S.Buškevičius: „Čiuožimas - labai vyriškas sportas“

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius (55m.) intensyviai treniruojasi ledo arenoje. Jis ruošiasi naujam LNK projektui "Šokiai ant ledo".

S.Buškevičius ruošiasi naujam LNK projektui "Šokiai ant ledo".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Buškevičius ruošiasi naujam LNK projektui "Šokiai ant ledo".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:18 PM

„Tiek daug traumų gyvenime nesu turėjęs, - sako su ryškiausiomis šalies pramogų pasaulio žvaigždėmis pasišovęs varžytis politikas. – Čiuožimas - labai vyriška sporto šaka, nedaug skiriasi nuo bokso. Nebent tuo, kad gali gauti ne tik į galvą. Taip man ir buvo – jau skauda kelį, ranką, net plaučius susitrenkiau“.

Nepaisant traumų, S.Buškevičiui dailusis čiuožimas – labai gražu. „Tai – ne tik sportas, tai sporto ir meno sintezė. Noriu, kad kuo daugiau jaunimo čiuožtų ant ledo, ypač berniukų. Tai – nepaprastai vyriškas sportas, kuriame reikia šuolių, sprogstamosios jėgos, lankstumo, greičio, lygsvaros, koordinacijos, greičio. Esu vicemeras, atsakingas už sportą, todėl jaučiu pareigą dalyvauti šiame projekte ir paskatinti savo pavyzdžiu jaunimą čiuožti“.

Politikas čiuožia nuo vaikystės. Jis prisimena, kaip tėtis su mama jį mokė stovėti ant specialių geležčių, kurios būdavo tvirtinamos prie paprastų batų. Išmokęs čiuožti gatvėje, Stanislovas traukdavo čiuožinėti ir į atviras miesto čiuožyklas.

„Kol nepradėjau ruošis LNK projektui, mokėjau čiuožti tik į priekį. Dabar išmokau čiuožti atgal, išbandžiau pačiūžas su dantukais. Tada ir buvo išbandymas – su jomis staiga pakilau į orą ir kritau. Kelias dienas vaikščiojau ant vienos kojos, o vaistų jau ne vieną tūtelę sunaudojau“, - įspūdžiais dalinosi S.Buškevičius.

Kauno vicemeras - vienas vyresnių LNK „Šokių ant ledo“ projekto dalyvių, bet turi neabejotiną pranašumą, mat praėjusių metų pabaigoje jo visuomenine patarėja tapo Lietuvos pilietybę gavusi dailiojo čiuožimo olimpinė viltis Isabella Tobias.

S.Buškevičius jau ne pirmą kartą dalyvauja TV projektuose. Prieš septynerius metus jis sėkmę bandė LNK projekte "Šok su žvaigžde", prieš dešimtmetį jėgas išbandė TV3 realybės šou "Džiunglės".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.