M.Ivaškevičius apie savo filmo žvaigždę T.Korpelą: „Ir girtos, ir blaivios jam korėsi ant kaklo“

„Paskutinį kartą gyvenime verkiau gal prieš septynerius metus, kai sėdėdamas kavinukėje prie jūros Rumunijoje sumaniau vieną iš pagrindinių filmo „Santa“ scenų. Man buvo taip graudu ir sykiu taip malonu verkti, kad tą emocinį protrūkį net mėginau kažkaip stimuliuoti ir stengiausi verkti kuo ilgiau“, - dabar, prisimindamas filmo idėjos radimosi istoriją, režisierius Marius Ivaškevičius juokiasi. Nors neslepia, kad jo pirmas pilno metražo filmas „Santa“ buvo kuriamas ekstremaliomis sąlygomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-15 16:25, atnaujinta 2018-02-17 12:14

„Šaltis, Laplandija, poliarinė naktis“,- įspūdžių negali pamiršti ir aktorė Sandra Daukšaitė, filme vaidinusi drauge su kultiniu suomių kino ir teatro aktoriumi Tomiu Korpela. „Bet jis nerodė jokių kaprizų, net kai teko maudytis po lediniu dušu ir vaizduoti, kad vanduo karštas, technikai garus tik sukūrė, o vanduo liko ledinis, - kvatoja Sandra pajutusi draugišką Tomio požiūrį į ją, neprofesionalią aktorę. - Nesvarbu, kad Tomis yra pripažinta žvaigždė, su juo buvo labai gera“.

Sandra neslepia - net neturėdama patirties, atsidūrusi kino įžymybės glėbyje ir intymiose scenose jautėsi patogiai: „Tomis Korpela buvo nuostabus partneris“.

Ko naujame filme bus daugiau: juoko ar ašarų, meilės ar skausmo? „Tai ir meilės istorija, ir tragiška drama – taip apie savo darbą kalba suomių kino legenda Tomis Korpela, vaidinęs pagrindinį filmo personažą Santą. - Vieną dieną į Rovaniemį atvyksta lietuvė mergina su sūnumi ir aš, Santa, ją įsimyliu“.

Kaip garsus aktorius patraukė lietuvių režisieriaus dėmesį? „Aš pažinojau jo žmoną, ji buvo gera režisierės, stačiusios mano pjesę Helsinkyje, draugė. Ir sykį teatre, scenoje ji man parodė – žiūrėk, tas didelis yra mano vyras“, - pažinties su Tomiu pradžią prisimena Marius Ivaškevičius. Ar buvo sunku prisikalbinti aktorių filmuotis? „Taip, Helsinkyje ir Rovaniemyje, kur filmavome, mačiau, ką reiškia Tomis. Ir girtos, ir blaivos suomės jam korėsi ant kaklo, visos norėjo su juo susipažinti, nusifotografuoti“, - interviu metu prisipažino Marius.

Kas pavyko draugėn suėjusiam neeilinių kūrėjų ir pripažintų profesionalų būriui, iš dalies paaiškės sekmadienį „Stiliuje“, 18.30 val. per LRT televiziją, kur pagrindiniai filmo aktoriai ir režisierius pripažins - kad ir kokių istorijų nutiko filmavimo užkulisiuose, filmas visiems kelia itin stiprių jausmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.