R.Mikailionytė pasitiki valstybinėmis mokyklomis ir darželiais

Ar teisingai elgiasi japonai, vaikams iki 6 metų leidžiantys viską, o vėliau įstatantys juos į griežtus rėmus? To bus klausiama šįvakar 18.30 val. „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Viskas bus gerai“.

TV studijoje su choro „Ąžuoliukas“ vadovu V.Miškiniu R.Mikailionytė kalbėjo apie tai, kodėl dabar vaikai bręsta greičiau nei prieš du dešimtmečius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
TV studijoje su choro „Ąžuoliukas“ vadovu V.Miškiniu R.Mikailionytė kalbėjo apie tai, kodėl dabar vaikai bręsta greičiau nei prieš du dešimtmečius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jan 21, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:29 AM

Teigiama, jog šiais laikais vaikai greičiau bręsta todėl, kad gauna kur kas daugiau informacijos ir geriau maitinasi.

Viena laidos vedėjų Renata Mikailionytė pakalbino choro „Ąžuoliukas“ vadovą Vytautą Miškinį. Jis tikino, kad šiuolaikinių vaikų balsai mutuoja metais ar net dvejais anksčiau nei prieš porą dešimtmečių.

– Viena auginate du vaikus – 14-metę dukrą ir šešiametį sūnų. Ar esate griežta motina? – pasiteiravau R.Mikailionytės.

– Esu vidutiniškai griežta, bet labai nemėgstu, kai man meluojama. Tuomet labai supykstu. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, pas mus yra tam tikri susitarimai ir bendravimo taisyklės. Bet kartais pagalvoju, kad brangesnis dalykas yra su vaikais būti draugu nei taisyklių kūrėju.

Tačiau vaikas vaikui nelygu. Vienam reikia labiau įtempto pavadžio, kitam – mažiau.

– Jūsų dukrai šiemet sukaks 15-a. Ar ji brandesnė, palyginti su jumis, kai buvote tokio amžiaus?

– Iš pažiūros galbūt Marija atrodo šiek tiek vyresnė, nei buvau aš jos metų. Jos gyvenimo sąlygos taip pat skiriasi nuo tų, kuriomis augau.

Su dukra esame draugės ir šnekamės įvairiausiomis temomis. Ji dar paauglė, bet yra pakankamai brandi. Nors mus siejantis ryšys labai stiprus, mokau ją svarbiausio dalyko – būti savarankiškai. Tokia turi būti kiekviena moteris. Taip jai bus lengviau gyventi.

– Laidoje bus pasakojama apie ekologinius vaikų darželius. Ką apie tai manote?

– Sūnus lanko valstybinį darželį, dukra lankė tokį pat ir mokosi valstybinėje, o ne privačioje mokykloje. Štai toks mano požiūris.

Atšalus orams vaikai serga. Gal žinote, kaip reikia saugotis nuo peršalimų?

– Reikia gerti vitaminą D, kurio mums, gyvenantiems šalyje, kurioje nešviečia saulė, trūksta visiems. Tiek saulės, kiek gauname vasarą, yra per mažai. Kai organizme nėra vitamino D, jis neįsisavina kalcio, o kalcis stiprina imuninę sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.