Projekto „Šok!“ nugalėtojai „Low Air“ išdavė, kam skirs laimėtus 10 tūkst. litų

„Jaučiamės keistai. Iki šiol nelabai tikime, kad laimėjome“, – praėjus vos kelioms dienoms po šokių projekto „Šok!“ superfinalo portalui lrytas.lt sakė nugalėjusio kolektyvo „Low Air“ narys Laurynas Žakevičius. Drauge su savo žmona ir šokių partnere Airida Gudaite sekmadienio vakarą jie tapo projekto laimėtojais ir šiandien džiaugiasi net tik užplūdusia šlove, bet ir 10 tūkst. litų prizu.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 31, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 3:49 PM

Pasak Lauryno, būtų kvaila teigti, kad į projektą jie atėjo tiesiog dalyvauti – pergalės trokšta visi.

„Daug dirbome, stengėmės... Būti pirmi tikrai norėjome, tačiau finale varžėsi stiprūs kolektyvai, nesijautėme aiškiais lyderiais. Galbūt todėl lemtingą akimirką išgirdę savo vardą labai apsidžiaugėme. Supratome, kad viskas, ką darėme – ne veltui“, – linksmai kalbėjo jis. Superfinale duetas, nurungęs Miglę Praniauskaitę, Luką Bernardą Remiševskį bei grupes „Gelmė“ bei „Project“ iškovojo geriausiųjų vardą.

„Low Air“ sėkme tikėjo ne tik pats kolektyvas, tiek Lauryną, tiek Airidą pasibaigus projektui užplūdo draugų ir bičiulių sveikinimai, jiems rašė ir sėkmės linkėjo ir nepažįstami. „Smagu, kad ir kiti džiaugiasi mūsų pergale, mums tai labai svarbu. Juk nebuvo taip, kad, štai, laimėjome, užrietėme nosį ir pasipūtę išėjome. Palaikymas visada reikalingas“, – neslėpė Laurynas.

Ir nors repetuoti šokius tekdavo kasdien, o kartais – net iki paryčių, šokėjas užsiminė, kad projekte sunkiausia buvo atlaikyti anaiptol ne fizinį krūvį, o išmokti dirbti poroje. „Tiek aš, tiek Airida mėgstame dominuoti, abu esame lyderiai. Gatvės šokiuose labai svarbus individualumas, todėl išmokti vienam prie kito prisiderinti – nemenkas iššūkis“, – juokiasi Laurynas. Dalyvavimas šokių projekte jį išmokė ieškoti kompromisų. „Kai jau viską išmokstame, repetuojame ir šlifuojame klaidas – viskas atrodo paprasta, tačiau pats kūrybos procesas – nors ir įdomus, bet reikalaujantis daug pastangų. Su Airida drauge šokame nebe pirmus metus, su kiekvienu šokiu išmokstame ko nors naujo“, – sakė Laurynas.

Tris mėnesius trukusiame „Šok!“ šokėjams teko parodyti save iš skirtingų pusių. „Low Air“ atstovai prisistato kaip urbanistinio šokio teatro artistai, tačiau jiems projekte teko šokti ne tik gatvės ar šiuolaikinius šokius. Laurynui ir Airidai nemenku teko priimti komisijos narių mestą iššūkį ir išmokti pramoginių šokių žingsnelius. „Nebuvo lengva, pramoginiai šokiai mus net šiek tiek baugino – tai ne mūsų sritis. Tačiau galiausiai padarė didžiulį įspūdį. Ne tik nauja šokio technika, bet ir ryšys, artumas“, – sakė pašnekovas.

Pasak jo, kiekvienas intensyvus periodas daug duoda – ir kaip šokėjui, ir kaip asmenybei: mokomasi iš klaidų, tobulėjama, atsiranda daugiau vidinio lankstumo.

Neretai panašiose projektuose dalyvaujančioms poroms ir kolektyvams pasitaiko įvairiausių kuriozų: kas viduryje šokio pamiršta šokio žingsnelius, kam netikėtai paslysta koja, kam scenoje suplyšta drabužis ar išsprūsta koks netinkamas žodis. Tačiau bandydamas prisiminti įdomesnes savo dalyvavimą su Airida akimirkas Laurynas gūžčioja pečiais – nieko ypatingo neįvyko.

Pasak jo, jeigu šokėjas gyvena šokiu, jei yra profesionalus, net atsidūręs keblioje situacijoje, jis ras išeitį. „Pasitaikė kelis kartus, kad rankos ar kojos mostą ne taip padarėme. Atrodė, kad tai labai blogai. Vėliau tarpusavyje kalbėdavomės: ar kitas tai pajautė, ar jam netrukdė šokti toliau. Įdomiausia, kad aplinkiniai to net nepastebėdavo“, – sakė jis.

Paklaustas, ar dar kartą sutiktų dalyvauti panašiame projekte, Laurynas atsiduso: „Nežinau. Šiandien sunku kažką sakyti, esame pavargę. Tačiau, tikiu, kad ateityje dar sudalyvausime ne viename projekte. Ar tai bus šokiai? Turbūt taip – šią sritį išmanoma geriausiai. Į dainų konkursus nesiveršiu tikrai. Bandžiau Airidai dainuoti per mūsų vestuves – ji visą laiką juokėsi. Supratau, kad tai – ne man“, – su šypsena prisiminė šokėjas.

Laimėtus 10 tūkst. litų pora investuos į „Low Air“ veiklos vystymą. Šokio teatras jų gyvenime užima itin svarbią vietą, todėl laimėta pinigų suma bus skirta būtent šiais tikslais. „Tikimės sukurti jaukią vietą, kur galės rinktis ir draugai, ir visi mylintys šokį. Norime, kad ši kultūra augtų, tobulėtų ir būtų kruopščiai puoselėjama“, – patikino Laurynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.