Projekto „X Faktorius“ dalyvis Ž.Gečas: „Jeigu galėčiau, apkabinčiau kiekvieną mane palaikantį“

Žavus, talentingas ir nuoširdus – tai tik keletas epitetų, kuriais Žygimantą Gečą kiekvieną sekmadienį apibūdina populiaraus TV3 muzikinio projekto „X Faktorius“ teisėjai. Projektui artėjant ties finišo tiesiąja, kalbamės su Žygimantu apie kelionę iki televizinio projekto, gyvenimą jame ir ateities planus.

Ž.Gečas.<br>"FotoPro" nuotr.
Ž.Gečas.<br>"FotoPro" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleksandravičiūtė

Jan 20, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:22 AM

Vaikystė kartu su muzika

Kelias iki muzikinio projekto vaikinui, kilusiam iš Žemaitijos sostinės, buvo įvairus. Kiekvieną sekmadienį TV3 eteryje dainuojantis žemaitis nuo mažens augo apsuptas muzikos: „Pirmosios pažintys mezgėsi dar kai vos nuo žemės matydavausi“, – juokiasi Ž.Gečas.

Dar nemokėdamas gerai kalbėti jaunuolis bandydavo kartoti Bryan Adams „Please forgive me“ dainos žodžius. Žinoma, kaip ir kiekvienas vaikas, „X Faktoriaus" dalyvis mokėsi ir vaikiškų dainų: „Kai buvau darželinukas, mama pirmą kartą nuvedė mane į tuo metu populiaraus Telšių popchoro „Neklaužados“ kolektyvo repeticiją. Dar ir dabar pamenu, kad pirmoji daina, kuria teko parodyti, ką moku, buvo „Du gaideliai“. Visada liksiu dėkingas tėvams ir vadovei, kurie prisidėjo prie specialiai man kuriamų dainų“, - minėjo Žygimantas.

Širdį užkariavo sportas

Baigus pradinę klasę, Žygimantas nusprendė, kad muzika liks jo pomėgiu ir užsiėmimu mokyklos ar miesto renginiuose, nes širdį užvaldė vyriška sporto šaka: „Krepšinis yra mano pirmoji gyvenimo meilė“. Žygimantas sako, jog krepšinis jį lydėjo visą gyvenimą, tačiau sporto bei rungtynių metu patirtos traumos buvo ženklas, jog kamuolį aikštelėje varinės mėgėjo, o ne profesionalo statusu.

Nors koncertų salę keitė sporto salėje vykstančios treniruotės, Žygimantas jau trečius metus sėdi universiteto auditorijose ir „kremta“ ekonomikos mokslus. Paklausus vaikino, kodėl pasirinko būtent šią sritį, jis šypteli: „Čia yra klausimas, kuris mane patį kamuoja. Mokykloje man ganėtinai neblogai sekėsi tikslieji mokslai, ypač matematika, todėl galvojau, kad reikia mokytis, ką nors susijusio su ja. Įstojau į ekonomiką, tačiau nežinau, ar esu savo rogėse. Buvo mąstymų ir apie muziką, tačiau aš net natų nepažįstu, tai abejoju, ar mane kur nors būtų priėmę“.

Noras dainuoti nedingo

Bet vis tik nuo tikrojo pašaukimo, turbūt, pabėgti neįmanoma. Tiksliuosius mokslus Žygimantas nutarė pabandyti suderinti su pomėgiu dainuoti, tad paragintas draugų, artimųjų ir savo širdies būsimas ekonomikos specialistas pasiryžo savo jėgas išbandyti „X Faktoriaus“ scenoje. Ir kaip dabar tenka matyti, pasirinkimas buvo tinkamas.

Ž.Gečas skinasi kelią link projekto finalo.

Iki muzikinio projekto Žygimantas stengdavosi nepamiršti muzikos ir bent truputį pagroti gitara, tačiau dabar, būdamas „X Faktoriaus“ dalyvis, vaikinas laiką riboja kitiems užsiėmimams:

„Pirmadienį dažniausiai stengiuosi pailsėti. Kitomis dienomis jau prasideda žodžių, melodijos mokymąsis, prasideda pirmosios pamokos su Rūta ir Deivydu. Daugiausiai ruoštis tenka pačiam, nes mokytojai tiesiog pasako pagrindines pastabas, pagrindinius dalykus, kuriuos reikia tobulinti, ir, žinoma, kaip tobulinti. Viską apibendrinus, tai tikrai susideda nemaža dalis savaitės, todėl nelabai lieka laiko kitiems užsiėmimams.

Dainininkui dėmesys patinka

Televizijos žiūrovams, stebintiems muzikinį projektą nuo pirmųjų laidų, turbūt, teko pastebėti, jog Žygimantas ne tik puikiai dainuoja, stengiasi, bet ir nosies neužriečia. Paklausiau vaikino, ar jam pažįstama žvaigždžių liga. „Kas ta žvaigždžių liga? (Juokiasi dainininkas). Iš tiesų, tikiuosi niekada šia liga nesusirgti, dabar taip pat nesergu. Tiesiog, nematau priežasties. Taip, dėmesys padidėjęs, tačiau man tai tik papildomas gyvenimo varikliukas“.

Sekmadienio tiesioginėje transliacijoje Marijonas Mikutavičius suteikė galimybę Žygimantui perimti svajonių jaunikio etiketę, o tai padaryti vaikinas, kol kas gali, nes tos vienintelės jo širdyje dar nėra. „Šis jaunuolis yra laisvas ir vis dar ieškantis tos vienintelės, kuri sugebėtų priversti stipriau plakti mano širdį“, - prasitarė atlikėjas.

Įsimintinos akimirkos projekte ir artėjantis finalas

Prakalbus apie tiesiogines „X Faktoriaus" laidas, Žygimantas prisiminė akimirką, kada širdies plakimas buvo gerokai stipresnis, o ir baimės kartėlis nepraėjo pro šalį: „Patys stipriausi širdies dūžiai mano gyvenime buvo tada, kai, vardinant „saugių“ dalyvių vardus, ant scenos likome stovėti aš, Ieva ir „Benjamins“. Tada buvau pradėjęs galvoti, kad, galbūt, mano kelionė „X Faktoriuje“ pasibaigė. Tikrai buvo įsimintina akimirka, kurios, deja, nelabai norėčiau pakartoti“.

Kai projektas – ties finišo tiesiąja, visiems kirba mintis apie laimėtojo vardą. Šiuo klausimu Žygis per daug neatvirauja: „Būtų kažkas nerealaus. Tačiau stengiuosi galvoti ne apie tai, kas būtų, jei laimėčiau projektą, bet apie ateinančios savaitės dainas, kaip viską išpildyti ir, kaip viską padaryti, kad likčiau dar toliau. Gyvenu šia savaite.“

Stengtis iki pabaigos, o ir po jos nesustoti

Ž.Gečas užsiminė, kad tikisi nesustoti, neapleisti dainavimo ir po projekto pabaigos:

„Pirmiausia susitvarkysiu viską su mokslais. Tada, galbūt, pradėsiu mokytis vokalo. Bandysiu skintis kelią“. O kol projektas nesibaigė, vaikinas džiaugiasi, kad keliauti X faktoriaus muzikiniu keliu šansą jam suteikia gerbėjai, todėl neieškojo žodžio kišenėje, kai paklausiau, ką norėtų pasakyti savo fanams: „Jūs esate tai, dėl ko aš esu projekte. Jūs – mano deguonis, kurio dėka aš gebu kvėpuoti ir būti scenoje. Jei galėčiau – apkabinčiau kiekvieną, mane palaikantį. Aš čia esu dėl jūsų ir stengiuosi būtent dėl jūsų. Ačiū, kad manimi tikite, tikiuosi jūsų nenuvilti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.