Gydyti žmones gali ne tik katės, bet ir vilkai

Teigiamos įtakos žmogaus sveikatai gali turėti ne tik švelnūs naminiai gyvūnai, bet ir plėšrūnai. Ar iš tiesų katės jaučia ir gali pagydyti savo šeimininkų negalavimus, o šunys kaukia nujausdami didelę nelaimę? Ar tiesa, kad gydyti gali netgi vilkai? Apie tai šį vakarą bus kalbama „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Pasaulis X“, kurią veda aktorius Mantas Vaitiekūnas (24 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jan 24, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:11 AM

– Jūsų laidoje pasakojama apie sunkiai paaiškinamus reiškinius. Ar pats tikite tuo, ką kalba jūsų herojai? – paklausiau laidos vedėjo  M.Vaitiekūno.

– Galbūt kai kuriems žiūrovams ši laida atrodo nutolusi nuo realybės, bet mes rodome tikras istorijas. Jei žmogus pasakoja, kad apsikabinęs medį išsigydė vėžį, vadinasi, tokia yra jo patirtis.

Štai šiandien pasakosime apie gyvūnus, kurie gali perspėti apie ligą. Aiškinsimės, kodėl katės jaučia žmonių negalavimus. Pateiksime pavyzdžių, kaip gydo arkliai. Yra žinoma, kad jie gali turėti teigiamą poveikį nervų ligomis sergantiems žmonėms.

O Telšių rajone esančio žvėrinčiaus įkūrėjas ir puoselėtojas Petras Dabrišius patvirtins, kad vilkų terapija padeda atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio ir kitokių kvaišalų.

– Ar laidose jus kas nors nustebino?

– Laidose beveik niekas, bet nustebino pati televizija. Man tai – nauja sritis ir nauja patirtis.

„Pasaulyje X“ rodomi faktai ir reiškiniai man nėra svetimi, esu daug kuo domėjęsis. Laidoje reiškinius aiškina mokslininkai, dėl to viskas atrodo rimčiau.

– Ar jūsų gyvenime yra nutikę stebuklų arba sunkiai paaiškinamų dalykų?

– Didžiausias mano gyvenimo stebuklas buvo tai, kad įstojau į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, kur baigiau režisieriaus Rimo Tumino kursą.

Atvykau iš Kupiškio, apsistojau Užupyje. Pamenu, kaip vieną lietingą vakarą vaikščiojau po senamiestį ir verkdamas prašiau Dievo, kad įstočiau. Mano svajonė išsipildė.

– Ar esate prietaringas?

– Man nepatinka skaičius 13. Kai juoda katė perbėga kelią, aš važiuoju toliau, bet giliai širdyje vis vien kažkas sukirba.

– Labiau tikite Dievu ar žmogaus galiomis?

– Per pusę. Tikiu ir žmogaus galia, protu, energetika, ir Dievu. Žmogus turi kuo nors tikėti ir į ką nors atsiremti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.