Putojantis A.Lukošiaus eksperimentas pradžiugino M.Šalčiūtę

Žurnalistas ir muzikantas Arnoldas Lukošius vaikystėje pažinimo džiaugsmą patirdavo ką nors sudegindamas virtuvės kriauklėje. Aistrą buitiniams-moksliniams bandymams A.Lukošius nuo šiol galės įgyvendinti naujame tv.lrytas.lt videoprojekte „Xperimentas“.

Profesorius (A.Lukošius) eksperimentais stebins savo asistentę (M.Šalčiūtė).<br>T.Bauro nuotr.
Profesorius (A.Lukošius) eksperimentais stebins savo asistentę (M.Šalčiūtė).<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

Jan 29, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:53 PM

A.Lukošiaus bandymas privertė krykštauti jo asistente tapusią šokėją Moniką Šalčiūtę. Iš butelio pasipylę garai, o paskui ir putos ją nepaprastai džiugino. Tačiau A.Lukošius įspėja, kad apsauginiai akiniai ir guminės pirštinės turės tapti mėgstamais aksesuarais ir jos garderobe.

– Apie ką bus „Xperimentas“? – pasiteiravau A.Lukošiaus.

– Apie tai, kaip naudodami buitines priemones galime atlikti įvairių bandymų ir galbūt jais nustebinti vakarėlio draugus. Norisi, kad būtų efektinga, bet sauso ledo bombos tikrai nesprogdinsime. Juk filmavimai vyksta laidos „Viskas bus gerai“ studijoje.

Tai nebus panašu į mitų griovimą, bet kartais patikrinsime, ar tai, ką žmonės yra įdėję į „YouTube.com“ puslapį, – tikra. Žmonės gali rašyti ir siūlyti savo žinomus eksperimentus.

– Metus esate studijavęs VU Fizikos fakultete. Visada jautėte potraukį prie fizikos?

– Su fizika visada buvo draugiški santykiai iki to laiko, kai įstojau į Fizikos fakultetą ir po metų mečiau. Tiesa, su chemija kiek prasčiau, galbūt reikės paieškoti šios srities eksperto, kad patartų rengiantis laidai.

– Laisvalaikiu namie taip pat mėgstate atlikti įvairius eksperimentus?

– Vaikystėje viską deginau. Tai darydavau virtuvės kriauklėje. Paskui rokas pasiglemžė visą mano dėmesį ir bandymai nutrūko. Esu mėginęs išgauti elektros iš vaisių: citrinų, kivių, obuolių. Sėkmę patvirtino prietaiso rodyklė. Gaila, kad vatų per mažai, tad niekas nešvietė.

Žinau, kad „Mentos“ dražė, suberta į kolą, puikiai šauna į viršų. Sykį atlikau bandymą, su kuria šio gėrimo rūšimi efektas būna geriausias.

– Laidoje vaidinate išprotėjusį profesorių, o M.Šalčiūtė – laborantę. Kaip sekasi dirbti kartu?

– Vyksta tam tikras žaidimas – aš stengiuosi ją sudominti atliekamais bandymais. Žinoma, jai norisi efekto. Monikai nuobodu, jei niekas nesprogsta. Ji siūlė išbandyti labai pavojingą sprogimą, kai į degantį aliejų įpilama vandens. Atkalbėjau sakydamas, kad gal jai dar reikalingas jos veidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.