A.Tapinas ištraukė skeletą iš L.Balsio spintos

Žurnalistas Andrius Tapinas įgėlė prezidento posto siekiančiam buvusiam kolegai Linui Balsiui prisimindamas neprofesionaliai parengtą jo reportažą. Tuo tarpu politikas didžiuojasi savo žurnalistine patirtimi ir džiaugiasi, kad žmonės jį vis dar prisimena, kaip žurnalistą.

L.Balsio reportažas yra nuvylęs A.Tapiną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Balsio reportažas yra nuvylęs A.Tapiną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:37 AM

„Tai buvo bene vienintelis kartas, kai nusprendžiau, jog reportažas yra nepagydomas ir netransliuotinas, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėjo A.Tapinas. - Dabar šis jau buvęs žurnalistas gali tapti Lietuvos Prezidentu. Gyvenimas tikrai yra juokingas.“

Suabejojo profesionalumu

A.Tapinas prisiminė, kaip sykį paprašė L.Balsio parengti reportažą iš Briuselio laidai „Ekspresas LT“. Žurnalistas tikino kolegai išaiškinęs, ko iš jo tikisi, tačiau rezultatas laidos vedėją nuvylė ir reportažas laidoje nebuvo parodytas.

„Gaunu iš jo reportažą - nufilmuota baisiai, vien tik Briuselio koridoriai, pakalbinti tik eurokratai, tekstas kažkoks kratinys, kurio net neįmanoma taisyti, o reikia perrašinėti. Bandžiau aiškinti, kas mums netinka, bet pamačiau, kad jam atrodo, jog viskas su reportažu gerai, tiesiog puikiai“, – rašė A.Tapinas.

Paklaustas, ar žmogaus įgūdžiai rengti reportažus gali turėti įtakos galimybėms tapti šalies vadovu, A.Tapinas pasiūlė kiekvienam pasidaryti savas išvadas.

„Nieko nemanau, tiesiog suvedžiau galus apie profesinius sugebėjimus, kurie man pasirodė abejotini. Jokių išvadų nedarau. Savo išvadas galima daryti patiems. Nieko daugiau negaliu komentuoti. Yra dar daug kandidatų, apie kiekvieną jų galėsime viešai pasvarstyti“, – kalbėjo žurnalistas.

Pastabos pradžiugino

L.Balsys nebuvo susipažinęs su trečiadienį A.Tapino paskyroje padarytu įrašu ir negalėjo prisiminti kada nors rengęs reportažą šio žurnalisto vedamai laidai, tačiau džiaugėsi kritiškomis buvusio kolegos pastabomis.

„Tai yra A.Tapino, kaip atskiro piliečio, nuomonė, kurią jis gali reikšti. Džiaugiuosi, kad gyvename šalyje, kur kiekvienas gali laisvai reikšti savo nuomonę.

Mano, kaip žurnalisto, kompetenciją rodo 2005 metais gautas „Bitinuko“ apdovanojimas, kurį kaip tik gavau dirbdamas Briuselyje. Tai geras įvertinimas iš kitų kolegų. O kiekvienas laidos redaktorius, kuriam siunti reportažą gali turėti savo nuomonę apie mano kūrybą.

Kaip politikas džiaugiuosi, kad kiti žmonės gali laisvai reikšti nuomonę ir kritikuoti politikus. Mes esame vieši asmenys ir kiti gali reikšti nuomonę apie mano tinkamumą prezidento postui. Džiaugiuosi, kad kolega A. Tapinas yra kritiškas“, – portalui lrytas.lt sakė L.Balsys.

Pasibaisėjo Briuselio koridoriais

Kalbėdamas „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ politikas tikino, kad žmonės jį atsimena ne tik kaip buvusį Dalios Grybauskaitės ginklanešį, bet ir kaip žurnalistą.

„Kai žmonės mane sutinka gatvėje, sako, kad atsimena mano reportažus, kai buvau žurnalistas“, - teigė L.Balsys.

Jis įsitikinęs, kad jo sukaupta žurnalistinė patirtis – vertinga.

„Visa gyvenimo patirtis žmogaus yra susijusi ir sudaro jo kompetenciją. Man asmeniškai mano žurnalistinė patirtis – didelis bagažas, aš ja didžiuojuosi. Per tris dešimtmečius, kai dirbau žurnalistu, dvidešimt metų specializavausi Europos reikaluose, užsienio politikoje, saugumo reikaluose ir ekonomikoje. Tai, ką esu sukaupęs man labai praverčia ir Seimo diskusijose, ir Europos reikalų komitete, kurio vicepirmininkas esu“, - džiaugėsi L.Balsys.

Savo paskyroje socialiniame tinkle A.Tapinas rašė:

„Gyvenimas kartais būna juokingas. Prieš septynerius metus turėjau tokią laidą "Ekspresas LT", kurioje pasakodavom skirtingų ES šalių gyventojų istorijas ir rodydavome įdomiausias vietas ar nutikimus. Ir kartais vienam kitam reportažui siųsdavom ne savus reporterius, o samdydavom kolegas, kurie dirba toje šalyje.

Su vienu iš jų ilgai aptarinėjom mūsų reportažų kūrimo taisykles - tekstas rašomas pagal vaizdą, pasakojamos žmonių istorijos, vengiama "kalbančių galvų" ir politikų, stengiamasi per žmones atskleisti šalies koloritą.

Gaunu iš jo reportažą - nufilmuota baisiai, vien tik Briuselio koridoriai, pakalbinti tik eurokratai, tekstas kažkoks kratinys, kurio net neįmanoma taisyti, o reikia perrašinėti. Bandžiau aiškinti, kas mums netinka, bet pamačiau, kad jam atrodo, jog viskas su reportažu gerai, tiesiog puikiai.

Tai buvo bene vienintelis kartas, kai nusprendžiau, jog reportažas yra nepagydomas ir netransliuotinas. Po to pamačiau tą reportažą ne tokioje išrankioje TV laidoje, o žurnalistas buvo labai įsižeidęs, kad kažkoks piemuo aiškina jam, turinčiam daugiametę darbo patirtį Briuselyje.

Dabar šis jau buvęs žurnalistas gali tapti Lietuvos Prezidentu. Gyvenimas tikrai yra juokingas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.