Emigravusiam telšiškiui vietoje turtų - skilusi kaukolė

Statybininku Danijoje dirbęs telšiškis Arūnas tikina, darbo metu taip susižalojęs, kad liko neįgalus visam gyvenimui. Tačiau jo darbdavys apie žalos atlyginimą nenori nė girdėti.

Arūnas iš Telšių tikina, kad darbas svetur jam kainavo sveikatą.
Arūnas iš Telšių tikina, kad darbas svetur jam kainavo sveikatą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 1:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:22 PM

Savo istoriją vyras papasakojo laidos „Yra kaip yra“ (BTV) studijoje. Laidoje nagrinėjama ne pati sėkmingiausia emigracijos pusė. Ne visiems į užsienį išvykusiems lietuviams pavyksta užsidirbti ir susikurti savo svajonių gyvenimą. Kai kurie jų lieka apgauti, sužaloti, kiti net dingsta be žinios.

Arūnas iš Telšių į Daniją išvyko dirbti statybininku. Vyrui teko gyventi baisiomis sąlygomis. Arūnas tikina, kad dirbdamas buvo sužalotas taip, kad nuskilo pusė kaukolės, liko invalidu visam gyvenimui. O Arūno darbdavys, nors taip pat lietuvis, ne tik laiku neiškvietė medikų, bet ir ėmėsi visų priemonių, kad nereikėtų mokėti Arūnui už patirtą žalą.

Svetlana ir Viktorija patikėjo lietuviška agentūra, kuri žadėjo jas įdarbinti užsienyje. Sumokėjo pinigus už kelionę į užsienį, bet abi moterys vis dar Lietuvoje ir mėgina atsikovoti savo pinigus iš nesąžiningų agentūrų. Deja, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė A. Armanavičienė tikina: valstybė visiškai nepadeda nukentėjusiems nuo įdarbinimo agentūrų.

Pasirodo, įdarbinimo agentūros, siekdamos išvilioti pinigus iš patiklių klientų, naudoja ištisas apgaulės schemas. Lietuviai jau pradeda užsienyje steigti pagalbos centrus emigravusiems ir su problemomis susidūrusiems savo tautiečiams

BTV diskusijų laida „Yra kaip yra“ apie emigrantų rūpesčius bus rodoma trečiadienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.