„Auksinių bičių 2013“ apdovanojimų ceremonijoje pagerbti LRT darbštuoliai

Tryliktus metus iš eilės Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija nusilenkia tiems žmonėms, kurių darbu, kūrybingumu ir profesionalumu didžiuojasi. Tai – ir žinomi veidai, laidų kūrėjai bei režisieriai, ir nematomi darbuotojai, be kurių kruopštaus darbo ir geranoriškumo neįsivaizduojama kasdienė LRT veikla.

Geriausiu LRT televizijos žurnalistu išrinktas Jevgenijus Bardauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Geriausiu LRT televizijos žurnalistu išrinktas Jevgenijus Bardauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jan 15, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:56 AM

Geriausieji iš jų šį vakarą buvo apdovanoti LRT „oskarais“ - „Auksinių bičių 2013“ skulptūrėlėmis, vaizduojančiomis korį. Nugalėtojus rinko LRT darbuotojai ir televizijos žiūrovai bei radijo klausytojai balsuodami portale lrt.lt.

Iškilmingo renginio vedėjais tapo LRT televizijos laidų vedėjai Ugnė Galadauskaitė ir Andrius Tapinas.

Geriausia LRT radijo žurnaliste buvo pripažinta Aistė Plaipaitė. Žurnalistė jau antrąsyk buvo antra, geriausiai parašiusi Nacionalinį diktantą. Tačiau be tobulo gimtosios kalbos mokėjimo žurnalistė domisi ir pasaulio įvykiais. A.Plaipaitė studijuoja tarptautinius santykius. Jos parengti dokumentiniai pasakojimai išsiskiria idėjos originalumu, savitu pateikimo kampu. Žurnalistė yra puiki žinių redaktorė.

„Jei šis apdovanojimas būtų skirtas už meilę darbui, viskas būtų gerai. Bet šį apdovanojimą priimu kaip ženklą ir paskatinimą, kad pasirinkau teisingą kryptį“, - sakė A.Plaipaitė.

Metų žmogų apdovanojo A.Butkevičius

„Kai Edmundas Jakilaitis nusišypso, to politiko, kurį jis kalbina savo laidoje, angelas sargas numiršta", -- pristatydamas geriausio LRT televizijos žurnalisto kategorijos nominantus šmaikštavo A.Tapinas.

Geriausiu LRT televizijos žurnalistu, aplenkęs kolegas Editą Mildažytę ir Edmundą Jakilaitį išrinktas Jevgenijus Bardauskas. Žurnalistas savo veiklą pradėjo Šiaulių korespondentų punkte. Per kelerius metus jis taip patobulėjo, kad pateko į vieną profesionaliausių ir didžiausių naujienų tarnybų. O čia nevengė iššūkių ir kūrybinių sumanymų. Jaunatviško jo entuziazmo reikėjo laidoje „Laba diena, Lietuva“ ir „Savaitė“. Žurnalisto pašnekovai buvo ir ministrai, ir ambasadoriai, ir prezidentai.

Po J.Bardausko padėkos kalbos audringų plojimų sulaukė scenoje pasirodęs LRT televizijos šokių konkurso „Šok!“ nugalėtojų duetas „LowAir“ - sutuoktinių pora Laurynas Žakevičius ir Airida Gudaitė. Šokėjai atliko konkurso superfinale matytą šokį „Čaplinas“.

Kaip ir kasmet metų pabaigoje, LRT radijas renka Metų žmogų. LRT radijo laida „Ryto garsai“ paskelbė, kad šiemet juo tapo keliautojas, alpinistas, sveikatingumo renginių organizatorius Algimantas Jucevičius. Jis daugiau nei penkis dešimtmečius rengia masinius „Snaigės“ žygius lygumų slidėmis, taip pat pėsčiųjų žygius bei pažintines iškylas į kalnus.

„Labai skatinčiau nugalėti save ir peržengti savo namų slenkstį, išeiti į nuostabią gamtą. Čia yra svarbiausias dalykas. Tai ne kokios varžybos, ne skubėjimas, o tiesiog buvimas gamtoje,“ – LRT radijui teigė 2013-ųjų metų žmogus.

„Priimu šį sveikinimą, kaip viso kolektyvo darbą ir džiaugiuosi, kad mūsų gretos didėja. Juk didžiausias stadionas ir yra gamta“, - sakė A.Jucevičius. 

A.Jucevičius vadovauja Lietuvos keliautojų sąjungai, asociacijoje „Sportas visiems“ dirba generaliniu sekretoriumi. Į jo raginimą sveikatos siekti daugiau judant gamtoje yra atsiliepę dešimtys tūkstančių žmonių.

LRT radijo Metų žmogaus rinkimai vyko jau dešimtąjį kartą. Pirmuoju LRT radijo Metų žmogumi buvo išrinktas prezidentas Valdas Adamkus.

A.Jucevičiui apdovanojimą įteikė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Man didelė garbė pasveikinti šį žmogų, nes ir pats draugauju su sportu ir mėgstu kalnus. Esu pasiekęs 4100 metrų aukštį, tačiau daugiau man kopti neleido“, - sakė premjeras ir palinkėjo A.Jucevičiui sveikatos ir ištvermės.

Metų žmogumi išrinktas A.Jucevičius įteikė LRT kolektyvui prizą už aktyvų dalyvavimą „Snaigės žygyje 2013“.

2013-ųjų metų Kultūros šviesuliu interneto lankytojai išrinko meno propaguotoją, medicinos mokslų daktarą Rimgaudą Kazakevičių. Jau daugelį metų jis kolekcionuoja vertingiausius operos įrašus, kuriais dalinasi su visuomene, rengdamas viešus operos vakarus ir pristatydamas pasaulio teatrų naujienas.

Daktaras R.Kazakevičius kiekvienam tokiam vakarui pats parengia medžiagą, pristato būsimą spektaklį, pasakoja apie kompozitorius, režisierius, dirigentus, solistus.

„Kultūros šviesulio“ rinkimus jau šeštąjį kartą inicijavo radijo programos LRT Klasika laida „Ryto allegro“. R.Kazakevičiui skulptūrėlę įteikė operos solistas Vladimiras Prudnikovas.

Abiem laureatams nuskambėjo „Eurovizijos“ atrankų dalyvių grupės „Pop Ladies“ daina „Širdyje žiema“.

Garbės apdovanojimai už nuopelnus ir ilgametį darbą atiteko radijo laidos „Gamta – visų namai“, gyvuojančios nuo 1957 m., kūrėjams – Selemonui Paltanavičiui, Adolfui Drungilai, Audronei Šapogaitei bei LRT nuo 1970 metų dirbančiam televizijos režisieriui Vidmantui Bačiuliui.

Ilgamečius darbuotojus pasveikino LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

„Dauguma mūsų darbuotojų gimė vėliau, nei V.Bačiulis pradėjo dirbti televizijoje. Dirbkime taip, kad mūsų darbai galėtų gelbėti televiziją net ir per didžiąsias krizes. Kad galėtume nueiti į archyvą ir ten visada surastume ką rodyti, -- ragino LRT vadovas. -- Šio režisieriaus darbai kalba už save. Jis visada turi idėjų, todėl visiems jauniems darbuotojams patariu iš jo mokytis".

Braunasi į „YouTube“

Geriausiu LRT radijo profesionalu, arba Žmogumi už eterio, išrinkta Regina Verbaitienė. Apie ją sakoma, jog, kai programą transliuoja garso operatorė Regina, žurnalistai gali būti ramūs ir nežiūrėti į laikrodį – ji atidžiai seka ne tik techniką, bet ir eterio turinį. Radijo klausytojai dažnai net neįtaria, kad jei ne žaibiška šios moters reakcija ir patirtis, ką tik įprastai skambėjusi laida dėl netikėtų aplinkybių galėjo ir nutrūkti.

Geriausiu LRT televizijos profesionalu, arba Žmogumi už kadro paskelbta Audronė Pukėnienė. Ši žiūrovams nematoma moteris meistriškai diriguoja visam LRT rekvizito ūkiui. Jos dėka darniai sukasi dekoracijų statytojai, siuvėjai, butaforininkai, rekvizitininkai, o visos kylančios problemos būna sklandžiai ir be panikos išspręstos.

Nugalėtojus daina „Pavasario žiedai“ pasveikino „Eurovizijos“ atrankų dalyvis Justinas Lapatinskas.

LRT metų projektu paskelbtas prieš metus startavęs sumanymas - įdomiausias jaunosios kartos lietuviškas grupes ir atlikėjus pristatantis tikro garso koncertų projektas „LRT Opus Ore“.

Iš LRT radijo įrašų studijos „LRT Opus“ eteryje tiesiogiai koncertavo tokios grupės ir atlikėjai, kaip „Fusedmarc“, „Banda Dzeta“, „Kurak“, „Golden Parazyth“, „Without Letters“, „Sheep Got Waxed“, Alina Orlova, „Keymono“, „Insearch“, „Ministry of Echology“, Leonas Somovas ir Jazzu, „Mmpsuf“.

Šiuos koncertus gero garso ir kokybiško vaizdo mėgėjai gali pamatyti per LRT kultūra, lrt.lt mediatekoje ir portale „YouTube“.

Geriausia LRT radijo laida išrinkta faktų, įvykių ir nuomonių laida „60 minučių“, kurią veda Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius. Laidoje vyksta pokalbiai ne tik su aukščiausiais šalies vadovais, pareigūnais, ekspertais, bet ir su klausytojais. O išsami ir įvairiapusiška dienos įvykių analizė - tik studijoje, bet ir iš įvykio vietos.

„Nors laida trunka 60 minučių, šįsyk kalbėsiu tik vieną minutę“, - pajuokavo laidos vedėja A.Skamarakaitė ir, padėkojusi laidos kūrėjams perleido žodį savo partneriui D.Jursevičiui.

„Tai - mano antrasis „bitinukas“, - sakė D.Jursevičius. „Bet pamenu, kad po pirmojo apdovanojimo mano laidą netrukus uždarė. Tikiuosi, kad šįsyk taip neatsitiks“, - juokavo jis, turėdamas galvoje kadaise su šviesaus atminimo bičiuliu Modestu Vaišnoru kurtą ir įvairių vertinimų sulaukusią radijo laidą „Spaudos teatras“.

Geriausia LRT televizijos laida pripažintas projektas „Auksinis balsas“. Didžiausias Lietuvoje tikro garso projektas tapo iššūkiu įvairiausių stilių atlikėjams, sugebantiems ne tik dainuoti su gyvu orkestru, bet ir atskleisti skirtingus muzikos žanrus. Projektas įrodė, kad ir pramoga gali būti kokybiška. Prie projekto populiarumo prisidėjo kandi komisija ir šmaikštūs vedėjai Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič.

Apdovanojimą atsiėmė laidos prodiuseris Modestas Karnaševičius, kuris padėkojo visiems laidos kūrėjams ir tiems, kurie „augino ir globojo Beatą" (laidos vedėją Beatą Tiškevič).

Nugalėtojus smagia daina pasveikino „Auksinio balso“ dalyvė Karina Krysko-Skambinė. Dainininkė atliko „One Rock'N'Roll Too Many“.

Visiems „Auksinių bičių 2013“ laureatams buvo įteiktos darbščias bites vaizduojančios skulptūrėlės, gėlių puokštės ir laikrodžių parduotuvės bei knygyno kuponai.

Iškilmingos ceremonijos transliacijos įrašą televizijos žiūrovai galės pamatyti sekmadienį, sausio 19 d. 21.15 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.