A.Večerskis: „Nusikaltėlio etiketė mane lydi visą gyvenimą“

Lietuvos kino ir teatro aktorius Adolfas Večerskis džiaugiasi pagaliau gavęs teigiamo herojaus vaidmenį. TV3 filme „Inspektorius Mažylis“ jis vaidina miestelio policijos komisarą. Tiesa, ir šis herojus nėra šventas. Bet tai A.Večerskio personažą daro tik dar įdomesnį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-10 15:40, atnaujinta 2018-02-17 17:18

„Nusikaltėlio etiketė mane lydi visą gyvenimą, todėl labai apsidžiaugiau pagaliau gavęs visai priešingą vaidmenį. Su malonumu pradėjau gilintis į personažo profesijos subtilybes, studijuoju statutą, pasitelkiau konsultantus. Man labai pasisekė, kad mano dukra Ieva yra policijos komisarė, taigi konsultacijas gaunu nemokamai“, – juokėsi A.Večerskis.

,,Jeigu nori įtaigiai suvaidinti tokį specifinį personažą, būtinai turi išsiaiškinti kai kurias šios profesijos subtilybes – nuo policininko uniformos, ginklo laikymo iki pareigūnų profesinių bei žmogiškų santykių su aplinkiniais, kad filmui pasirodžius nebūtų gėda dėl neprofesionalumo“, – aiškino aktorius.

A.Večerskis džiaugiasi, kad filmas kuriamas profesionaliai, todėl neabejoja premjeros sėkme.

,,Kai pamačiau, kad vaidina vien profesionalūs aktoriai, labai maloniai nustebau. Tiesą sakant, tokią aktorių sudėtį mačiau pirmą kartą – juk lietuviškuose kūriniuose dažniausiai padaromas kokteilis iš profesionalių aktorių ir mėgėjų, kurie beveik nieko nemoka. Nuo tokių kokteilių, kaip žinia, labai skauda galvą. Šįkart akivaizdu, kad rezultatas bus puikus, nes dirba vien profesionalai. Jei žiūrovai filmą palaimins, su malonumu nusifilmuosiu ,,Inspektoriaus Mažylio“ seriale.“, – tikino aktorius.

Detektyvinis nuotykių filmas „Inspektorius Mažylis“ pasakoja apie provincijos policininko Andriaus Mažylio (vaidina Marius Jampolskis) ir jo mylimo pagalbininko – vokiečių aviganio Mažylio (vaidina šuo Brasas) nuotykius provincijos miestelyje.

Filme vaidina žiūrovų pamėgti Lietuvos kino ir teatro aktoriai: M. Jampolskis, A.Večerskis, Saulius Siparis, Larisa Kalpokaitė, Sandra Daukšaitė, Rimantė Valiukaitė, Marius Mačiulis, Tadas Gryn, Toma Vaškevičiūtė, Dalius Mertinas, aktorinės patirties jau turinti „X Faktoriaus“ teisėja Rūta Ščiogolevaitė.

Pirmą kartą istorijoje žiūrovai bus kviečiami tapti filmo teisėjais. Būtent jie nuspręs tolesnį premjeros likimą. Jei detektyvinė nuotykių istorija sulauks susidomėjimo, filmas taps serialu ir žiūrovai galės išvysti naujus ,,Inspektoriaus Mažylio“ nuotykius.

Detektyvinio nuotykių filmo „Inspektorius Mažylis“ premjera – antradienį, sausio 14 dieną, 20 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.