir išryškina tam tikras žmogaus elgesio detales. Dėl to tą veidrodį norisi nunešti ir prikišti kuo arčiau. Veidrodis niekada nemeluoja, jis rodo tai, kas yra kitoje pusėje.

– Koks 2013 metų įvykis buvo svarbiausias jums?

– Laidos „Žinių naujienos” atsiradimas. Pirmąsyk gyvenime kuriu savo autorinę laidą, esu laisvas ir nuo nieko nepriklausomas – darau tai, ką noriu ir kur noriu. O tai – didžiulis pliusas. Man šie metai buvo sėkmingi, nepaisant skaičiaus 13.

– Ko tikitės iš balsuotojų – ar gero humoro jausmo, ar nuoskaudų atspindėjimo?

– Būtų smagu, jei žmonės į tuos rinkimus pažiūrėtų ir su humoro, ir su atsakomybės jausmu. Svarbu, kad būtų aktyvūs ir visuomeniški. O nugalėtojai, gavę savo vardinius veidrodžius, gerai pagalvotų ir pasidarytų išvadas.

– Ką jūs rinktumėte metų politikos žvaigžde?

– Manau, kad šiemet politikos padangėje labiausiai pasižymėjo premjeras Algirdas Butkevičius – jis buvo dažniausiai minimas. Nors veidrodėlio verta ir prezidentė – ji tokia tylenė, tarsi Pelenė.

– Regis, pastaruoju metu dažniau už juos minima Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

– Seimo pirmininkė yra kitoje kategorijoje – metų įvykio. L.Graužinienė yra ne politikė, ji yra politinio gyvenimo įvykis.

– Kita kategorija skirta mokslui. Kokia šaka jus domina labiausiai?

– Man įdomus visas mokslas, bet labiausiai – didieji atradimai ir išradimai, susiję su fizika. Pavyzdžiui, tas baisus amerikiečių išrastas robotas „Cheetah”, kuris laksto keturiomis ir yra aplenkęs greičiausią pasaulio žmogų Usainą Boltą. Koks tai mokslo šuolis į priekį!

Svarbūs ir praktiniai išradimai. Sykį pasvarsčiau sau, kaip būtų baisu gyventi, jei vieną dieną pranyktų tualetinis popierius. Tai net nejuokinga.

– Kokia Lietuvoje labiausiai nuskriausta mokslo šaka?

– Visos, nes Lietuvoje mokslas yra tapęs verslu, o tai nėra gerai, nes tikslai keliami nebe tie ir lėtinamas mokslo progresas. Kuriant ką nors gero pirmas tikslas yra tai parduoti. Mokslas privalo būti atsietas nuo komercijos, laisvas. Tai turi būti valstybės reikalas.

– Ar esate kultūringas žmogus?

– Taip, esu labai mandagus, kultūringas ir to paties tikiuosi iš kitų.

– Niekada nesikeikiate?

– Žinoma, keikiuosi, bet tai kultūringo žmogaus dalis. Keikdamasis žmogus niekada nemeluoja, parodo savo tikrąją būseną ir tai, kas jam tuo metu labiausiai rūpi. Svarbu, kaip keikiesi – šiurkščiai ir nekultūringai ar svariai ir įdomiai. Keiktis yra sveika.

– Ar gyvenime esate kam nors davęs kyšį?

– Ne, neteko.

– Nebuvo progų ar neleido principai?

– Progų buvo, kalti mano principai. Jau esu perlaužtas į kitą pusę – iš tos kartos, kuri kyšių neduoda. Todėl kai gimdė mano žmona, stovėjau kaip sargas, žiūrėjau, kas vyksta, ir jutau iš gydytojų kažkokį atsainumą, o medicinos seseles reikėjo gaudyti. Manau, kad šioje srityje pamažu vyksta visuomenės sveikimo procesas.

– Dėl ko Lietuvoje jums labiausiai gėda?

– Dėl to, kad esame provincialūs ir siaurai mąstome. Man tai suprantama, nes pats esu augęs provincijoje. Žmonės yra pikti, jiems viskas nepatinka, jie visko bijo. Bet jie negalvoja, kodėl taip yra ir kaip tai pakeisti.

– O kaip tai pakeisti?

– Vienas iš būdų – keliauti. Tai labai sveika. Keliaudamas žmogus pradeda matyti save iš šalies, lyginti su aplinkiniais – kartais su geresniais, kartais su blogesniais.

– „TV antena” išrinko patraukliausius TV laidų vedėjus. Ką rinktumėte jūs?

– Žinoma, kad save. Kaip galiu balsuoti už ką nors kitą? Juk šuo irgi pats sau uodegą vizgina.

– Nagi, pasivizginkite – ir kuo gi jūs patrauklesnis už kitus?

– Viskuo. Tik kad vedęs. Aš niekada nemeluoju.

– Už ką galėtumėte pasidovanoti veidrodį?

– Už naivumą ir kvailą perfekcionizmą, kuris man dažnai pakiša koją.

– Tai nėra blogiausios savybės.

– Ne, bet jos labai neparankios.

– Kitų ydų neturite?

– Sakydavo, kad mano geraširdiškumas yra bloga savybė. Labai pasitikiu ir tikiu žmonėmis, dėl to yra tekę skaudžiai nukentėti. Manyčiau, kad tai blogiausia mano savybė.

– Traukiate tobulumo link?

– Norėčiau, bet nemanau esąs tobulas.

Antradienis „Lietuvos ryto” TV 23.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.