„X Faktorių“ paliko Žemaitijos pasididžiavimas - duetas „Žemaitukai“

Muzikinio TV3 projekto „X Faktorius“ gerbėjai žino – kiekvieną sekmadienį jų laukia įspūdingi geriausių šalies dainorėlių pasirodymai. Šios savaitės laidos tema parinkta itin jautri. Sekmadienio „X Faktorius“ buvo skirtas paminėti tragiškus Sausio 13-osios įvykius.

Projektą paliko "Žemaitukai".<br>T.Bauro nuotr.
Projektą paliko "Žemaitukai".<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 12, 2014, 8:01 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:44 PM

Į įspūdingą šou sceną žengė po du pasirodymus parengę šeši „X Faktoriaus“ dalyviai: Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Audrius Petrauskas ir Žygimantas Gečas, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ruošiama muzikinė grupė „Žemaitukai“, Sauliaus Prūsaičio mokoma Ieva Ščerbinskaitė bei Marijaus Mikutavičiaus auklėtinės Anžela Adamovič ir Skaistė Karnuševičiūtė.

Po šio sekmadienio vakaro populiariausiame muzikiniame šou kovą tęs tik penki dalyviai. Visų teisėjų bendru sprendimu projektą paliko fenomenu laikyti „Žemaitukai“.

Visas septintosios „X Faktoriaus“ laidos nuotraukas rasite čia.

Laidos vedėjas Martynas Starkus, prieš prasidedant koncertui, aptarė su teisėjais svarbiausią praėjusios savaitės muzikinį įvykį Lietuvoje - M.A.M.A. 2013 apdovanojimų ceremoniją. M.Starkus pasiteiravo Marijaus, kodėl visuose jo pasirodymuose būna kaskadinių triukų (M.Mikutavičius į apdovanojimų ceremonijos sceną nusileido lynu, - Red. pastaba).

Marijus pradėjo kvatotis, kad dėl to šaiposi net tie, kurie rūpinasi jo kaskadinių triukų saugumu. „Jau darosi rutina, kad mes tave visada kažkur nuleidžiame. Davai kitą kartą tave susprogdinsime“, - juos perfrazavo Marijus.

Muzikinį vakarą pradėjo M.Mikutavičiaus auklėtinė S.Karnuševičiūtė. Ji atliko „The Animals“ kūrinį „The House of The Rising Sun“. Jos muziką „Keistuolių teatras“ pritaikė eilėraščiui „Trakų pilis“.

„Šou prasme tai nebuvo tavo geriausias pasirodymas. Bet kaip tu tvarkeisi su pačia daina, tai sudainavai geriausiai, kiek aš esu girdėjęs“, - Skaistę gyrė S.Prūsaitis.

Jam antrino R.Ščiogolevaitė. Ji patikino, kad Skaistės pasirodymas be šokėjų ir specialios scenografijos tik įrodė, kad Skaistė jau yra tikra artistė.

Antroji Skaistės daina - Eurikos Masytės kūrinys „Laisvė“.

„Uždavinys išties žvėriškai sunkus. Visiems labai gerai žinomą dainą perdainuoti yra labai sunku. Žiūrėjau į tave ir buvo toks jausmas, kad žiūrėčiau į Van Gogo paveikslo reprodukciją. Šiek tiek pritrūko“, - jos pasirodymą pakomentavo S.Prūsaitis.

A.Petrauskas sudainavo „Alphaville“ dainą „Forever Young“.

„Kaip tu gali dainuoti taip jausmingai, stovėdamas įkaltas kaip baslys? Kaip tau taip pavyksta gyvenime? Aš nesuprantu. Ta disproporcija mane stebina“, - kalbėjo M.Mikutavičius.

Jam pritarė ir S.Urbonavičius. Atlikėjas patikino, kad žiūrėdamas į Audrių jis ima manyti, kad groja fonograma, nes nepasitikėjimas savimi nedera su talentu.

„Tau prieš einant į sceną turi nužudyti kokią musę, kad įgautum charakterį. Dabar tampi cukrumi“, - pastebėjo S.Prūsaitis.

Antrajam pasirodymui Audrius pasirinko „Rondo“ kūrinį „Lietuva“.

„Jeigu ta mergina simbolizuoja Lietuvą, tai atrodė, kad ją už rankos laiko okupantas. Toks laimingas, kad ką tik nukabino! Bet pats pasirodymas buvo nuotaikingas. Ačiū, kad pakėlei nuotaiką“, - šypsojosi Marijus.

Štai linksmieji „Žemaitukai“ sudainavo „Avicii“ kūrinį „Hey Brother“.

„Kai jūsų batai lietėsi, konkrečiai gerai varėte. Paskui atitrūkote, bet nieko tokio“, - šypsojosi S.Prūsaitis.

Štai Rūta nepagyrė „Žemaitukų“. Ji tikino, kad pasirodymas buvo labai nemuzikalus. Maža to, per pasirodymą ji neišgirdo nė vienos frazės. Anot R.Ščiogolevaitės, tai vienas prasčiausių pasirodymų.

Antrasis jų pasirodymas buvo kur kas nuotaikingesnis ir sėkmingesnis. Jiedu atliko Povilo Meškėlos ir Ovidijaus Vyšniausko hitą „Reikėjo berniukams“.

„Rūta, įžnybk man. Žinai, aš pagalvojau, dešimt litų atgijo“, - kvatojosi S.Prūsaitis. Samas pridūrė, kad „Žemaitukų“ atvaizdą verta uždėti ant dešimties eurų banknoto.

„Matyt nesate tokie beviltiški. Jeigu sugebėjote dėl kelių pastabų muzikuoti, o ne tik deklamuoti, vadinasi, vis dar suprantate kažką apie muziką. Jums tiko“, - šypsojosi R.Ščiogolevaitė.

Štai balsingoji I.Ščerbinskaitė atliko „Queen“ dainą „Who Wants To Live Forever“. Jai baigus dainuoti salė dar ilgai negalėjo nurimti.

„Tu tokia fantastiška, kad kartais sėdžiu ir galvoju, kaip surasti fantastiškų žodžių, kurie neskambėtų banaliai ir derėtų prie tavo pasirodymo“, - susižavėjusi kalbėjo R.Ščiogolevaitė. Ji taip pat pridūrė, kad Ieva tokia puiki atlikėja, kad ji turi teisę rinktis su kuo dainuoti duetu. Rūta prisipažino, kad Ieva geresnė dainininkė ir už ją pačią - I.Ščerbinskaitė, o ne R.Ščiogolevaitė turėtų spręsti, ar jos vertos dainuoti kartu.

Štai S.Urbonavičius ir M.Mikutavičius po šio pasirodymo liko be amo. Dainininkai atsisakė komentuoti Ievos pasirodymą.

„Kaip tavo mokytojas aš visada vis mažiau randu ką pasakyti. Linkiu tau nugalėti. Tu to verta“, - tikino S.Prūsaitis.

Per antrąjį pasirodymą I.Ščerbinskaitė atliko „Skylės“ dainą „Baltas brolis“.

„Tai buvo pats gražiausias „X Faktorius“ mano gyvenime, nes kiekvieną kartą galėjau pasiklausyti Ievos“, - ir šįkart gražių žodžių negailėjo Rūta.

Ž.Gečas atliko „Imagine Dragons“ dainą „Radioactive“.

„Aš galvoju, kad tu nesi šokėjas ir čia nieko baisaus. Aš irgi nesu šokėjas ir visai gerai jaučiuosi. Bet kita vertus, tu nesi ir labai geras dainininkas. O čia buvo sudėti du dalykai. Kai koncentravaisi, kaip reikia šokti, nebesikoncentruodavai, kaip reikia dainuoti. Pasirodymas atrodė gera ambicija, bet ne iki galo“, - sukritikavo Marijus.

Ir nors visi turėjo prie ko prisikabinti, pagyrimų būta daugiau nei kritikos.

Štai antrasis Žygio pasirodymas, per kurį jis atliko Gyčio Paškevičiaus dainą „Mano kraštas“ buvo dar sėkmingesnis. Žygis užbūrė visus teisėjus.

„Tu darai stebuklus tikrąją ta žodžio prasme. Taip gražiai, tvarkingai ir nuoširdžiai sudainavai tą dainą, kad gali stoti kartu su Baumila, Paškevičiumi ir ramiai jaustis, nes tu jiems lygus. Kaip žmogui, kuris niekada nekrimto muzikos mokslų, tai buvo fantastiška“, - patikino S.Urbonavičius.

„Aš žiūrėjau ir galvojau, kad su tavimi eičiau į žvalgybą“, - trumpai ir aiškiai pasakė S.Prūsaitis.

Charizmatiškoji A.Adamovič atliko Farnhamo Johno kūrinį „You're The Voice“.

„Nežinau, kas yra. Gal tu ypatingai persijaudini prieš pasirodymą? Jau kelintą kartą pastebiu, kad pasirodymo pradžioje yra ne viskas gerai, tačiau paskui įsivažiuoji“, - pastebėjo S.Prūsaitis.

Pastabų atlikėjai turėjo ir kiti projekto teisėjai. Todėl Marijus atskleidė, kad Anželos atlikta daina yra itin sudėtinga. Visa komanda sunkiai dirbo, kad dainą bent šiek tiek supaprastintų.

„Tu dar kartą visiems įrodei, kad tavo vieta „X Faktoriaus“ finale“, - sakė M.Mikutavičius.

Per antrąjį pasirodymą Anžela atliko jausmingą „Skylės“ dainą „Broliai aitvarai“.

„Klausydamasi tavo šito pasirodymo aš supratau ir prisiminiau, kaip svarbu tinkamai parinkti dainą, kuri paslepia minusus ir išryškina pliusus. Ši daina kaip tik tokia ir buvo“, - pagyrė Rūta atlikėją.

Kova dėl išlikimo

Susumavus teisėjų ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad sekmadienį ties iškritimo riba atsidūrė S.Karnuševičiūtė ir „Žemaitukai“.

Skaistė kovodama dėl išlikimo projekte atliko „The Cranberries“ hitą „Zombie“. Štai „Žemaitukai“ sudainavo O.Vyšniausko kūrinį „Išdalinau“.

„Aš pagalvojau, kad „Žemaitukų“ atliekama daina labai simboliška: „Kas pasakys kiek dar liko gyvenimo kelio man?“ Kas dabar pasakys, kiek toli nueis tas, kuris liks tame šou?

Su visa pagarba Žemaitijai aš šiandien renkuosi Skaistę“, - už savo auklėtinę balsavo Marijus.

„Manau, kad vyrišką giminę ant scenos reikia saugoti. Vardan to aš tikrai palaikau ir palaikysiu „Žemaitukus“, - sakė S.Urbonavičius.

„Man tai labai lengvas sprendimas. Būsiu žiauri, bet atvira. Šią akimirką Skaistė yra kokiomis penkiomis galvomis aukštesnė“, - savo balsą Skaistei atidavė Rūta.

„Scenoje yra du šių metų atradimai. Skaistė čia atrado save ir tobulėjo. „Žemaitukai“ tapo reiškiniu.  O Skaistė dar netapo, todėl aš jai suteikiu galimybę juo tapt“, - lemtingus žodžius ištarė S.Prūsaitis.

Visų teisėjų bendru sprendimu projektą paliko fenomenu laikyti „Žemaitukai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.