Agento 007 konkurentas – prancūzas

Lietuviškų šaknų turintis 46 metų režisierius Michelis Hazanavicius savo filmą „Agentas 117: Rio neatsako“ taip pavadino ne veltui – šios juostos herojus bando prilygti legendiniam Džeimsui Bondui.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jan 9, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:30 PM

Apie režisierių lietuviškai skambančia, bet sunkiai ištariama pavarde Holivudas išgirdo 2012aisiais, kai nebylus jo „Artistas“ susišlavė glėbį „Oskarų“.

Prancūzijoje gyvenantis M.Hazanavicius tąsyk sudrebino kino olimpą. Rizikingas jo sumanymas kurti nebylųjį kiną – drąsus žingsnis net ir labiausiai patyrusiam režisieriui. Bet ši rizika pasiteisino.

Jo filmams suskaičiuoti pakaktų vienos rankos pirštų. Bet kūrėjo sąskaitoje puikuojasi penki „Oskarai“, kuriuos susišlavė „Artistas“, – geriausio filmo, režisieriaus, pagrindinio aktoriaus, originalios muzikos ir kostiumų. Beje, vieną pagrindinių vaidmenų filme sukūrė jo žmona prancūzų aktorė Berenice Bejo.

Režisierius, karjeros pradžioje dirbęs Prancūzijos televizijoje „Canal+“, kūręs humoro laidas, trumpametražius filmus ir komedijas, triumfo valandą viename interviu prisipažino tesvajojęs sukurti gerą filmą.

Didžiajame kine M.Hazanavicius debiutavo 1997 m. trumpametražiu filmu „Šachmatai sostinėje“. Režisieriaus žvaigždė sužibo po parodijų komedijų apie slaptąjį agentą „Agentas 117: misija Kaire“ (2006 m.) ir „Agentas 117: Rio neatsako“ (2009 m.). Pastarąjį šį vakarą ir rodo LRT televizija.

Nepakeičiamasis prancūzų agentas 117, kurį vaidina „Oskaru“ už vaidmenį filme „Artistas“ apdovanotas aktorius Jeanas Dujardinas, siunčiamas į Braziliją. Užduotis – pavogti trumpametražį filmą, kuriame minimi prancūzų, prisidėjusių prie Vokietijos nacių teroro, vardai. Reikia kuo greičiau sustabdyti pogrindinę nacių organizaciją.

Brazilijoje agentas 117 suvokia, kad nacius medžioja ne jis vienas. Į organizacijos vadeivas nusitaikiusios ir Izraelio slaptosios tarnybos. Bet agentui 117 į pagalbą atskuba žavioji leitenantė Doloresa (Louise Monot).

LRT televizija, 23 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.