Muzikos nesimokęs „X Faktoriaus“ dalyvis Žygis iš pradžų nesuprato R.Ščiogolevaitės patarimų

„Dar tokių čiūdų nebuvo. Mano bernai dainuoja gerai“, – praėjusioje „X Faktoriaus“ laidoje apie projekto dalyvį Žygimantą Gečą sakė jo mokytoja Rūta Ščiogolevaitė. Tuomet du kartus į sceną lipęs atlikėjas parodė visai kitą savo pusę. Iki projekto vidurio lyriškomis dainomis gerbėjų simpatijas bandęs užsitarnauti vaikinas pasirinko Džeimso Bondo įvaizdį.

Ž.Gečas pateko į finalinį "X Faktoriaus" šešetuką.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Gečas pateko į finalinį "X Faktoriaus" šešetuką.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 10, 2014, 6:41 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:01 PM

Pradžioje raudonu, vėliau – juodu kostiumais pasipuošęs atlikėjas TV3 žiūrovus bandė užburti ne tik savo balsu, kiek griežtesniu, viliokišku įvaizdžiu. „Nors man asmeniškai artimesnės ramesnės, romantiškesnės dainos, galiu būti visoks. Džiaugiuosi, kad komisijos nariai tai įvertino“, – portalui lrytas.lt sakė teisėjų išgirtas Žygis.

Atlikėjas pažadėjo, kad šeštadienį vyksiančioje laidoje jo numeris taip pat bus griausmingas. „Pasiryžau trankesniam amplua. Galiu išduoti, kad vien pati daina pataikys lietuviams tiesiai į širdis“, – mįslingai kalbėjo jis. Pasikeitusios „X Faktoriaus“ taisyklės, kuomet visi dalyviai privalo atlikti nebe po vieną, o po dvi dainas, Žygio negąsdina. Pasak jo, antrą kartą dainuoti lengviau ir drąsiau. Tuomet pasiruošimas trunka trumpiau, nelieka laiko nervintis. Priešingai nei žengiant pirmąjį kartą – kai visą savaitę tenka ginti iš galvos mintis apie galimą susimovimą.

Į „X Faktorių“ Žygis atėjo paragintas draugų. Kaip pat sako, žiūrėdamas dar praėjusio sezono projekto laidas jis ėmė svarstyti, kad ir pats ne ką prasčiau galėtų pasirodyti. „Visuomet norėjau dėmesio, dabar jo turiu daugiau. Televizija išpopuliarino mane. Gatvėje žmonės mane jau atpažįsta. Tai – maloni motyvacija tobulėti“, – mintimis dalinosi Žygis.

Į finalinį muzikinio projekto šeštuką patekęs atlikėjas niekuomet nesimokė jokioje muzikos mokykloje. „Lankiau tik popchorą. Vienuoliktoje klasėje pabandžiau dainuoti „Dainų dainelėje“. Galiausiai nusprendžiau išbandyti jėgas „X Faktoriuje“. Tikiu, kad daugiau tokių progų gali ir nebūti“, – sakė jis.

Žygis jaučiasi dėkingas savo kuratorei R.Ščiogolevaitei. Jo teigimu, griežčiausios teisėjos vardą užsitarnavusi dainininkė iš tiesų yra tiesiog reikli. „Dirbdamas su Rūta labai patobulėjau. Pradžioje ji man viską dėstė muzikiniais terminais, apie kuriuos aš visiškai nesuprantu... Galiausiai jai teko paaiškinti paprastai. Dabar jau prasilaužiau“, – linksmai sakė jis.

Savo simpatijas šių metų „X Faktoriuje“ Žygis atiduoda Sauliaus Prūsaičio mokinei Ievai Ščerbinskaitei. „Ji turi žiauriai gerą balsą, man patinka jos klausytis. Kartais kūnu net bėgioja šiurpuliukai“, – prisipažino jis. Tačiau nepaisant savo simpatijų balsingajai Ievai, Žygis užsiminė, kad kol kas projekto užkulisiuose kalbama, kad nugalėtoja taps Anžela Adamovič. Pasak jo, ji jau per pirmąjį savo pasirodymą sugebėjo palikti labai gerą įspūdį. „Anžela – neabejotina lyderė. Ji universali: vieną kartą scenoje gali susprogdinti bombą, kitą virsti lyriška princese. Visi stiliai jai tinka. Žaviuosi, kaip ji moka išjausti dainas“, – sakė Žygis.

Paklaustas, kuo jis pats pranašesnis už kitus atlikėjus, vaikinas šyptelėjo – jis žiūrovus tikisi papirkti nuoširdumu ir paprastumu: „Manau, kad tai didelis pliusas. Mano balsas dar nenuglūdintas. Norėčiau tikėti, kad žiūrovai mane priims kaip perspektyvų ir dar daug žadantį atlikėją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.