V.Pauliukaitis: „Šiandien televizija neturi jokių tabu“

Iš įvairių televizijos projektų gerai pažįstamas Vytenis Pauliukaitis save pristato kaip režisierių, visada svajojusį statyti muzikinius spektaklius. Trečiadienio „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Viskas bus gerai“ V. Pauliukaitis sakė, kad žmonės, norėdami gyventi linksmiau ir prasmingiau, pirmiausia turi atsigręžti į save, o ne ieškoti priekabių kituose.

V.Pauliukaitis visada svajojo statyti muzikinius spektaklius.
V.Pauliukaitis visada svajojo statyti muzikinius spektaklius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:04 PM

„Labai liūdna, kad šiuo metu televizija neturi tabu ir kažką rodo vien dėl reitingų, – apgailestavo garsus šalies režisierius. Jis įsitikinęs, kad jo jaunystėje viskas buvo kitaip. – Mes ėjome pusę žingsnio prieš publiką, auklėjome ją. O dabar praradome orumą ir einame paskui.“

„Lietuvos ryto“ laidoje V. Pauliukaitis televiziją palygino su voverių banda, besisukančią uždarame rate.

Esminį kartų skirtumą režisierius pastebi ne tik pramogų virtuvės spindesyje. Apie šeimoje pasikeitusias taisykles, įžūlius vaikus ir jiems tarnaujančius tėvus V. Pauliukaitis šnekėjo su nostalgija, dar pridurdamas, kad šiandien žmonėms trūksta gyvybinės energijos, kuri veržiasi iš vidaus, stumia ir padeda kalnus nuversti.

Viešoje erdvėje jis vadinamas pagyrūnu, tačiau tokios kalbos žinomą režisierių tik nuoširdžiai juokina. „Aš nesigiriu, o džiaugiuosi. Gyvenime bendravau su daug įdomių žmonių“, – neslepia V. Pauliukaitis, kuris pastaruoju metu vietoje bendravimo vis dažniau renkasi ramybę.

Į gyvenimą su džiaugsmu žiūrintis režisierius atviravo, kad tikėjimas yra svarbus dalykas jo gyvenime, tačiau nuo tradicinio bažnyčios lankymo jis jau seniai atsiribojęs. „Jeigu noriu pabūti su savo likimu, tam yra gamta, iš jos turime pasiimti energijos“, – šypsojosi V. Pauliukaitis ir pridūrė, kad žmogus pats turi išsivalyti iš vidaus – niekas jam nepadės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.