Režisierius E.Vėlyvis: „Jei žmogui stovi nuo to, ką jis daro - tegul daro“

Naujausios lietuviškos juostos „Redirected. Už Lietuvą!“ režisieriaus Emilio Vėlyvio galvoje jau bręsta nauji scenarijai, o jaunus kūrėjus jis taip pat kviečia prisidėti prie šalies kino gairių formavimo. „Jei žmogui stovi nuo to, ką jis daro, tegul daro“, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Žinių naujienos“ sakys E.Vėlyvis.

E.Vėlyvis (iš kairės) dalyvavo T.Augucevičiaus laidoje.
E.Vėlyvis (iš kairės) dalyvavo T.Augucevičiaus laidoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:49 PM

Laidos autoriaus ir vedėjo Timūro Augucevičiaus paklaustas, kokias savybes turi turėti žmogus, svajojantis, kad jo kūriniai vieną dieną pasiektų didžiojo kino ekranus, režisierius žodžių į vatą nevynios: „Pasakotojo. Jei žmogus moka pasakoti bent trumpą anekdotą, gali būti, kad jam pasiseks.“ O ką atsakys E.Vėlyvis T.Augucevičiaus klausimą, ar Raimondas Šilanskas – geras režisierius?

Kol Lietuvos kino sales tvindo kinomanai, o interneto komentatoriai dūzgia, ar verta mokėti 20 litų už E.Vėlyvio filmo seansą, pats režisierius tvirtina, kad juosta „Redirected. Už Lietuvą!“ DVD formate dar nebus išleista ilgai. Kiek? Atsakymas laidoje. Tačiau norintys pamatyti populiariausiu lietuvišku kino filmu pretenduojančią tapti komediją turėtų suskubti įsigyti bilietus.

Įvertinti šalies televizijos lygį režisierius nesiryš – praėjus pusmečiui po ankstesnio jo režisuoto pilnametražio filmo „Zero 2“ premjeros, E.Vėlyvis iš namų televizorių išgabeno. „Tačiau svečiuose elgiuosi kaip tikras maniakas – visi valgo, bendrauja, o aš tik žiūriu televizorių“, – pasakos garsus šalies kūrėjas.

Paklaustas, ką jis mano apie piratavimą, E. Vėlyvis teigs, kad šalyje neveikia teisiniai mechanizmai, mat čia visi visiems skolingi: „Vienintelis kelias – bausmės. Čia nėra teisinės bazės.“

Bet kaip reaguoti į šį režisieriaus komentarą, ką tik internete pasklidus jo paties klausimui: „Gal kas turit final draft 8 versiją „Mac“, su keygenu, kurį atidarinėtų be „Windows“?

Kas buvo draudžiama naujausios E. Vėlyvio juostos aktoriams filmavimo aikštelėje? Su kokiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis svajoja padirbėti režisierius? Ir kodėl Rusijoje kurtos pilnametražės kino juostos neperžengia šalies sienų? Atsakymai jau šiandien 21.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.