Televizijos eterį atakuoja kulinarinės laidos ir šmaikštūs apdovanojimai

Lietuvos politikai, regis, nemėgsta nei auksinių svogūnų, nei auksinių kiaušinių, nei veidrodžių, atspindinčių tikrovę. Tuo ne kartą įsitikino įvairiausių lietuviškų apdovanojimų organizatoriai, renginiuose sulaukiantys toli gražu ne visų nominantų ar nugalėtojų. Geriausiu atveju – tik tų, kurie pasižymi geru humoro jausmu ir pilietine drąsa.

T.Augucevičius nesitikėjo, kad nugalėtojai patys ateis atsiimti apdovanojimų.
T.Augucevičius nesitikėjo, kad nugalėtojai patys ateis atsiimti apdovanojimų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2014, 11:31 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:27 PM

Paskutinę praėjusių metų dieną garsiausiai nuskambėjusius visuomenės gyvenimo įvykius ir labiausiai pasižymėjusius veikėjus išrinkti sumanęs „Lietuvos ryto” televizijos laidos „Žinių naujienos” vedėjas Timūras Augucevičius (32 m.) taip pat nesitikėjo, kad nugalėtojai, kuriuos nusprendė apdovanoti vardiniais veidrodžiais, patys ateis atsiimti apdovanojimų.

Tad unikalių apdovanojimų steigėjui, kuris nusprendė veidrodžius įteikti pats, teko paplušėti. Septynių kategorijų – „Įvykis 2013”, „Politikas 2013”, „Mokslas 2013”, „Kultūra 2013”, „Kriminalas 2013”, „Sportas 2013” ir „Gėda 2013” – nugalėtojai išsibarstę po visą Lietuvą – nuo Seimo iki Žygaičių (Tauragės r.) bendruomenės, kuri iš bočių žemelės išvarė pašlemėkus amerikonų dujininkus.

Bet net ir pasiekus reikiamas įstaigas ar žemes entuziastui su filmavimo grupe ne visur pavyko įteikti „Veidrodį 2013”. Vieninteliai, nesikratę prizo, – Lietuvos plaukimo federacijos atstovai, pelnę metų „Sporto 2013” apdovanojimą už tai, kad „lietuviai vėl gali vienoje krūvoje tautiškai didžiuotis ne savo laimėjimais. Taip pat – už stereotipų, kad emigrantai nieko negali, laužymą”.

Tiesa, nors didžiausia plaukimo įžymybė Rūta Meilutytė, kurios dėka pasaulis išgirdo apie Lietuvą, o Lietuva – apie plaukimą, iškilmingą akimirką nuo T.Augucevičiaus stovėjo vos per penkis žingsnius, federacijos atstovai neleido jos apdovanoti veidrodžiu ir paspausti rankos.

Valdininkai apdovanojimą priėmė patys ir rėžė nuoširdžią padėkos kalbą, kurioje visiems palinkėjo gražių sportiškų metų, o tiems, kurie dar nepradėjo sportuoti, – būtinai tai padaryti.

Kinomanai ar krepšinio aistruoliai per televizorių ne visada randa ką žiūrėti. Nemažai varžybų transliuojama tik per mokamus kanalus, o filmai – daugybę kartų matyti.

O štai kulinarijos laidų – nors vežimu vežk. Šeštadieniais 10 val. per BTV – Roberto Ščesnavičiaus „Šefas rekomenduoja”. Iš karto po jos – Liutauro Čepracko „Liutauro virtuvės taisyklės”. Sekmadieniais 10 val. per TV3 – Beatos Nicholson „Beatos virtuvė”. Tik žiūrėk, virk ir valgyk!

Negana to, šiandien 9 val. su nauju kulinariniu šou „Receptų užkalbėtoja” per LNK pasirodo ką tik šios televizijos laidoje „Skonis” teisėjos kadenciją baigusi drabužių stilistė Agnė Jagelavičiūtė (33 m.).

Kulinarijos knygos ir dienoraščio internete autorė patiekalus ruoš apsiginklavusi ne tik gausia receptų knygų biblioteka, bet ir planšetiniu kompiuteriu.

Kokio dydžio turi būti vidutinis kopūstas, obuolys ar morka? Kas nutiks, jei patiekale sviestą pakeisime aliejumi ir atvirkščiai?

Į šiuos klausimus Agnė ieškos atsakymų ne tik vartydama literatūrą, bet ir praktiškai išmėgindama skirtingas receptų variacijas. Štai pirmajai laidai ji iškepė net tris obuolių pyragus, kad sužinotų, kokio rūgštumo obuolių reikia.

Kilnojamoji laidos virtuvė įsikūrė Centriniame Kauno turguje, tad kulinarijos entuziastė po ranka visada turės ne tik šviežių produktų, bet ir galinčių pakonsultuoti specialistų. Juk kas geriau už mėsininką paaiškins, kaip doroti žalią mėsą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.